MayDay Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Hajde dodjite na Prajd. Je l vam nije greota da bude 200-300 ljudi u gradu od preko milion i po? Je l vam nije žao mene medju standardnom aktivističkom ekipom koju čine no skill muškarci koji misle da su distinguished zato što imaju recimo bradu i devojkama koje bi da šokiravaju star svet? Nije sve tako crno, biće i sjajnog sveta! Haaaajde na Praid! :-)
mustang Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 (edited) da ne bude zabune da sam homofob.... ja sam za svaku mogucu ravnopravnost sto postoji, izmedju ostalog za gej brakove/veze da imaju sve beneficije kao i strejt, da mogu da usvajaju, itd. da li neko od vas zna koliko su lgbt organizacije u srbiji dobile para i koliko je tih para otislo na edukovanje srbije o lgbt populaciji, koliko novca je otislo na pomoc lgbt licima i da li su organizovane neke lgbt institucije u srbiji u kojoj lgbt populacija ima mogucnost da se pregleda, imam strucnu pomoc psihijatra (dosta njih pati od depresije i suicida), da imaju pomoc u obrazovanju, upoznaje sa drugima, imaju svoj hotline u slucaju kada zele da se ubiju, pomaganje oko zaposlenja tj. njihove same buducnosti? hvala Edited September 20, 2015 by mustang
Marcus Wulffings Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 da ne bude zabune da sam homofob.... ja sam za svaku mogucu ravnopravnost sto postoji, izmedju ostalog za gej brakove/veze da imaju sve beneficije kao i strejt, da mogu da usvajaju, itd. da li neko od vas zna koliko su lgbt organizacije u srbiji dobile para i koliko je tih para otislo na edukovanje srbije o lgbt populaciji, koliko novca je otislo na pomoc lgbt licima i da li su organizovane neke lgbt institucije u srbiji u kojoj lgbt populacija ima mogucnost da se pregleda, imam strucnu pomoc psihijatra (dosta njih pati od depresije i suicida), da imaju pomoc u obrazovanju, upoznaje sa drugima, imaju svoj hotline u slucaju kada zele da se ubiju, pomaganje oko zaposlenja tj. njihove same buducnosti? hvala +1
Ravanelli Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 (edited) imam strucnu pomoc psihijatracak nisam nista prepravljao Edited September 20, 2015 by Ravanelli
Frank Pembleton Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Hajde dodjite na Prajd. Je l vam nije greota da bude 200-300 ljudi u gradu od preko milion i po? Je l vam nije žao mene medju standardnom aktivističkom ekipom koju čine no skill muškarci koji misle da su distinguished zato što imaju recimo bradu i devojkama koje bi da šokiravaju star svet? Nije sve tako crno, biće i sjajnog sveta! Haaaajde na Praid! :-) Ja sam poslao zenu, ona je lezbejka izgleda, poznaces je po jakni odgovarajuce boje...
zoki Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 da li neko od vas zna koliko su lgbt organizacije u srbiji dobile para i koliko je tih para otislo na edukovanje srbije o lgbt populaciji, koliko novca je otislo na pomoc lgbt licima i da li su organizovane neke lgbt institucije u srbiji u kojoj lgbt populacija ima mogucnost da se pregleda, imam strucnu pomoc psihijatra (dosta njih pati od depresije i suicida), da imaju pomoc u obrazovanju, upoznaje sa drugima, imaju svoj hotline u slucaju kada zele da se ubiju, pomaganje oko zaposlenja tj. njihove same buducnosti? Jel su oni fizički ili mentalno hendikepirani, ne znaju sami da se obuku i pređu ulicu pa im treba pomoć?!
mustang Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 cak nisam nista prepravljao jooj videh al me mrzelo da menjam :) mali, podjebavas?
