Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Da se vratim na one transparente,očekivao sam bolji ukus bar muzički nego Severina i Ana Nikolić :D

Posted

Управо обрнуто: не жали се на Управу водовода, већ иди до чесме и напиј се воде.

U Upravi vodovoda se ne zali na Upravu nego se zali Upravi vodovoda sa zagarantovanim ishodom zalbe. :sleep:

Posted

Vera se poziva pre svega na poslušnost, a ovi pravoslavci što nisu nabeđeni, što ti ne sole pamet, ne nastupaju sa visine i što šire ljubav i svojom skromnom pojavom čine svoju okolinu boljom su, nažalost, retki izuzeci.

To je pitanje na koje obično ne dobijem odgovor. Uvek se složimo da je vera intimna stvar, ali uvek nekako zapne oko tog brutalnog advertajzinga i uteravanja, uvek ispadne neka nesrećna formulacija ili loše sročeno. Plus, mogu da skapiram da je za vernika reč Svevišnjeg zakon, ali ne znam zašto to mora da se odnosi i na njegove podizvođače i radnike u filijalama, kako i oni uvek ispadnu nepogrešivi, a samo su obični ljudi. 

Posted

ko vas je slagao da Al Jazeera ne podržava borbu za gej prava? podržava je, od odličnih video priloga o mladim gej Amerikancima koji žive na ulici jer su ih se roditelji odrekli, preko sistematskog praćenja stanja u Ugandi koja je žarište aktivne homofobije, do opinion tekstova pisanih iz queer i feminističkog ugla.

na sajtu i u video arhivi ne postoji nista o beogradskom.

ali ni o dverima, bratu itd !?

Posted

to ne razumem, posredi je nešto naše, balkanski

Posted

Ako padneš u taj šanac znači da si bio padu sklon. :)

Sad bez zezanja, nije smisao Prajda da ubedi ekstremne desničare da im oproste što su ih tukli. Ta dvojica popova se nalaze na političkom terenu i daju političke izjave i kao takvi su podložni političkom delovanju s druge strane. Sad što je organizacija prajda makla te transparente je pitanje pragmatičnosti, a ne odbijanje da se "vređa dogma".

Well, ja sam mislio da Prajd nije politicki dogadjaj u uzem smislu, te da odmak od dnevne politike ne bi skodio.

U tom smislu su i taj transparent a i govori ambsadaora bili greska jer daju slagvort onima koji ih ne vole da su prava homoseksualaca fair game u smislu valjanja po politickom blatu, umesto pitanje osnovnih ljudskih prava i zastite Ustava.

Posted

Opet fulaš. Somalijski zakoni za tebe ne važe niti pretenduju na tako nešto, ali božiji zakoni pretenduju da važe za sve, čak i za one izvan crkve.

Наравно да покривају читав свет, али су казне типа: "ако имаш Плејстејшн, умреће ти разрока хоботница која носи штуле четвртком, о, Сомалијче!" Реално, болео би ме курац. Сигурно не бих викао "А ови што имају Иксбокс? Шта је са њиховом хоботницом?"

Zato sto dosta vernika takve reci shvataju kao otvoren poziv na linc. I to ne neki duhovni, nego vrlo fizicki.

Хајде да наставим са аналогијом, прави неку дистанцу па може можда да пребаци и моје и ваше предрасуде. Одговарам теби а сличну ствар је рекао и љаксе.

Ти "верници" су у ствари они који би након саопштења сомалијске амбасаде у коме се каже оно о плејстејшну основали СомалNјску акцију, себи офарбали лица ималином и кренули да ме вијају са узвицима "уби га, живела Сомалија!". Дакле, будале.

Monasi su me, pak, gledali mrko. Pravoslavlje Hezbollah ne ljubi.

То нису монаси, то су људи који су или избачени из СПЦ због свог екстремизма или су лудаци који су истриповали да су монаси, па купили мантије и ходају наоколо. Монаха има мање од 1000 у целој СПЦ и у свим њеним манастирима, где и седе. Понекад неки изађе када добије задатак (послушање), да купи неки део за трактор или пластику за 3д штампач, како који монах и како који манастир. Неки и из манастира оду у испоснице, па живе сами годинама, мада се то све ређе практикује. Да су хтели да се јурцају са хомосексуалцима и полицијом не би ни ишли у манастир.

Posted (edited)
It was a rare sight for Serbia, one of the most conservative countries in Europe, to witness a march akin to those found in the more cosmopolitan cities of London and Berlin. Albeit on a smaller scale and with far more security

Kakvo odvratno prokenjavanje. Zemlja sa domom lordova i monarhom koji je istovremeno i crkveni poglavar nekome kenja o konzervativizmu. Pu, barabe!

A, šuknuće ga Škotlanđanin Englezu za desetak godina, pa ćemo da vidimo ko će da se smeje...

Edited by Turnbull
Posted

Наравно да покривају читав свет, али су казне типа: "ако имаш Плејстејшн, умреће ти разрока хоботница која носи штуле четвртком, о, Сомалијче!" Реално, болео би ме курац. Сигурно не бих викао "А ови што имају Иксбокс? Шта је са њиховом хоботницом?"

Huz duing uot nau?

Posted

mislim da ću cele noći sanjati razroke hobotnice iz Somalije

Posted

Ти "верници" су у ствари они који би након саопштења сомалијске амбасаде у коме се каже оно о плејстејшну основали СомалNјску акцију, себи офарбали лица ималином и кренули да ме вијају са узвицима "уби га, живела Сомалија!". Дакле, будале.

To mi je apsolutno jasno, meni više upada u oko ono oko loše sročenog saopštenja od strane vrhuške. Posebno zato što imamo slučaj da se to dešava redovno. Dakle, zanima me tvoj iskren stav o tome, da vidim da li je Namenski u pravu sa onom paralelom o komesarijatu.

Posted

mislim da ću cele noći sanjati razroke hobotnice iz Somalije

I Somalijance lica namazanih imalinom...

Posted (edited)

U Upravi vodovoda se ne zali na Upravu nego se zali Upravi vodovoda sa zagarantovanim ishodom zalbe. :sleep:

Хтео сам да подсетим да сам ја на форуму прихватио барјак православља само зато што га је неко ставио као завесу у клоњу и тамо заборавио, а не зато што се у православље невиђено добро разумем. Зато сам ти рекао да се обратиш пароху. Да те шаљем код духовника, шта ја знам, то је неки хард кор. Овако лепо код човека који - то је јако важно - исповеда вернике, те према томе можда и уме да разреже озбиљне дилеме на непосредан и разумљив начин. Ако је он кул и ако се лепо испричаш са њим, имаћеш неког у правом свету да питаш шта те занима а да се тиче питања вере. А ако је неки тенкре, што је такође реална опција, онда чекај да умре па иди код следећег. :)

То и другима причам, пустите мене, ја између ових постова гледам игрице на Твичу и намештам Фантази фудбал, а пустите и патријарха, он је за Синод и медије, него лепо код свог локалног свештеника па у недељу после литургије лаганезе, уз кафу и ракијицу благоизволите у анализе и решавања светских (и шире) питања.

Edited by Прслин
Posted

To mi je apsolutno jasno, meni više upada u oko ono oko loše sročenog saopštenja od strane vrhuške. Posebno zato što imamo slučaj da se to dešava redovno. Dakle, zanima me tvoj iskren stav o tome, da vidim da li je Namenski u pravu sa onom paralelom o komesarijatu.

Наменски ми је на игнору, као и ја њему, тако смо се бар споразумели када се прошли пут нисмо разумели. Сада ћу да погледам шта ме то питао па ти одговарам.