Budja Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Da, to se reflektuje na sve ugrozene kategorije svakako. Da u pravu si deo elite, ali mislim da je taj deo elite dominirajuci i da zato uspeva da nametne svoju verziju realnosti narodu. I naravno da nije narod, narod nema nikakav konzervativan gen vec je narod skup ljudi koji je zauzet svojim problemima i sa minimumom paznje pratio drustvena desavanja tako da nije tesko nametnuti mu ekstremne stavove pod maskom "ugrozenosti". Daj, ovo je scaremongering. Na cemu zasnivas tezu da je taj deo elite dominirajuci? Oni se ubise od toga da se predstave kao dominirajuci, otuda i pozivanje na narod radi sopstvene legitimacije ali, kako vidimo, narodu se jebe da dize ustanak protiv Pusilipsa zbog gejeva. Vise je na stav naroda uticao Dacic, Djilas i ostali svojim babarogisanjem onomad nego SPC, Fajgelj, Lompar, Standard, Cirjakovic, Beogradski Sindikat svi zajedno. Desnici je, kao misu u prici o slonu, ostalo samo da prizeljkuje i nada se kako ce Vucic prelomiti i staviti se na stranu Putina. To je sledeci rezervni polozaj koji ce da izandjaju.
boshoku Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 ne znam, ja ih nisam video... kako god, makar bilo i "mirno", ovo je fašistička "država"
Verterdegete Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ma nije to uopšte mimo njih, i ne znam gde si ti video te srpske masetm - ćirjakovići uzimaju sebi pravo da govore u njihovo ime, ali na to prosto ne treba nasedati. Tiha većina je tiha zato što ne govori, i svako ko tvrdi da govori u njeno ime prosto laže, i budi ubeđen da se samopostavio na to mesto. Edit: Da dodam još i ovo - ako u desnom populizmu postoji zrno istine, onda se ona sastoji u tome da živimo u svetu u kojem povlašćena manjina izrabljuje obespravljenu većinu. Ali pošto desničari naravno nemaju nikakvu nameru da strukturu koja to omogućuje menjaju - onda moraju da nađu lažno rešenje i izmeste bes na Jevreje. homoseksualce, itd. Opet da primetim, ne vidim da si imao nista protiv kada se ovde rantovalo o tome sta tiha vecina ovdasnjih pravoslavaca misli. Jedina razlika izmedju toga i ovoga sto Cirjakovic radi, je sto ste vi ono osudjivali, a on ovo pokusava da opravda neznanjem masa. Inace, ono sto ti ovde redovno radis je da se samopostavljas na mesto desnicara, pa na razne teme komentarises kako oni nesto vide i sta oni o tome misle. Na osnovu cega ti smatras sebe vlasnim da to mozes i umes, ja nemam pojma.
Turnbull Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 (edited) Opet da primetim, ne vidim da si imao nista protiv kada se ovde rantovalo o tome sta tiha vecina ovdasnjih pravoslavaca misli. Jedina razlika izmedju toga i ovoga sto Cirjakovic radi, je sto ste vi ono osudjivali, a on ovo pokusava da opravda neznanjem masa. Inace, ono sto ti ovde redovno radis je da se samopostavljas na mesto desnicara, pa na razne teme komentarises kako oni nesto vide i sta oni o tome misle. Na osnovu cega ti smatras sebe vlasnim da to mozes i umes, ja nemam pojma. Ponavljaš primedbu na koju sam ti odgvorio. Ne znam stvarno šta dalje da ti kažem. Edited September 28, 2014 by Turnbull
