Turnbull Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 (edited) Хтео сам да подсетим да сам ја на форуму прихватио барјак православља само зато што га је неко ставио као завесу у клоњу и тамо заборавио, а не зато што се у православље невиђено добро разумем. Зато сам ти рекао да се обратиш пароху. Да те шаљем код духовника, шта ја знам, то је неки хард кор. Овако лепо код човека који - то је јако важно - исповеда вернике, те према томе можда и уме да разреже озбиљне дилеме на непосредан и разумљив начин. Ако је он кул и ако се лепо испричаш са њим, имаћеш неког у правом свету да питаш шта те занима а да се тиче питања вере. А ако је неки тенкре, што је такође реална опција, онда чекај да умре па иди код следећег. :) То и другима причам, пустите мене, ја између ових постова гледам игрице на Твичу и намештам Фантази фудбал, а пустите и патријарха, он је за Синод и медије, него лепо код свог локалног свештеника па у недељу после литургије лаганезе, уз кафу и ракијицу благоизволите у анализе и решавања светских (и шире) питања. ALi mislim da niko ne smatra da ti treba da budeš stručnjak za pravoslavlje, stvar je u nečemu drugom - ako si vernik to ne znači da si predao svoju autonomiju u ruke crkvenim autoritetima. Autonomija je, jbg, neotuđiva. Odgovor na neka bitna moralna pitanja svi moramo sami da pronađemo, i da prauzmemo odgovornost za pozicije koje zauzimamo, a ne da mišljenje o ovim stvairma autsorsujemo bilo crkvenim, bilo sekularnim autoritetima. Edited September 29, 2014 by Turnbull
Agni Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Ти "верници" су у ствари они који би након саопштења сомалијске амбасаде у коме се каже оно о плејстејшну основали СомалNјску акцију, себи офарбали лица ималином и кренули да ме вијају са узвицима "уби га, живела Сомалија!". Дакле, будале. Zamisli je sve to tako i da se posle nekog vremena cak ustali progon igraca plejstejna od strane pripadnika SomalNjske akcije, tako da ljudi pocnu plasiti da se javno deklarisu kao plejstejnci. Zamisli dalje da se somalijska ambasada ni jednom recju ne ogradi od nasilnog progona, nego da svaki put kad opasnost od nasilja postane realna, ona izda saopstenje u kome iskljucivo napada igrace plejstesjna. Sta bi mislio o somalijskoj ambasadi i o njenom stavu prema nasilju?
Прслин Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 To mi je apsolutno jasno, meni više upada u oko ono oko loše sročenog saopštenja od strane vrhuške. Posebno zato što imamo slučaj da se to dešava redovno. Dakle, zanima me tvoj iskren stav o tome, da vidim da li je Namenski u pravu sa onom paralelom o komesarijatu. Прочитао и није ми много јасније које је питање. Шта је проблем, што се исповедам? Или што, откад је умро патријарх Павле, цупкам од досаде док се читају посланице? Патријарх Иринеј сигурно има бројне врлине, али међу њима није дар за писање. Што се исповедања тиче, ту је најважнија света тајна покајања: често свештеник ни не каже ништа већ само очита молитву, али говорење наглас најинтимнијих могућих ствари је директно истеривање змија из душе. А да ми неко каже да се саветује са комесаром, знао бих колика је будала јер сам имао петицу из Марксизма. Колико вас је имало петицу из веронауке?
Time Crisis Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Kakvo odvratno prokenjavanje. Zemlja sa domom lordova i monarhom koji je istovremeno i crkveni poglavar nekome kenja o konzervativizmu. Pu, barabe! A, šuknuće ga Škotlanđanin Englezu za desetak godina, pa ćemo da vidimo ko će da se smeje... Kako rula ova rečenica, It was a rare sight for Serbia, one of the most conservative countries in Europe, to witness a march akin to those found in the more cosmopolitan cities of London and Berlin. Sličan prizvuk kao kad naučnici proučavaju uslove života na Marsu ili duboko pod morem, pa zaključe da postaje izvesne sličnosti sa uslovima na Zemlji ili na površini. :D
Прслин Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 (edited) Zamisli je sve to tako i da se posle nekog vremena cak ustali progon igraca plejstejna od strane pripadnika SomalNjske akcije, tako da ljudi pocnu plasiti da se javno deklarisu kao plejstejnci. Zamisli dalje da se somalijska ambasada ni jednom recju ne ogradi od nasilnog progona, nego da svaki put kad opasnost od nasilja postane realna, ona izda saopstenje u kome iskljucivo napada igrace plejstesjna. Sta bi mislio o somalijskoj ambasadi i o njenom stavu prema nasilju?Мислио бих да су будале и говорио бих "јебала вас хоботница, убише ме ови ваши црнци због ње", али ме не би гризло што ће хоботница да ми цикне. Што ме враћа на моје оригинално питање: зашто се атеисти хомосексуалци љуте када чују да је хомосексуалност смртни грех и да ће у пакао када пакао, они мисле, не постоји? Edited September 29, 2014 by Прслин
Lrd Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Што ме враћа на моје оригинално питање: зашто се атеисти хомосексуалци љуте када чују да је хомосексуалност смртни грех и да ће у пакао када пакао, они мисле, не постоји? Umesto da se vratiš na "originalno" pitanje, bolje pročitaj odgovor koji si dobio. Ili te ne zanima dijalog?
