Nesh Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Оно што мени није јасно и то понављам од почетка је зашто би се ико љутио на догму коју не прихвата и која казну за одређено понашање прописује након смрти. То зрно грашка која онемогућује миран сан у људима који се изјашњавају као атеисти ја видим као траг неког осећања да Бог постоји, док атеисти то виде као зрно грашка (или атомску бомбу) које верницима онемогућава да прихвате хомосексуалце као - е, ту се веза прекида пошто очигледно није довољно да кажемо да људи имају право на свој избор. Nisam bas siguran koliki se broj onih koji se izjasnjavaju kao ateisti ljute na dogmu koju ne prihvataju i koliko njih nemaju miran san. Ti kao da sve који се изјашњавају као атеисти trpas u isti kos po tom pitanju? Mislim, moguce i da gresim, da si nesto slicno napisao vise nego jednom pa se zato oglasavam. Mozda sitnicarim, ali neka ogradica ne bi bila zgoreg. -_- U to ime da priupitam...Kako dogma stoji sa generalizacijama? :D Evo ja nisam neki reprezentativac posto se nikako ne izjasnjavam (ili nekad kazem da sam pasionirani nevernik opste prakse, a ponekad i da sam nezainteresovani agnostik) i ne smeta mi nimalo sto neko veruje da ce otici u raj, niti sto misli da ce neko drugi, evo na primer ja, zavrsiti u paklu. Smeta mi kad neko svojim "bogougodnim" delovanjem pokusava da od necijeg ovozemaljskog zivota napravi "pakao" sve "drzeci se" za dogmu i "brinuci" se da gresnik na koga se ustremio ne zavrsi u paklu. Takvih, nazalost, ima previse i u mnogome doprinose problemima o kojima pisemo na ovom topiku. Mislim da je u tome problem, a ne u tome sto neko misli da ce ateisti, gresnici, nepokajnici...n, n+1...zavrsiti u paklu. Dok ne ugrozavaju druge, mogu da misle i govore, evo sto se mene tice, cak i da cu ja zavrsiti u raju. :)
kgmr Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 onu za koju su stručnjaci. lajk! mali intermeco, imam neke obaveze:
Zhota Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 zato sto tako pise u svetom pismu mene zanima jel pisano negde u patristickoj literaturi, nekim drugim zvanicnim spisima na kojima pociva hriscansvo o homoseksualnosti i jel ima negde explicite da je i seks izmedju dve zene greh ili se pominju samo muskarci? znam da pise u svetom pismu, ali mora da postoji neki razlog zasto pise u svetom pismu. ili hoces da kazes da treba da prihvatamo stvari zdravo za gotovo a da ih ni ne razumemo?
yolo Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Reza Aslan je veliki car. Nadji njegov video gde se popisava po Bllu Maheru zbog predrasuda prema muslimanima worldwide.
yolo Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 znam da pise u svetom pismu, ali mora da postoji neki razlog zasto pise u svetom pismu. ili hoces da kazes da treba da prihvatamo stvari zdravo za gotovo a da ih ni ne razumemo? sa ovakvim odgovorima me teras da ti napisem ono sto sam ti napisao u septembru pa si se smrtno uvredio. sveto pismo je dogma, naucna fantastika, covek umro pa vaskrso na krstu. ti trazis logicne razloge? zato sto je neko zaludan ko je pisao taj chapter svetog pisma video dva ortaka kako se trpaju u bulju i nije mu se dopalo i onda je to tako srocio. jel sad jasnije?
InvisibleLight Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) znam da pise u svetom pismu, ali mora da postoji neki razlog zasto pise u svetom pismu. ili hoces da kazes da treba da prihvatamo stvari zdravo za gotovo a da ih ni ne razumemo? otkud znam kada se pojavilo hriscanstvo je nekako dslikavalo ono sto je u drustvu bilo pozeljno od strane vladajuce klase. to propovednistvo pomirljivosti, prastanja, pokornosti, ko tebe kamenom ti njega hlebom, teze je bogatom u raj nego konopcu kroz iglene usi itd. verovatno i ta odrednica o homoseksualnosti ima neki praktican uzrok..ili ne, laicki razmisljam edit - ovo sto kaze gazza je prvi odgovor, ja pokusala naci dublje uzroke - zashto su tzabranu homoseksualnosti tada ugradili u temelje jedne dogme Edited November 5, 2014 by InvisibleLight
Прслин Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) Па јесте алкохолизам исто смртни грех, набројао сам неколико пута разне ствари које су у тој категорији баш да бих релативизовао значај хомосексуалности. А и ти си више путс спомињао једну. У православљу однос између мужа и жене у браку није блуд, не знам како је код римокатолика. Едит: Неш, мислим да се слажемо. Скренуо бих ти пажњу да нисам рекао да сви атеисти имају то зрно грашка, већ да за оне атеисте који га имају ја мислим да и нису атеисти. Edited November 5, 2014 by Прслин
Milogled Bluff Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Meni je alkoholizam OK ako sluzi produzenju vrste
ToniAdams Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) Reza Aslan je veliki car. Nadji njegov video gde se popisava po Bllu Maheru zbog predrasuda prema muslimanima worldwide. odlican je reza, mahera je otresao o pod u par recenica, uzivanje ga slusati. mada ga jos niko, koliko sam primetio, nije pitao o razlozima pasivnosti njegove i ljudi u cije ime govori. a to mi deluje kao bas interesantna tema. Edited November 5, 2014 by ToniAdams
Zhota Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 sa ovakvim odgovorima me teras da ti napisem ono sto sam ti napisao u septembru pa si se smrtno uvredio. sveto pismo je dogma, naucna fantastika, covek umro pa vaskrso na krstu. ti trazis logicne razloge? zato sto je neko zaludan ko je pisao taj chapter svetog pisma video dva ortaka kako se trpaju u bulju i nije mu se dopalo i onda je to tako srocio. jel sad jasnije? ne lupetaj.
Nesh Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Па јесте алкохолизам исто смртни грех, набројао сам неколико пута разне ствари које су у тој категорији баш да бих релативизовао значај хомосексуалности. А и ти си више путс спомињао једну. У православљу однос између мужа и жене у браку није блуд, не знам како је код римокатолика. http://youtu.be/AsWxkU0g9Z4 http://youtu.be/ifgHHhw_6g8
Zhota Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Па јесте алкохолизам исто смртни грех, набројао сам неколико пута разне ствари које су у тој категорији баш да бих релативизовао значај хомосексуалности. А и ти си више путс спомињао једну. У православљу однос између мужа и жене у браку није блуд, не знам како је код римокатолика. nisam rekao alkoholizam, vec "pijenje rakije". i dalje udovoljavanje strasti. ja znam da odnos izmedju muza i zene nije blud po pravoslavlju, nego te pitam zasto nije, ako je takodje udovoljavanje strasti. da li je seks sa zenom van braka greh na isti nacin kao sto je homoseksualni odnos?
yolo Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 a lepo si se bio premestio kod slymeta na forum, popisao se na PPP i raspisao. sta ti se tacno ne svidja tamo?
Zhota Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 a lepo si se bio premestio kod slymeta na forum, popisao se na PPP i raspisao. sta ti se tacno ne svidja tamo? sta si ti, gestapo?
yolo Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) ne, gazza1. bolje da ti ne napisem sta si ti. Edited November 5, 2014 by gazza1
Recommended Posts