Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
meni se cini da je mekjeb u pravu. imao sam prilike da pricam sa ljudima iz veteranskih udruzenja i u pitanju je resentimanska gomila kojoj je drustevni totalitet koji ih je izdao i vlada kao njegov istureni deo zapravo prvi i osnovni protivnik. ovo je doslovno ponavljanje dragojevicevog filma. life imitates art. neko gledao i neko dosao na ideju.
A zar pozicija nije "mi smo rizikovali zivote i niko nas je zarezuje a ovi prave demonstracije da bi mogli da se drze za ruke po gradu"+ je datum isti. Ovo je svakako u odnosu na prajd.
Posted
Dajem i sebi i vama jednake šanse da sam/ste u pravu.
Izvinjavam se. Dajem sebi sve šanse da sam u pravu.Dakle, veli ovde: Ratni veterani organizuju radionice o nenasilju Veterani rata zajedno za mir u regionu „RATNI VETERANI I MLADI – DIJALOGOM PROTIV NASILJA U DRUŠTVU“i najvažnije:Na inicijativu „Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije“, dana 25. 02. 2012. godine u sedištu udruženja „Srpskih ratnih veterana Srbije“ u Rakovici (Beograd), okupljanjem većeg broja predstavnika udruženja veterana, invalida i porodica palih boraca iz svih krajeva Srbije, koji predstavljaju 55.000 članova, formiran je inicijativni odbor za osnivanje SAVEZA RATNIH VETERANA SRBIJE.Na kraju, jasno je da smo tu gde jesmo zato što su učeni slojevi ovoga društva tako noprezni u osudama i nepoverljivi prema rečima pomirenja, razumevanja i ljubavi. Jedan strani novinar, neukaljan tom pošasti je znao da prepozna pravu stvar.
Posted

njihov nastup vezan za ovaj protest ničim nije ukazivao da se radi o prijateljskoj ponudi za saradnju. ni jednom rečju

Posted

dobro onda im je naprosto glup onaj deo poredjenja s LGBT ugrozenoscua i to je naglaseno u clanku o njihovom protestu, kao da su oni to potencirali.no mozda stvarno samo zele da iskoriste 'dan skretanja paznje na sebe' da ukazu na svoj problemko im brani..videcemo

Posted

osim rečenice da svi građani Srbije imaju isto pravo da se kroz mirne skupove organizuju i skreću pažnju na probleme koja takva populacija ima, što je praktično direktna podrška prajdu.ali slažem se. jutro je pametnije od večeri. sačekajmo više informacija.

Posted
A zar pozicija nije "mi smo rizikovali zivote i niko nas je zarezuje a ovi prave demonstracije da bi mogli da se drze za ruke po gradu"+ je datum isti. Ovo je svakako u odnosu na prajd.
zapravo pozicija je: mi smo izopsteni ko da smo, sacuvaj boze, pederi. mozda se to nekoma ne dopada i drzi da je banalizovanje jedne ozbiljne problematike u nasem drustvu ali za sada svakako ne deluje kao anti-prajd akcija. pre vise onako: ti budi samolov a ja cu biti kojo!
Posted (edited)
zapravo pozicija je: mi smo izopsteni ko da smo, sacuvaj boze, pederi. mozda se to nekoma ne dopada i drzi da je banalizovanje jedne ozbiljne problematike u nasem drustvu ali za sada svakako ne deluje kao anti-prajd akcija. pre vise onako: ti budi samolov a ja cu biti kojo!
Pa to sam i rekao, to im je pozicija sa sve pederima u pezorativnom tonu.@Julana & McCabe: pa zasto onda nikada nisu protestvovali sa zemljoradnicima, prosvetarima etc? Prosto, zele da kazu: "evo i pederi digli glave a nas problem je deset puta vazniji" Edited by CowBoy
Posted (edited)
da li je napad mogao biti sprečen?
A.M. je u razgovoru sa GSA, između ostalog, rekla: „Oko ponoći sam kroz prozor svog stana iz pravca parka začula nesnosnu buku, otišla sam do prozora i u parku videla grupu mlađih ljudi ali zbog mraka nisam mogla da procenim koliko ih je tačno bilo, po gruboj proceni oko desetoro. Pošto buka i urlanje nisu uopšte prestajali, nakon otprilike deset minuta sam pozvala policiju na broj 92. Javila se policajka na centrali kojoj sam detaljno opisala zbog čega zovem, šta se dešava, da je buka nesnosna, zamolivši je da policija dođe, a ona mi je odgovorila da će poslati policijsku patrolu. Buka nije uopšte prestala sve do oko 1 čas, a onda je utihnula. Oko 1.30 sam ponovo izašla na prozor i primetila u parku nekoliko policajaca kako u mraku traže nešto na zemlji pomoću baterijskih lampi. Nije mi uopšte bilo jasno zašto policija nije mogla da dođe odmah, već skoro sat i po vremena od mog poziva, iako znam da najbliža policijska patrola stoji udaljena od parka najviše 100 metara i to svaki put kada se održava žurka u obližnjem klubu „Apartman“. Ranije sam imala prilike da vidim da su policajci obilazili park i intervenisali u sličnim situacijama kada bude buke ili iz nekog drugog razloga“. A.M. je o napadu na V.M. saznala sutradan iz medija.
Edited by funk soul sister
Posted
Pa to sam i rekao, to im je pozicija sa sve pederima u pezorativnom tonu.@Julana & McCabe: pa zasto onda nikada nisu protestvovali sa zemljoradnicima, prosvetarima etc? Prosto, zele da kazu: "evo i pederi digli glave a nas problem je deset puta vazniji"
sto mene pitas, i ja delim osecaj i zastupam tezu da je protest veterana ako ne direktna i smisljena provokacija ono bar unfriendly nastrojen prema prajdu, ne vidim tu nikakvu sabornost, za razliku od kim-a, to je ipak SF scenario za srbiju
Posted