mustang Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Jel su oni fizički ili mentalno hendikepirani, ne znaju sami da se obuku i pređu ulicu pa im treba pomoć?! no comment
Sestre Bronte Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 gledamo tv i pita me potomkinja zašto policajci ovoliko podržavaju prajd
steins Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 da ne bude zabune da sam homofob.... ja sam za svaku mogucu ravnopravnost sto postoji, izmedju ostalog za gej brakove/veze da imaju sve beneficije kao i strejt, da mogu da usvajaju, itd. da li neko od vas zna koliko su lgbt organizacije u srbiji dobile para i koliko je tih para otislo na edukovanje srbije o lgbt populaciji, koliko novca je otislo na pomoc lgbt licima i da li su organizovane neke lgbt institucije u srbiji u kojoj lgbt populacija ima mogucnost da se pregleda, imam strucnu pomoc psihijatra (dosta njih pati od depresije i suicida), da imaju pomoc u obrazovanju, upoznaje sa drugima, imaju svoj hotline u slucaju kada zele da se ubiju, pomaganje oko zaposlenja tj. njihove same buducnosti? hvala To se ne pita. Kad pitaš onda si fašista i homofob.
pacey defender Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 (edited) da ne bude zabune da sam homofob.... ja sam za svaku mogucu ravnopravnost sto postoji, izmedju ostalog za gej brakove/veze da imaju sve beneficije kao i strejt, da mogu da usvajaju, itd. da li neko od vas zna koliko su lgbt organizacije u srbiji dobile para i koliko je tih para otislo na edukovanje srbije o lgbt populaciji, koliko novca je otislo na pomoc lgbt licima i da li su organizovane neke lgbt institucije u srbiji u kojoj lgbt populacija ima mogucnost da se pregleda, imam strucnu pomoc psihijatra (dosta njih pati od depresije i suicida), da imaju pomoc u obrazovanju, upoznaje sa drugima, imaju svoj hotline u slucaju kada zele da se ubiju, pomaganje oko zaposlenja tj. njihove same buducnosti? hvala Pitanje "koliko su lgbt organizacije u srbiji dobile para" je dosta neodređeno. Suzi to malo. Teško je reći o kakvom se iznosu radi, naročito ako ne ograničiš pitanje na, recimo, poslednjih godinu dana ili pet godina. Prema nekim mojim opštim utiscima, postoji nekoliko vidova podrške ovakvim udruženjima. Recimo da se izdvajaju dva: Prvi se odnosi na javno zagovaranje (advocacy), što obuhvata i promenu opšte olitičke klime i stavova građana o lgbt populaciji i njihovim pravima, što između ostalog (ali ne i jedino) uključuje i organizovanje skupova. Ovi programi usmereni su i ka izmeni javnih politika. Drugi se odnosi na direktnu podršku lgbt osobama. Ti si dobro detektovala neke važne vidove podrške, poput pružanja podrške "odbačenim" članovima porodice i pružanje besplatne pravne pomoći. Što se tiče izvora finansija za ovakve programe, mahom se radi o Evropskoj uniji i nekim evropskim državama, a po mom mišljenju u nešto manjem obimu i SAD. U poslednje vreme se kao donatori, istina u znatno manjem obimu, pojavljuju i neki ovdašnji državni organi u okviru svojih redovnih konkursa. Ukoliko je tvoje pitanje ciljano da se utvrdi učinkovitost takvih donatorskih programa, mislim da je jako teško dati dobar odgovor jer a ) teško je ustanoviti obim podrške, b ) teško je utvrditi šta bi bio dobar rezultat za prvih 100.000 USD, šta za prvi milion, a šta nakon 10 miliona. Na kraju krajeva, slično pitanje bi se moglo postaviti i za bilo koju podršku usmerenu, na primer, za osobe sa invaliditetom, za suzbijanje diskriminacije po drugim osnovama, za unapređenje efikasnosti javne administracije, itd. I jednako teško bi bilo dati dobar odgovor. Edited September 20, 2015 by pacey defender
Recommended Posts