harper lee Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 I naravno da nije narod, narod nema nikakav konzervativan gen vec je narod skup ljudi koji je zauzet svojim problemima i sa minimumom paznje pratio drustvena desavanja tako da nije tesko nametnuti mu ekstremne stavove pod maskom "ugrozenosti". Oprezno s ovim jer po toj logici narodu se mogu lako nametnuti bilo koji stavovi, a odatle do pitanja zasto se u tom slucaju ne namecu stavovi koji su na nekom nacelnom nivou prihvatljiviji nije narocito veliki korak. Prica je malo komplikovanija od toga i takodje sadrzi drustveno nasledje, prepoznatljive i dominantne kulturne obrasce, inerciju u stavovima, generalno slabu obrazovanost i pokretljivost stanovnistva, sijaset nekih stvari zbog kojih taj famozni deo elite smatra politicki lukrativnijim da zastupa odredjene stavove ili makar glumi da ih zastupa. Za neki opsti ili makar vecinski preokret u odnosu prema "do juce" prokazanim grupama treba da prodje odredjeno vreme i to aktivno, dobro upotrebljeno vreme. Ceo koncept ljudskih prava kao kodifikovane civilizacijske tekovine mladji je od moje keve, koncept manjinskih prava kao deo ovog prvog je jos mladji. Naravno, to ne znaci da sad treba svi da cekamo da dodje to neko fenomenalno vreme kako bi se organizovao Prajd, postoji vec zakonski okvir za to i tu ne sme da ima kompromisa. Medjutim, tolerisanje Prajda i tolerancija prema lgbt populaciji su, naravno, dve bitno razlicite stvari i kao dve bitno razlicite stvari se i moraju posmatrati. Prajd je mocno i dobro osmisljeno orudje u podizanju nivoa tolerancije i nista vise od toga. Ali i nista manje od toga.
kud u maglu Simoviću Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 prajd je bio miran iz dva razloga. 10, 11, 12 policajaca na jednog učesnika plus je bia, db, vba ili ko god sklopio nekakav dil sa tkz. navijačima da sranja ne bude. nije to pobeda države, već pakt koji se prvom prilikom može obiti obiti o glavu svima nama.
ficfiric Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Pakt? To bi trebalo da znaci da je navijastvo nezavisno od sluzbe?
kud u maglu Simoviću Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 vi nemoj da pravite sranje, a mi ćemo… ps nego šta predstavlja ona "medvedja" zastava?!?
Mil@n Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Не капирам све ово. Одређени број људи жели да испромовише неку своју идеју. Онда им маса каже да је та идеја неприхватљива. Онда се они баш запну и оће да се шетају по граду и на тај начин промовишу совју идеју. Онда власт зарад интеграција ил чега већ дозволи ту шетњу, и за то обезбеди војску и полицију да би ови могли да шетају, и приде упрегне све живе медије да то промовишу а сатанизују све што је контра. Ово све делује невероватно идиотски. Немам проблем са промоцијом својих идеја, сматрам то за основну слободу, али се то не ради овако на силу и из све снаге, вештачки. Ово само ствара контраефекат. Uz ovakve postove treba i brufen da daješ. nisam citao temu, ali ubedljivo najjaci utisak je potpuna kontrola navijaca i desnicarskih organizacija. za navijace sam znao da vucko sa njima nece imati problema posto ima prijateljski odnos sa delom navijaca, ali sam mislio da ne moze da iskontrolise bas sve. kurac, baje ladno kontrolisu apsolutno sve organizacije. sledece godine mmoze da posalje 10 pozornika sa sapkama i pendrecima, nikakvih porblema nece biti. Nema tu šta, treba da kontrolišu par vođa, ovi ostali tzv navijačko huliganski "vojnici" su i ovako glupi kao kurčevi za bilo kakvu individualnu misao i ideju i uglavnom rade šta im se kaže. Inače, jako mi je drago da se prajd održao, još draže da se AV praktično izvinjavao što se održao. Bilo mu je teško, lepo je to videti. Manje mi je drago što se, pravdajući se, iskenjao po tim ljudima što je harper dobro primetio, ali nema veze, treba se fokusirati na benefite kojih je puno. Nema više može ne može. Ako bilo koja buduća vlada ne bude dozvolila prajd, znaće se da je jedini razlog zato što neće a to će da bude dobar argument u rukama organizatora kao i stranim uticajima koji su verovatno i jedan od glavnih razloga što je prajd održan. Optimista sam za budućnost prajda, mada se da ovim kretenom nikad ne zna.
