harper lee Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 (edited) ne shvatam zasto pomenutom udruzenju smeta da ucenici prajda tuda prodju? nisi rekli razlog. a rekli su 'necemo dozvoliti'. nastup im je u tom smislu debilan. Nije to tema ali da ipak odgovorim. Udruzenje (zapravo udruzenja, ima ih vise) apsolutno zabole za to gde ce Prajd da prodje, ljudi imaju svoju muku. Ovo je na svoju ruku isprdeo jedan od najvecih isprdaka koje je ova zemlja ikada stvorila, bolesni magarac koji se posteno obogatio na nevolji clanova udruzenja koje, inace, ne zastupa godinama jer je oteran, nakon sto je isprebijao svoju bivsu suprugu i zavrsio u bajboku. Iz koga su ga ekspresno izvadili isti oni koji su ga i doveli da zastupa te jadne ljude. Covek je monstruozan lik, zamisli sve najgore kod jednog coveka i dobices foto-robot Sima Spasica. Edited September 18, 2015 by harper
harper lee Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 prema svecu i tropar. Narodne umotvorine umes da procitas, postove ne umes.
FERNOUX H Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 (edited) ne shvatam zasto pomenutom udruzenju smeta da ucenici prajda tuda prodju? nisi rekli razlog. a rekli su 'necemo dozvoliti'. nastup im je u tom smislu debilan. Ajmo još jednom o "relativizaciji" Pomenuto udruženje, i većina stanovništva se identifikuje sa ovim žrtvama po nacionalnom ključu. Većina ljudi u Srbiji, bar oni koji mogu da sprečavaju održavanje Prajda na ulicama, pak nije senzibilisana na pitanja "prava na različitost", "tolerancije" itd. Naravno, da odnos prema kidnapovanim/ubijenim i Prajd nemaju neke preterane veze, ali to shvataju i oni sami, niste nikakvi geniji što ste im to objasnili. Njima Prajd smeta i ovako i onako jer ih boli kurac za pitanja kojim se Prajd bavi, a ulica/gradska omladina + nacionalisti su sve prilično maskuline sredine i nemaju mnogo razumevanja za gej parade. Nastup im uopšte nije debilan jer govore u kontekstu opšteg protivljenja Paradi i oni to znaju. Kada se u celu priču uvede i uvreda naneta srpskim žrtvama ova obraćanja imaju potencijala da dodatno podgreju tenzije pred Paradu. Edited September 18, 2015 by FERNOUX H
InvisibleLight Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Nije to tema ali da ipak odgovorim. Udruzenje (zapravo udruzenja, ima ih vise) apsolutno zabole za to gde ce Prajd da prodje, ljudi imaju svoju muku. Ovo je na svoju ruku isprdeo jedan od najvecih isprdaka koje je ova zemlja ikada stvorila, bolesni magarac koji se posteno obogatio na nevolji clanova udruzenja koje, inace, ne zastupa godinama jer je oteran, nakon sto je isprebijao svoju bivsu suprugu i zavrsio u bajboku. Iz koga su ga ekspresno izvadili isti oni koji su ga i doveli da zastupa te jadne ljude. Covek je monstruozan lik, zamisli sve najgore kod jednog coveka i dobices foto-robot Sima Spasica. a..ok. ne znam ko je taj
slepa živana Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 ne shvatam Pa ne, ne kontam mi niko ništa ne shvatamo, samo nam je nekima smešno a nekima nije. jel fora da se smejemo debilu od novinara, ne deluje mi tako? tebi je delovao da se ja zalažem za ratne zločine. to je normalno, zato što pišemo na različitim delovima foruma pa ne znaš moje političke stavove. dozvoli mi da te razuverim i da ti se predstavim, ja sam živana antonijević i zalažem se za masovne otmice i nestanke pojedinaca iz viših klasa, ali nikako i za ubijanje. naime, pobornik sam ideje da kidnapovani i nestali treba da se priključe na pedale i u cilju produženja vlastitog života, nama ostalima proizvode struju. dakle, ja sam za održivi razvoj. ekološki osvešćena.