Turnbull Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 (edited) A ko su ti ateisti homoseksualci iz tvoje priče, koji se, nevezano za bilo kakve društvene i političke efekte koje proizvodi verovanje u grešnost homoseksualnosti, "ljute kada čuju da je homoseksualnost smrtni greh"? Pričaš o nekome konkretnom, ili se radi o mentalnom eksperimentu? Edit: Možda bismo mogli da spekulišemo da li bi se, u svetu u kojem religija nema nikakvih političkih u društvenih uticaja, homoseksualni ateisti ljutili samo zato što neko drugi veruje da su oni grešni, ali u ovom svetu u kojem živimo, to je neodvojivo od vrlo konkretnih posledica ne na onom, nego na ovom svetu. Edited September 29, 2014 by Turnbull
Aion Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 (edited) Мислио бих да су будале и говорио бих "јебала вас хоботница, убише ме ови ваши црнци", али ме не би гризло што ће хоботница да ми цикне. Што ме враћа на моје оригинално питање: зашто се атеисти хомосексуалци љуте када чују да је хомосексуалност смртни грех и да ће у пакао када пакао, они мисле, не постоји? Evo da ja probam da odgovorim. Apsolutno me na tangira sto neko, pa bio on i poglavar većinske verske zajednice, misli i izjavljuje da ću zbog bilo kog razloga završiti u paklu. MeMedjutim, jako bih se zabrinuo, ako bi to mišljenje bilo izraženo na način koji bi moga da se tumači kao poziv na linč. Edited September 29, 2014 by Aion
Прслин Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Лрде, нисам дебил, побогу, знам шта замерате патријарху и не само да знам него се са тим и слажем у великој мери. Мислим да сам једно 300 пута рекао да је саопштење лоше формулисано, а онда крене цика. Измене које бих ја унео би ишле у правцу хоботнице: ко на геј параду оде, ризикује да заврши у паклу ако се не покаје. И све океј. Или би и то био проблем? Што нас враћа на хоботницу. Или тебе не интересује дијалог?
Lrd Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Лрде, нисам дебил, побогу, знам шта замерате патријарху и не само да знам него се са тим и слажем у великој мери. Мислим да сам једно 300 пута рекао да је саопштење лоше формулисано, а онда крене цика. Измене које бих ја унео би ишле у правцу хоботнице: ко на геј параду оде, ризикује да заврши у паклу ако се не покаје. И све океј. Или би и то био проблем? Што нас враћа на хоботницу. Или тебе не интересује дијалог? Bio ti je odgovor na pitanje zašto homoseksualcima ateistima smeta ako im neko govori da će goreti u paklu. Pomislio sam da pričaš u prazno jer si ponovio pitanje iako si dobio odgovor. A ne znam što mene pitaš za mišljenje oko crkve, ali, evo, kad si pitao, za mene bi sve bilo promašaj koje ne pominje sve grehove - i homoseksualnost, i gnev, i nasilje. Ja da se pitam uvek bi svaku poslanicu o društvu završavao sa "ljubi bližnjega svoga" i "neka baci prvi kamen onaj koji je bez greha". Ali, to sam samo ja, ja volim ljude i hoću bolje čovečanstvo, gde se ljudi međusobno bar poštuju, ne moraju da se baš vole.
