Прслин Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 nisam rekao alkoholizam, vec "pijenje rakije". i dalje udovoljavanje strasti. ja znam da odnos izmedju muza i zene nije blud po pravoslavlju, nego te pitam zasto nije, ako je takodje udovoljavanje strasti. da li je seks sa zenom van braka greh na isti nacin kao sto je homoseksualni odnos? Делује ми да ти у ствари не знаш шта је страст. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Dobrotoljublje/dobro206.htm
Nesh Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) Едит: Неш, мислим да се слажемо. Скренуо бих ти пажњу да нисам рекао да сви атеисти имају то зрно грашка, већ да за оне атеисте који га имају ја мислим да и нису атеисти. Moguce da sam pogresno razumeo. Zato kod mene i one ogradice ti kao da...?, moguce da gresim...i slicno. Nikad dovoljno zastite od pogresnih zakljucaka. ;) Ali, ako nista drugo, bar smo razjasnili. :) Edited November 5, 2014 by Nesh
Aion Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 takodje, zasto pusenje (cigareta), zdranje i pijenje rakije nije na istoj ravni sa homoseksualnim odnosom, ako se bez sumnje radi opet o udovoljavanju srtrastima. Pa sve to jeste greh. Nikolaja dugo nisu hteli da prime u svetce jer je bio pusac. Na kraju su mu progledali kroz prste. Tako ce jednom mozada i Kacavendi.
Прслин Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Moguce da sam pogresno razumeo. Zato kod mene i one ogradice ti kao da...?, moguce da gresim...i slicno. Nikad dovoljno zastite od pogresnih zakljucaka. ;) Ali, ako nista drugo, bar smo razjasnili. :)
Zhota Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) Делује ми да ти у ствари не знаш шта је страст. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Dobrotoljublje/dobro206.htm pijenje rakije ne spada u stomakougadjanje? sto se sad izvlacis, da li je homoseksualnost greh iste tezine kao stomakougadjanje? ili kad smo vec kod toga, kao tuga? Edited November 5, 2014 by Zhota
Прслин Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Хајде, немој да си лењ. Прочитај линк, тамо ти све пише. Не могу баш сваког црвића ја да уловим, сажваћем и повратим ти у кљун. Имам ја и другу децу, ено га на пример Димитри.
Zhota Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) prasline, ne zajebavaj se nego lepo odgovori i nemoj da se vadis linkom koji si upravo izguglao i koji sam uostalom procitao. Edited November 5, 2014 by Zhota
belch Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 ne lupetaj. ali ne lupeta, poenta religije ni nije praćenje logke, već verovanje u čuda.
Paul Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 apropos stomakougadjanje Post nas uči da vladamo svojim osećanjima i telom, on traži da se privremeno uzdržavamo od supružničke bliskosti. Treba poštovati večeri uoči posnih dana i velike postove (Veliki, Božićni, Petrovski, Uspenski), kada Crkva ne vrši Svetu Tajnu Braka. Uzdržanje je neophodno u dane kada se pripremamo za Sveto Pričešće. Isto tako, treba poštovati večeri uoči Velikih praznika, Vaskrsnu sedmicu i Božićne dane. Za to vreme Hrišćanin treba da bude ispunjen duhovnom radošću i da se "raduje Bogu". Pred tom radošću trebalo bi da blede sve ostale radosti. Najvažniji elemenat posta kod muža i žene jeste supružničko uzdržavanje. Njegovo narušenje zahteva pokajanje i često dovodi do teških, komplikovanih, pa čak i tragičnih trudnoća i porođaja, ili do bolesti deteta koje je začeto u post, i sl. e sad, znam da u pravoslavlju ima kamara svetaca :D
Zhota Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) ali ne lupeta, poenta religije ni nije praćenje logke, već verovanje u čuda. to je najbanalnija od svih banalnih banalizacija. svaka religija pretenduje na to da je zasnovana (izmedju ostalog i) na razumu. cak ni ja ne idem toliko daleko da to osporavam. Edited November 5, 2014 by Zhota
kgmr Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Коју веру? pravoslavno hriscanstvo (2 kom) i judaizam (2 kom).
yolo Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) nisu ti judaisti posebno relevantni ovde. to je po mnogo cemu najtolerantnija svetska religija, jedna od retkih (ne znam druge, mozda ima) gde ima svestenika (ovde rabina) koju su izasli iz ormana. Edited November 5, 2014 by gazza1
Recommended Posts