sabornost je u najboljem slučaju podjebavanjemada nije to loše, šale nikad dosta

Posted

greši čovek, pa tako i naša deca nekad pogreše i pretuku nekog pogrešnog

Smederevo -- Smederevska policija odredila je zadržavanje petorici mladića iz tog grada jer su pretukli jednog Beograđanina i Kraljevčanina misleći da su gej.Policija je saopštila da su Mario M. (23), Nemanja M. (20), Slobodan S. (23), Lazar R. (19) i Aleksandar J. (22) osumnjičeni da su, u noći između 3. i 4. septembra, u strogom centru grada, nakon kraće rasprave, pretukli dvojicu mladića iz Beograda i Kraljeva."Povod za raspravu i tuču bilo je uverenje napadača da su dvojica mladića pripadnici gej populacije", navela je policija u saopštenju. U tuči je N. K. (22) iz Beograda zadobio teške, a S. M. (23) iz Kraljeva lake telesne povrede. Osumnjičeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.
Posted
Zahtevi veterana i LGBT su toliko različiti, da ne vidim kako bi oni uopšte nastupili zajedno. A, iskreno, ne vidim ni zašto bi. Mislim, zahtevi prvih su finansijske prirode, dok su zahtevi drugih čisto politički. Zajedničko im je samo to što traže od države da ispuni svoje obaveze. Čak bih rekla da se ni ne obraćaju istim delovima države.
Pa to i jeste osnovni problem svakog Gay Pridea, politika identiteta. Veterani imaju isto politicki problem kao i Gay Pride, a ne cisto finansijski kao sto si navela da su Prideu cisto politicki. Ako vec tvrdis da si ugrozen, omrazen, onda makar radi na taktickim potezima i povezuj se sa svima sa kojima imas priliku(koju su takodje ugrozeni) a da to ne budu Zene u crnom, Helsinski odbor itd. Odvajanje problema u zavisnosti od drustvenih grupa je bas ono sto drzavi i olaksava da takve proteste razbije, otkaze, depopularizuje...
Posted
osim rečenice da svi građani Srbije imaju isto pravo da se kroz mirne skupove organizuju i skreću pažnju na probleme koja takva populacija ima, što je praktično direktna podrška prajdu.ali slažem se. jutro je pametnije od večeri. sačekajmo više informacija.
Izgleda da si bio u pravu:
S obzirom na to da je za ovaj dan najavljen i "Beograd prajd 2012",Mile Milošević, predsednik Saveza ratnih veterana, objasnio je za B92 da je taj savez odabrao isti datum kako bi iskoristili veliku medijsku pažnju. Takođe, naglasio je i da naziv "Parada srama" ne treba dovoditi u vezu s pripadnicima gej populacije, već s teškim položajem ratnih veterana. "Jednostavno, hoćemo da skrenemo pažnju javnosti na probleme veterana, ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca. To je najveća populacija u Srbiji koja broji preko 5.000 članova i o njima niko ne brine. Država se ponaša kao da rata nije bilo i mi ni dan-danas nemamo zakone u vezi toga", kaže on. Upitan zašto je skup veterana zakazan baš 6. oktobra, odnosno istog dana kad i "Beograd prajd 2012", Milošević je rekao: "Smatramo da će tada biti velika medijska pažnja povodom Parade ponosa i želimo da je iskoristimo i skrenemo pažnju na neke naše ciljeve. Nećemo praviti nikakve smetnje njihovoj Paradi. Oni imaju svoja prava i bore se za njih, a mi s tim nemamo nikakve veze".
Posted (edited)

opet kažem ponavljam, organizatori prajda to već rade, a ti ignoriši kolko hoćeš.uostalom, niko drugi se nije bunio zbog otkazivanja okupljanja gejevima, al bitno da oni moraju prema svima ostalima da imaju razumevanjaedit:ako već nemaju nikakve veze, što onda mora baš isti datum? ili ako već mora isti datum, što se prokleto ograđuju?pa nemaju gejevi tolku pažnju zato što su oni jedinstvene pahulje, nego što ih tuku mesarskim čekićima.

Edited by funk soul sister