Nesh Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 (edited) Хтео сам да подсетим да сам ја на форуму прихватио барјак православља само зато што га је неко ставио као завесу у клоњу и тамо заборавио, а не зато што се у православље невиђено добро разумем. Зато сам ти рекао да се обратиш пароху. Да те шаљем код духовника, шта ја знам, то је неки хард кор. Овако лепо код човека који - то је јако важно - исповеда вернике, те према томе можда и уме да разреже озбиљне дилеме на непосредан и разумљив начин. Ако је он кул и ако се лепо испричаш са њим, имаћеш неког у правом свету да питаш шта те занима а да се тиче питања вере. А ако је неки тенкре, што је такође реална опција, онда чекај да умре па иди код следећег. :) То и другима причам, пустите мене, ја између ових постова гледам игрице на Твичу и намештам Фантази фудбал, а пустите и патријарха, он је за Синод и медије, него лепо код свог локалног свештеника па у недељу после литургије лаганезе, уз кафу и ракијицу благоизволите у анализе и решавања светских (и шире) питања. Prasline, izgleda da je po sredi nesporazum (tj zavitlavas me ti malo, al nema veze, zasluzio sam :) ). Nemam ja nikakvih dilema sto se vere u mom izgubljenom slucaju tice. Samo me ovaj tvoj odgovor То што их ти чујеш само када говоре о хомосексуалцима, што им је свакако посао, не значи да остатак времена ћуте. naveo da primetim da je SPC mnogo agilnija (govorim o javnim istupima, ne o ispovedima gde sigurno u sitna crevca i sa garancijom opravljaju gresnike i izvode ih na pravi put :bezpravogsmajlija:) kad se "obraca" manjinji koja bi da paradira, nego nekim mnogo brojnijim gresnicima koji valjda (?) malo vise doprinose da patrijah napise da je Srbija moralno osakacena. Patrijarh nije savio javni tabak (ili sam propustio, zaboravio, zapusio usi kad nije trebalo...) pa da naredja od 1 do koliko treba "pitanja" ostalim gresnicima (nasilnicima, preljubnicima, izvodjacima seksualnih radova pre braka, srebroljubcima i mecko/dzipoljupcima iz crkvenih redova, onim sto peru ves na crveno slovo..n, n+1..) sa sve pecatom i potpisom kao sto se ocinski obratio onima koji hoce da paradiraju. Dobro, evo verujem na rec, govori patrijarh na liturgijama i u propovedima sve sto treba, ali i sam kaze da je Srbija moralno osakacena, te izgleda izostaju rezultati. Ali da ne tupim vise. Nista ti, naravno, nisi duzan da objasnjavas, nadovezao sam se samo na tvoju tvrdnju i u stvari polemisao uzaludno sa piscem i potpisnikom onog oholog i bezobraznog ocinskog obracanja onima koji bi da paradiraju. Pozdrav! Edited September 29, 2014 by Nesh
MancMellow Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Kakvo odvratno prokenjavanje. Zemlja sa domom lordova i monarhom koji je istovremeno i crkveni poglavar nekome kenja o konzervativizmu. Pu, barabe! A, šuknuće ga Škotlanđanin Englezu za desetak godina, pa ćemo da vidimo ko će da se smeje... Još jedan razočaran ishodom referenduma
garcia Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 ... Dobro, evo verujem na rec, govori patrijarh na liturgijama i u propovedima sve sto treba, ali i sam kaze da je Srbija moralno osakacena, te izgleda izostaju rezultati. ... a i tu ako govori, govori u prazno jer trenerkaš i ne ide na liturgiju.
ljakse Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 (edited) Прочитао и није ми много јасније које је питање. Шта је проблем, што се исповедам? Или што, откад је умро патријарх Павле, цупкам од досаде док се читају посланице? Патријарх Иринеј сигурно има бројне врлине, али међу њима није дар за писање. Што се исповедања тиче, ту је најважнија света тајна покајања: често свештеник ни не каже ништа већ само очита молитву, али говорење наглас најинтимнијих могућих ствари је директно истеривање змија из душе. А да ми неко каже да се саветује са комесаром, знао бих колика је будала јер сам имао петицу из Марксизма. Колико вас је имало петицу из веронауке? Ne ne, pitao sam te nešto vrlo jasno - da li se slažeš sa načinom na koji su stavovi crkve izneti povodom prajda, i da li misliš da je moguće da baš svake godine bude loša formulacija u pitanju? I ako je tako, da li misliš da čelne ljude SPC treba menjati, ako redovno nisu u stanju jasno da formulišu stavove? Ono, isto kao bilo ko ko se bavi svojim poslom, ako ga ne radi dobro, valjda ga treba menjati. Okej mi je ako nisi u fazonu da odgovoriš, ali onda reci tako, da ne trošim vreme uludo. Edited September 29, 2014 by ljakse
boshoku Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 ne znam da li sam pomenuo, bio sam na prajdu
Recommended Posts