Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
slažem se, neka crkne.a zajedljivi kasperov komentar pada u vodu ako se setimo da su prošle godine organizatori prajda otvoreno pozvali malinare da se priključe protestu.
Sta je tu tacno "zajedljivo" u komentaru? To sto mislim da ih nece pozvati? Ili to sto ja samo trazim neke izgovore kako bih prikrio svoju homofobiju?
Posted (edited)
Sta je tu tacno "zajedljivo" u komentaru? To sto mislim da ih nece pozvati? Ili to sto ja samo trazim neke izgovore kako bih prikrio svoju homofobiju?
Pa sad je vreme da Gay Pride ispadnu smekeri i pozovu ih da zajedno prosetaju. Ali to se naravno nece desiti.
ovo je zajedljivo. a objasnila sam zašto je netačno.edit: mada, posle ovako džukačkog saopštenja, ne vidim zašto bi ih pozvali. neki si organizuju sopstveni protesr, ne moraju uopšte da se šlepaju uz gejeve. Edited by funk soul sister
Posted

jebemu, verovatno sam ubog i naivan ali iz ovog saopštenja i odabranog datuma najgore što mogu da uhvatim je pokušaj da se pridobije pažnja na konto papagajske retorike "a što samo o pederima da se priča" koju glasni homofobi konstantno ponavljaju.u kranjoj liniji pre dve godine je na forumu nekim ljudima na pitanje "a što baš mora ta parada" bilo apsolutno nemoguće objasniti da

svi građani Srbije imaju isto pravo da se kroz mirne skupove organizuju i skreću pažnju na probleme koja takva populacija ima.
ti veterani obično imaju po 200 ljudi na protestu i kampuju ispred vlade srbije pet dana dok ih neko ne izvali.svejedno, mislim da bi ljudi iz prajda zaista trebalo javno i glasno da ih pozovu iako društveni angažman prajda nema puno veze sa neisplaćenim dnevnicama. pa sad, ako su ovi stvarno ozbiljni u gore kvotovanom, bar će se javno zahvaliti.opet kažem, može biti da sam u la-la-land momentu.
Posted

Zahtevi veterana i LGBT su toliko različiti, da ne vidim kako bi oni uopšte nastupili zajedno. A, iskreno, ne vidim ni zašto bi. Mislim, zahtevi prvih su finansijske prirode, dok su zahtevi drugih čisto politički. Zajedničko im je samo to što traže od države da ispuni svoje obaveze. Čak bih rekla da se ni ne obraćaju istim delovima države.I slažem se sa Invisible i FSS da je prejadno to podsmevanje retorici LGBT, i naravno izbor datuma protesta. Bljak.

Posted (edited)
A, iskreno, ne vidim ni zašto bi.
Da bi napravili sebi dobar PR. Malo li je? A i da bi širili duh solidarnosti, međusobnog razumevanja i pomaganja. Edited by McCabe
Posted
mislim da bas hoce. mozda ne pozvati al ce ih bar iskulirati iako je ovo ocigledna namestaljka-provokacijaznam da je aktuelan frka oko neisplacenih dnevnica veteranima iz 99 i da je strazbur presudio u njihovu korist.ok, problem postoji, kao bune se, ok.ali -taj isti dan..vise nego indikativnosve do pasusa:"Sa ovog skupa želimo da pošaljemo poruku tolerancije i razumevanja, da javnost Srbije vidi da su to normalni ljudi, njihove komšije, prijatelji, braća i očevi, koji su se odazvali pozivu da brane domovinu", piše u saopštenju.koji je direktno parodiranje (podsmevanje) apela gej populacije na prihvacanje i tolerancijubas jadno. ogavno. ko je ovo smislio i organizovao nek crkne.
srdjan dragojevic. ovo je zapravo 'parada'. zar ne?
Posted
Da bi napravili sebi dobar PR. Malo li je?A i da bi širili duh solidarnosti, međusobnog razumevanja i pomaganja.
PR momenat mi uvek promakne, prosto ne razmišljam u tom ključu, a ovo drugo bi imalo smisla da veterani nisu nastupili tako kako jesu - očigledno se podsmevajući LGBT i nipodaštavajući značaj prajda.
Posted

Pa ja opet kažem da ne vidim gde to piše. Ako čitaš nešto između redova što ja ne vidim, moguće je da ni ja ne razmišljam u nekom ključu. Uostalom, glavni problem eventualnog nastupanja sa nekim drugim demonstrantima je taj što prajd nažalost zavisi od dobr volje države protiv koje će ovi da demonstriraju. Ali to je prosto tako pa ni ne moramo da razmatramo više ovu opciju.

