Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

^to je pohvalno. ono što želim reći je da smo iz mog ugla svi jednaki te ne vidim zašto bi se jedan pripadnik takve populacije više borio za neka svoja prava od npr nevenčanih parova koji samo zbog toga što nisu potpisali taj neki papir u svemu se izjednačavaju sa bračnim partnerima osim u situacijama kad treba, kao što je pejsi naveo, naslediti imovinu životnog partnera. prava su ugrožena mnogima. ne vidim zašto su jedni bitniji od drugih, to je bila moja poenta.

Edited by ordi
Posted

Čekaj, da bismo nastavili razgovor molim te da malo pojasniš stavove. 

Ti si prvo rekla da su lgbt i ostali skroz izjednačeni po pitanju prava, odnosno da im "nisu ugrožena prava".

Sada ti ponudim kontraargument koji ti ne osporiš. Umesto toga me pitaš, čemu prajd.

Hajde prvo da se pozabavimo pitanjima, da li gejevi i strejt pod jednakim uslovima mogu da naslede imovinu partnera. Ako kažeš da mogu, to je ok. Ako kažeš da ne mogu, onda možemo da pričamo da li prajd predstavlja deo rešenja tog problema, ali onda ne važi ono što si ranije napisala, da im prava nisu ugrožena.

Isto važi i za iznajmljivanje stana. Ako misliš da će gej par jednako lako naći stan, nećemo se složiti ali to je tvoje mišljenje. Ako misliš da će im biti teže nego strejt paru, opet pada u vodu ono što si prvobitno napisala o pravima koja nisu ugrožena. U tom slučaju možemo možemo da pričamo o učinkovitosti prajda.

pogledaj moj post iznad ovog. mog, ne tvog.

Posted

pricam sinoc s kevom, kaze ima gej parada. pitam da li ce da ide (ne moze, matora, stap i ostalo, vise podbadam). kaze nece da rizikuje batime. pitam od koga - kaze, pa od ovih nazovi normalnih.  :ss1:

Posted (edited)

Ordi, 

Pa čekaj, na jednom mestu kažeš " prava su ugrožena mnogima. ne vidim zašto su jedni bitniji od drugih", a samo pola sata ranije vrlo decitno tvrdiš "nemojmo o tome kako su im (gejevima) ugrožena prava kad to jednostavno nije istina"

Edited by pacey defender
Posted

prava su ugrožena mnogima. ne vidim zašto su jedni bitniji od drugih, to je bila moja poenta.

pa ko je rekao da su jedni bitniji od drugih?

btw mislim da se vanbracna zajednica koja traje neki period po zakonu tretira kao i bracna, nisam sigurna za detalje

Posted (edited)

pa ko je rekao da su jedni bitniji od drugih?

btw mislim da se vanbracna zajednica koja traje neki period po zakonu tretira kao i bracna, nisam sigurna za detalje

verovatno je tako.

ali brak je zajednica muškarca i žene. 

Ustav:

Право на закључење брака и равноправност супружника
Члан 62.

Свако има право да слободно одлучи о закључењу и раскидању брака.

Брак се закључује на основу слободно датог пристанка мушкарца и жене пред државним органом. 

Закључење, трајање и раскид брака почивају на равноправности мушкарца и жене.

Брак и односи у браку и породици уређују се законом.

Ванбрачна заједница се изједначава са браком, у складу са законом.

Edited by pacey defender
Posted

jebli ih helikopteri vise  <_<

brat Andrej kordiniše iz vazduha, naučio lekciju  :fantom:

Posted

kakav li je stav migranata po pitanju prajda

Posted

pejsi, znaš li ti osobu u ovoj nazovi državi čija prava nisu ugrožena?

ja jednostavno ne vidim da su gejevi ugroženiji od drugih.

kakva je situacija sa samohranim majkama? ruku u vatru da bi na istu poziciju uposlili geja pre nego li takvog roditelja. s tim u vezi, prava su nam automatski ugrožena svima čim se neko na razgovoru za zaposlenje drzne da te priupita o porodičnoj situaciji.

i tako... možemo ovako do prekosutra.

Posted (edited)

CPVEi9qWcAAgu9T.jpg

ratno stanje

Edited by Marcus Wulffings
Posted

verovatno je tako.

ali brak je zajednica muškarca i žene.

samo primecujem da hetero parovi nemaju osnova za zalbe cak ni po tom pitanju...

i na vanbracne zajednice u nekim sredinama jos uvek carsija gleda popreko, ali je zakon na njihovoj strani i cao

dok su gejevi i obespravljeni pred zakonom i trpe drustvenu osudu, hence parada

Posted

kakav li je stav migranata po pitanju prajda

+1

Posted

dok su gejevi i obespravljeni pred zakonom i trpe drustvenu osudu, hence parada

u nekim čaršijama, takođe.

Posted

proseravanje (edit: generalno, nije namenjeno pejsiju)

nek se vole isti polovi kolko im duša ište, al kad će biti održana hetero parada? osećam se ugroženo. želim malko i ja da blokiram centar beograda.

pa imaš ove porodičare