Кристофер Лумумбо Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 prajd je bio miran iz dva razloga. 10, 11, 12 policajaca na jednog učesnika plus je bia, db, vba ili ko god sklopio nekakav dil sa tkz. navijačima da sranja ne bude. nije to pobeda države, već pakt koji se prvom prilikom može obiti obiti o glavu svima nama. ma kakva bia, decko direktno.
Time Crisis Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Oprezno s ovim jer po toj logici narodu se mogu lako nametnuti bilo koji stavovi, a odatle do pitanja zasto se u tom slucaju ne namecu stavovi koji su na nekom nacelnom nivou prihvatljiviji nije narocito veliki korak. Prica je malo komplikovanija od toga i takodje sadrzi drustveno nasledje, prepoznatljive i dominantne kulturne obrasce, inerciju u stavovima, generalno slabu obrazovanost i pokretljivost stanovnistva, sijaset nekih stvari zbog kojih taj famozni deo elite smatra politicki lukrativnijim da zastupa odredjene stavove ili makar glumi da ih zastupa. Za neki opsti ili makar vecinski preokret u odnosu prema "do juce" prokazanim grupama treba da prodje odredjeno vreme i to aktivno, dobro upotrebljeno vreme. Ceo koncept ljudskih prava kao kodifikovane civilizacijske tekovine mladji je od moje keve, koncept manjinskih prava kao deo ovog prvog je jos mladji. Naravno, to ne znaci da sad treba svi da cekamo da dodje to neko fenomenalno vreme kako bi se organizovao Prajd, postoji vec zakonski okvir za to i tu ne sme da ima kompromisa. Medjutim, tolerisanje Prajda i tolerancija prema lgbt populaciji su, naravno, dve bitno razlicite stvari i kao dve bitno razlicite stvari se i moraju posmatrati. Prajd je mocno i dobro osmisljeno orudje u podizanju nivoa tolerancije i nista vise od toga. Ali i nista manje od toga. Ako bih morao da se kladim koji je stav najzastupljeniji, stavio bih pare na đilasovska 4 zida
harper lee Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ako bih morao da se kladim koji je stav najzastupljeniji, stavio bih pare na đilasovska 4 zida Da, to je i moj utisak.
svashtabezneshto Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Da, to je i moj zaključak iz kontakta sa, ovaj put, poprilično nezainteresovanim ljudima. Uz ogradu da je to u 4 zida iz razloga što ovaj Prajd mnogo košta građane, kojima su već srezana primanja.
Wilde Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Bio. Došli iz pravca Slavije oko 11. Ulazak bez ikakvih problema, ovlašan pretres, lepljenje narukvica i onih okruglih nalepnica, valjda da nas lakše prepoznaju ako nas neko izbrejvikuje. Odmah nalećemo na neke poznate ljude (neke sam do sada znao sam preko TW ili foruma). Tehno, zastavice, pojavljuje se Mali, daje izjavu i uredno se sklanja da ne bude suviše upadljiv (odbio da u ruku uzme zastavicu, jer #nohomo). Ljudi dobro raspoloženi, mada je celom skupu malo nedostajalo energije. Šetnja bez ikakvih problema, dok prolazimo pored crkve čuju se zvona, zatim glavice koje se stidljivo pomaljaju na prozorima zgrada, teta koja stoji na balkonu na prvom spratu, drži u rukama kučence i smeška se dok joj masa u prolazu maše. Mali napušta kolonu kod Londona (sad mi pada na pamet da je možda tad bio incident sa stricem nacije), Krstić daje izjavu nasred ulice dok ga kolona obilazi, stižemo pred skupštinu, govorancija ambasadora (Volker Beck lepo prozvao Miroslava Gavrilovića i za to dobio najveće ovacije) i nvo-ovaca, a zatim lagani razilazak. Izlazimo peške kroz Bezistan i nijednog trenutka ne deluje kao da nas neko merka sumnjivo. Skoro nestvarno mirno i bez tenzije. Kao da sam bio na bilo kom drugom protestu. E, da: sreo i upoznao Mau. I tak. Dogodine opet.
Recommended Posts