Posted
srdjan dragojevic. ovo je zapravo 'parada'. zar ne?
on je ovde smislio plot a scenario razradio bora chorba
Posted (edited)
Pa ja opet kažem da ne vidim gde to piše. Ako čitaš nešto između redova što ja ne vidim, moguće je da ni ja ne razmišljam u nekom ključu.Uostalom, glavni problem eventualnog nastupanja sa nekim drugim demonstrantima je taj što prajd nažalost zavisi od dobr volje države protiv koje će ovi da demonstriraju. Ali to je prosto tako pa ni ne moramo da razmatramo više ovu opciju.
Parada srama je naziv skuuupa. Slučajno? Edited by pacey defender
Posted (edited)
Pa ja opet kažem da ne vidim gde to piše. Ako čitaš nešto između redova što ja ne vidim, moguće je da ni ja ne razmišljam u nekom ključu.Uostalom, glavni problem eventualnog nastupanja sa nekim drugim demonstrantima je taj što prajd nažalost zavisi od dobr volje države protiv koje će ovi da demonstriraju. Ali to je prosto tako pa ni ne moramo da razmatramo više ovu opciju.
ovo parodiranje lgbt retorike je totalna besmislica ( ako nije provokacija onda je cista glupost), oni nisu na marginama drustva zbog diskriminacije i netolerancije, njihov problem je druge prirode. cemu podvlacenje da su oni normalni ljudi., necija braca, komsije, muzevi. zvuci kao besmisleni apel drustvu - 'veterani su svuda oko nas, mozda neko od nas i ne zna da mu je muz/komsija/brat veteran..zapitajmo se kako im je zbog toga,empatisimo'plus isti dan, plus nazivmozda i ja gresim al mirise mi na namerno zakuvavanjeedit - u k.p. quote-u - typo prihvacanje (prihvaceni) :cry: ---> prihvatanje Edited by InvisibleLight
Posted
Parada srama je naziv skuuupa. Slučajno?
Pa naravno da nije sučajno ali kao što već napisah, najdalje što ja ovde čitam je da na neki način pokušavaju da uskoče u priču o prajdu ne bi li skrenuli pažnju na sebe. Pored toga, talno ističu da su poniženi, obezvređeni, prevareni... Kad povežem ta dva, ne čudi me što nisu stigli dalje od parade srama. I ne vidim tu nikakvo parodiranje. Mislim to su veterani rata, jbt, nije udruženje književnih kritičara pa da sad budu toliki magovi ironije.
ovo parodiranje lgbt retorike je totalna besmislica ( ako nije provokacija onda je cista glupost), oni nisu na marginama drustva zbog diskriminacije i netolerancije, njihov problem je druge prirode. cemu podvlacenje da su oni normalni ljudi., necija braca, komsije, muzevi. kao apel drustvu - 'veterani su svua oko nas, empatisimo'plus isti dan, plus nazivmozda i ja gresim al mirise mi na namerno zakuvavanje
Nemam pojma. Videćemo uskoro. Dajem i sebi i vama jednake šanse da sam/ste u pravu.
Posted
"ratnih veterana, kojih ima oko 500.000 u Srbiji"oce svih pol miliona biti na paradi?
jbt kad smo to opet isli na Berlin.
Posted (edited)

meni se cini da je mekjeb u pravu. imao sam prilike da pricam sa ljudima iz veteranskih udruzenja i u pitanju je resentimanska gomila kojoj je drustevni totalitet koji ih je izdao i vlada kao njegov istureni deo zapravo prvi i osnovni protivnik. ovo je doslovno ponavljanje dragojevicevog filma. life imitates art. neko gledao i neko dosao na ideju.

Edited by kim_philby