boshoku Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 (edited) i to sam hteo da pomenem, hvala aramče Edited September 29, 2014 by boshoku
Agni Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Мислио бих да су будале и говорио бих "јебала вас хоботница, убише ме ови ваши црнци због ње", али ме не би гризло што ће хоботница да ми цикне. Што ме враћа на моје оригинално питање: зашто се атеисти хомосексуалци љуте када чују да је хомосексуалност смртни грех и да ће у пакао када пакао, они мисле, не постоји? Nisam siguran da se ateisti (homoseksualci ili ne) ljute zato sto Crkva definise homoseksualnost kao smrtni greh. Ljute se zato sto su gejevi fizicki ugrozeni, naprimer kada hoce da setaju u Prajdu, a Crkva se trudi da doprinese toj atmosferi linca. Da Crkva kaze da ce homoseksualci goreti u paklu i da ih pozove da ne paradiraju, istovremeno priznajuci im to pravo i osudivsi i sve one koji u njeno ime vrse nasilje (kao sto ti radis), ja ni rec ne bi rekao o njihovom internom stavu o tom pitanju. Ali oni su malo previse puta pozvali drzavu da gejevima to pravo uskrati, a i prebijanje gejeva na ulicama im sudeci po izjavama manje smeta od njihovog vidljivog prisustva. Drugim recima: ljudska prava, zakoni, osnovna pristojnost u ophodjenju, nenasilje - sve te stvari kao da postaju nebitne za SPC kad je rec o sprecavanju Prajda.
Прслин Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Bio ti je odgovor na pitanje zašto homoseksualcima ateistima smeta ako im neko govori da će goreti u paklu. Pomislio sam da pričaš u prazno jer si ponovio pitanje iako si dobio odgovor. A ne znam što mene pitaš za mišljenje oko crkve, ali, evo, kad si pitao, za mene bih sve bilo promašaj koje ne pominje sve grehove - i homoseksualnost, i gnev, i nasilje. Ja da se pitam uvek bi svaku poslanicu o društvu završavao sa "ljubi bližnjega svoga" i "neka baci prvi kamen onaj koji je bez greha". Ali, to sam samo ja, ja volim ljude i hoću bolje čovečanstvo, gde se ljudi međusobno bar poštuju, ne moraju da se baš vole. Ниси само ти. Зато сам и хтео да дам неки допринос борби против бацања камења, али ме спичише розе каменчугама сејлорка, Зверила и ФСС, к'о Андреј Вучић сам изгледао пре две-три стране. Чак ме и Симе оплео нечим у фазону "најгори си од све деце што баш то радиш", нисам испратио баш шта али ме коснуло. У том смислу, кад већ не можемо посланицу, хајде бар овај разговор да завршимо са тим. "Ко је међу вама без греха, нека први баци камен".
namenski Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 ...него лепо код свог локалног свештеника па у недељу после литургије лаганезе, уз кафу и ракијицу благоизволите у анализе и решавања светских (и шире) питања. Ovo je to, srpska verzija vere i vernika, kafa, rakijica, analize svetskih i sire pitanja... А да ми неко каже да се саветује са комесаром, знао бих колика је будала јер сам имао петицу из Марксизма. Колико вас је имало петицу из веронауке? A ovo je jos vise to: novokomponovano pravoslavlje i njegovi novokomponovani vernici imaju sa pravoslavljem i verom taman onoliko veze koliko marksizam iz kog je Praslin imao 5 ko vrata ima veze sa levicarskim idejama u najsirem smislu i to onim za koje se i najzadrtiji desnicari slazu da su covecanstvu donele neke vajde. Jebe iskljucivost i agresivnost: osnova vere je sumnja i preispitivanje, barem su nas tako ucili. Ovi novokomponovani niti sumnjaju niti preispituju: smatraju da su ispovedanjem precistili stvari kako sa samim sobom tako i sa celim svetom. Do sledece prilike, mada prekrstiti se kad prodjes pored crkve nece da skodi.
boshoku Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 "Ко је међу вама без греха, нека први баци камен". to neki citat? nenad brixy?
Notorious Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Nisam siguran da se ateisti (homoseksualci ili ne) ljute zato sto Crkva definise homoseksualnost kao smrtni greh. Ljute se zato sto su gejevi fizicki ugrozeni, naprimer kada hoce da setaju u Prajdu, a Crkva se trudi da doprinese toj atmosferi linca. Da Crkva kaze da ce homoseksualci goreti u paklu i da ih pozove da ne paradiraju, istovremeno priznajuci im to pravo i osudivsi i sve one koji u njeno ime vrse nasilje (kao sto ti radis), ja ni rec ne bi rekao o njihovom internom stavu o tom pitanju. Ali oni su malo previse puta pozvali drzavu da gejevima to pravo uskrati, a i prebijanje gejeva na ulicama im sudeci po izjavama manje smeta od njihovog vidljivog prisustva. Drugim recima: ljudska prava, zakoni, osnovna pristojnost u ophodjenju, nenasilje - sve te stvari kao da postaju nebitne za SPC kad je rec o sprecavanju Prajda. Naravno, homoseksualci vrlo dobro znaju da je iluzorno očekivati promenu crkvene doktrine, bilo bi sasvim dovoljno da Crkva primenjuje princip ne diram te - ne diraj me.