levi Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Molim te vodi računa, neko može da umre od smeha
Eraserhead Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 (edited) Njima Prajd smeta i ovako i onako jer ih boli kurac za pitanja kojim se Prajd bavi, a ulica/gradska omladina + nacionalisti su sve prilično maskuline sredine i nemaju mnogo razumevanja za gej parade. Svi mi dolazimo iz iste te sredine pa nismo svi na tu pricu navijeni. Edited September 18, 2015 by Eraserhead
FERNOUX H Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Poenta je da je veoma glupo ljudima koji bi najradije razbijali paradu objašnjavati kako ona nema nikakve veze sa odnosom države prema kidnapovanim na Kosovu. To sam hteo da kažem. Ok, neko će se osetiti vrlo pametno, senzibilisano, kao neko ko zna mnogo dobro da diskutuje, ali drugu stranu realno boli kurac (a jača je). Kad "relativizuješ" to radiš svesno, zato što ne voliš nekog (isto to i ljudi koji podržavaju paradu rade, samo kada su neke druge grupe u pitanju) i ne treba ti nikakav pametnjaković da ti govori da relativizuješ jer ti to već znaš.
Eraserhead Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Poenta je da je veoma glupo ljudima koji bi najradije razbijali paradu objašnjavati kako ona nema nikakve veze sa odnosom države prema kidnapovanim na Kosovu. To sam hteo da kažem. Ok, neko će se osetiti vrlo pametno, senzibilisano, kao neko ko zna mnogo dobro da diskutuje, ali drugu stranu realno boli kurac (a jača je). Kad "relativizuješ" to radiš svesno, zato što ne voliš nekog (isto to i ljudi koji podržavaju paradu rade, samo kada su neke druge grupe u pitanju) i ne treba ti nikakav pametnjaković da ti govori da relativizuješ jer ti to već znaš. A sta im po tebi treba reci?
FERNOUX H Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Ništa. Šta god da im se kaže biće pogrešno. Posebno se "prosvetljivanjem" ljudi o problemima LGBT zajednice ništa neće postići, bar kad su ti slojevi u pitanju. Već sam rekao da po meni Parada nešto menja samo unutar srednjih, liberalnih i tolerantnih slojeva - tako što će ih zaista senzibilisati na još jednu "ugroženu zajednicu". No ona samo njima može da se obraća, nijedna Parada (ma ko je organizovao) neće imati odgovor na pitanja nasilja i netrpeljivosti prema drugom (što načelno želi jel). Jedini način koji može nešto da promeni je da se ova mržnja artikuliše, da se usmeri i da se unutar tog procesa izgubi taj stalni osećaj ugroženosti i nemoći, a tu se već radi o jednom političkom procesu.
Krošek Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 jedna stvar koju skoro svako moze da razume je da paradu ne organizuje drzava kao sto organizuje vojnu paradu nego da je to javni skup privatnih gradjana i organizacija koje se bore za svoj kolektivni interes isto kao bilo koja druga grupa koja protestuje, mitinguje ili strajkuje. uglavnom ta stvar buni ljude kada govore "nama se namece" - taj sto namece je celokupni javni i drustveni poredak. kada se to cini, stvara se dozivljaj kod ljudi da ih se gura na margine uzdizanjem nekih ideja kojima se oni protive. a razlog tome je sto oni vec jesu na margini i taj osecaj se samo pojacava...tako je to u drzavi u kojoj se ogroman procenat stanovnistva oseca marginalizovanim.
FERNOUX H Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 jedna stvar koju skoro svako moze da razume je da paradu ne organizuje drzava kao sto organizuje vojnu paradu nego da je to javni skup privatnih gradjana i organizacija koje se bore za svoj kolektivni interes isto kao bilo koja druga grupa koja protestuje, mitinguje ili strajkuje. Ok, to smo čuli već sto puta...
Recommended Posts