Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
zavisi od okolnosti, gdje su upuceni udarci, koliko ih je bilo, kakve su povrede nastupile, kakav je taj cekic..... moze biti vise krivicnih djela, od kvalifikovanog oblika nanosenja lake tjelesne povrede pa do ubistva u pokusaju bar za jednog od njih a ostali su saucesnici ili saizvrsioci.
Ma da, naše pravosuđe za svaki udarac u čoveka može da nađe lakšu ili težu kvalifikaciju, u zavisnosti od potreba...Zakoni su nam preterani™... Ja bih to malo uprostio... Npr, svako ko nosi bilo kakvu vrstu oružija sa sobom, ima nameru da počini ubistvo ako ga upotrebi... I tako bi bilo malo lakše svima, i sudijama i advokatima, a najviše nama, građanima...
Posted
Ma da, naše pravosuđe za svaki udarac u čoveka može da nađe lakšu ili težu kvalifikaciju, u zavisnosti od potreba...Zakoni su nam preterani™... Ja bih to malo uprostio... Npr, svako ko nosi bilo kakvu vrstu oružija sa sobom, ima nameru da počini ubistvo ako ga upotrebi... I tako bi bilo malo lakše svima, i sudijama i advokatima, a najviše nama, građanima...
Možda bi bilo lakše, ali postoje slučajevi kada je nošenje oružja isključivo za odbranu itekako opravdano. Na primer, u slučaju ženskinja.
Posted (edited)
Možda bi bilo lakše, ali postoje slučajevi kada je nošenje oružja isključivo za odbranu itekako opravdano. Na primer, u slučaju ženskinja.
Ako ga upotrebi, a nije u samoodbrani, bi bila bolja kvalifikacija, recimo...Može se vrlo lako naći neki modus, da čovek koji čekićem mlati slučajnog prolaznika dobije 10 godina okopavanja kukuruza u Padinjaku, samo ako se hoće... Edited by radisa
Posted
u stvari je to vise pitanje za vestaka. vjerovatno najveci problem pravosudja je korumpiranost vestaka.sto se tice zakona mislim da u nasem zakonodavstvu postoji opasna rupa koja ne pokriva slucajeve koji su obuhvaceni anglosaksonskim pojmom assault. moja ideja je da bi trebalo da se kaznjava za sam napad a da posledice ili oruzje koje je korisceno prilikom napada bude obuhvaceno tezim ili laksim oblicima tog krivicnog djela.
Posted
au, svakakva mišljenja proleteše, a samo ja sam "tuga ljudska", "najdosadniji", "nepodoban za ovaj forum" i šta znam već...pa dobro, ponoviću - stavite u pravilnik kako "pristojan" učesnik ovog foruma mora da piše, pa da se toga pridržavam, pardoninače, jako je teško ovde RAZGOVARATI, ko god to pokuša, popušiće "ocenu" tvrdojezgraša, prvoboraca, kako većtako da ostaju teme u kojima je, npr meni, lako "sa'raniti" sagovornikae jbg, meni to nije cilj, neću
pa eto, druže, postoji taj problem da si ti elementarno i esencijalno nenormalan. kad tebi bude prvi poriv da konstatiraš, mirno i samo još jednom, da postoje manijakalni nasilnici koji dejstvuju u bilo koje doba dana i noći, i da je problem u tome što su oni manijakalni a drušvo im ne nalazi lijeka, pače ih i potiče, a ne u gubljenju narodskih vrijednosti ili tvom današnjem blejanju™ ili nečijem gejanju™, onda će se s tobom razgovarati kao s normalnom osobom.do tog dana si elementarno, tvrdojezgarno nenormalan. i voliš manijake, jer si iznašao racionalno™ opravdanje njhove nenormalnosti a a te nitko to nije tražio, čak ni manijaci. i saranjivat će te se, dabome.
Posted (edited)
u stvari je to vise pitanje za vestaka. vjerovatno najveci problem pravosudja je korumpiranost vestaka.
Uz ovo gore, problem je i nemogućnost/manjak želje od strane države da zaštit građane...Pričao sam već jednom o tome da je žena imala slučaj kad su neki klinci mlatili čoveka saobraćajnim znakom... Postupak je obustavljen jer se na suđenju niko nije sećao ničega, a čičica je tvrdio da se sapleo ili tako nešto, sve u strahu da ne dobije opet batine... Jebeš ti ovakvu držva onda...Ne pomažu tu nikakvi zakoni i pravne kvalifikacije, ako država neće da stane iz malog čoveka koji je najebao od strane huligana... Edited by radisa
Posted
Može se vrlo lako naći neki modus, da čovek koji čekićem mlati slučajnog prolaznika dobije 10 godina okopavanja kukuruza u Padinjaku, samo ako se hoće...
Jasno.Ne ide mi u glavu da se ova vrsta predumisljaja (setanje po gradu sa mesarskim cekicem u ruci) moze okvalifikovati kao "nanosenje teskih telesnih povreda".Dalje, koga to drzava stiti ovim simbolicnim kaznama - prebije ekipa nekog nesrecnika, ovaj zaglavi u bolnici, ovi dobiju po nekoliko meseci (uslovno?) i super kul imidz u bloku. Nekako ispada da drzava motivise huligane.
Posted
au, svakakva mišljenja proleteše, a samo ja sam "tuga ljudska", "najdosadniji", "nepodoban za ovaj forum" i šta znam već...pa dobro, ponoviću - stavite u pravilnik kako "pristojan" učesnik ovog foruma mora da piše, pa da se toga pridržavam, pardoninače, jako je teško ovde RAZGOVARATI, ko god to pokuša, popušiće "ocenu" tvrdojezgraša, prvoboraca, kako većtako da ostaju teme u kojima je, npr meni, lako "sa'raniti" sagovornikae jbg, meni to nije cilj, neću
Ma jasno. Mislim, razumemo se.Znam ja šta hoćeš da kažeš. Predobro. Sve je kul.Ko razume, razume. Inače, diskusija bi bila nemoguća.Sve je tako.Samo, kome to treba.
Posted

teško je reći ko je zabranjen. mislim da su zabranjeni snp naši 1389 iz perioda kada su bili zajedno, a onda su se opet podelili i onda niko nije zabranjen.

Posted

ja samo ne znam što oni ne odu u rusiju kad im se tamo već sviđa toliko

Posted

Zašto bi kada ulaze polako u lokalne vlasti?

Posted

apparentlyma ja mislim da su neki naši bili zabranjeni al sad mi više ništa nije jasno