boshoku Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Crkva primenjuje princip diram te - diraj me. jesi pomalo vulgarna, al je ovo tačno ako si dečak
Budja Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Opet fulaš. Somalijski zakoni za tebe ne važe niti pretenduju na tako nešto, ali božiji zakoni pretenduju da važe za sve, čak i za one izvan crkve. I opet si promasio? Praslin je vec rekao, ne verujes u Boga, sta te briga za bozanske zakone. U tome i jeste ponekad problem ateista, umesto ignorisanja dogme u koju ne veruju ubise se mesajuci se u tudja posla i menjanje crkve. Da ponovoim dogme, a ne pojediniacnih krivicnih dela pedofilije, na primer, koje cine svestenici u svetu unaokolo sto je potpuno drugi problem.
bergasa19 Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 I opet si promasio? Praslin je vec rekao, ne verujes u Boga, sta te briga za bozanske zakone. U tome i jeste ponekad problem ateista, umesto ignorisanja dogme u koju ne veruju ubise se mesajuci se u tudja posla i menjanje crkve. Da ponovoim dogme, a ne pojediniacnih krivicnih dela pedofilije, na primer, koje cine svestenici u svetu unaokolo sto je potpuno drugi problem. To možda u nekom lalalendu.
boshoku Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 umesto ignorisanja dogme u koju ne veruju zašto bi bilo ko verovao u dogmu, buđavi? antiteza normalnosti
Аврам Гојић Posted September 29, 2014 Author Posted September 29, 2014 (edited) I opet si promasio? Praslin je vec rekao, ne verujes u Boga, sta te briga za bozanske zakone. U tome i jeste ponekad problem ateista, umesto ignorisanja dogme u koju ne veruju ubise se mesajuci se u tudja posla i menjanje crkve. Da ponovoim dogme, a ne pojediniacnih krivicnih dela pedofilije, na primer, koje cine svestenici u svetu unaokolo sto je potpuno drugi problem. kako moźeš da ignorišeš dogmu koja ti se direktno meša u život? SPC upotrebljava sav svoj društveni kapital radi uskraćivanja LBGT ljudima elementarnih ljudskih prava. to baš i nisu tuđa posla. i uostalom nije reć o dogmi već o prostom populizmu. dogma Crkve zabranjuje i krađu. pa ne vidim da se bune kada plaćeni huligani izbacuju radnike iz otetih fabrika. Edited September 29, 2014 by Грешни Василије
Lyckety Splyt Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Smešna je i besmislena ta priča "zašto se ateisti bune ako ne veruju". Kao da pitaš zašto su se oni u Ruandi bunili zato što ih zovu bubašvabama kad znaju da su homo sapiensi,
Budja Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 kako moźeš da ignorišeš dogmu koja ti se direktno meša u život? SPC upotrebljava sav svoj društveni kapital radi uskraćivanja LBGT ljudima elementarnih ljudskih prava. to baš i nisu tuđa posla. Citajte na sta sam odgovorio. Na post Turnbulla o bozijim zakonima. Opet fulaš. Somalijski zakoni za tebe ne važe niti pretenduju na tako nešto, ali božiji zakoni pretenduju da važe za sve, čak i za one izvan crkve. Drugim recima, isto sto kaze i Agni. Nisam siguran da se ateisti (homoseksualci ili ne) ljute zato sto Crkva definise homoseksualnost kao smrtni greh. Ljute se zato sto su gejevi fizicki ugrozeni, naprimer kada hoce da setaju u Prajdu, a Crkva se trudi da doprinese toj atmosferi linca. Da Crkva kaze da ce homoseksualci goreti u paklu i da ih pozove da ne paradiraju, istovremeno priznajuci im to pravo i osudivsi i sve one koji u njeno ime vrse nasilje (kao sto ti radis), ja ni rec ne bi rekao o njihovom internom stavu o tom pitanju. Ali oni su malo previse puta pozvali drzavu da gejevima to pravo uskrati, a i prebijanje gejeva na ulicama im sudeci po izjavama manje smeta od njihovog vidljivog prisustva. Drugim recima: ljudska prava, zakoni, osnovna pristojnost u ophodjenju, nenasilje - sve te stvari kao da postaju nebitne za SPC kad je rec o sprecavanju Prajda. Dakle, red bi bio da se malo napravi razlika izmedju dogme i politickog delovanja crkve. Turnbull cesto ignorise tu razliku, kao sto se vidi u gornjem postu.
Recommended Posts