Eraserhead Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 (edited) Ma nije to uopšte mimo njih, i ne znam gde si ti video te srpske masetm - ćirjakovići uzimaju sebi pravo da govore u njihovo ime, ali na to prosto ne treba nasedati. Tiha većina je tiha zato što ne govori, i svako ko tvrdi da govori u njeno ime prosto laže, i budi ubeđen da se samopostavio na to mesto. Meni deluje da je ovo nesto sto bi ti voleo da je istina, voleo bih i ja ali nisam siguran da jeste istina. Edited September 28, 2014 by Eraserhead
Turnbull Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ne znam šta misliš da ej alternativa, da se ljudi u Srbiji rađaju sa urođenim idejama o gej zaveri?
boshoku Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 (edited) dakle, očigledno sam samo ja prisustvovao... bilo ok - očekivana smejurija spram učesnika, al bolje ni nisam očekivao Edited September 28, 2014 by boshoku
Кристофер Лумумбо Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 (edited) nisam citao temu, ali ubedljivo najjaci utisak je potpuna kontrola navijaca i desnicarskih organizacija. za navijace sam znao da vucko sa njima nece imati problema posto ima prijateljski odnos sa delom navijaca, ali sam mislio da ne moze da iskontrolise bas sve. kurac, baje ladno kontrolisu apsolutno sve organizacije. sledece godine mmoze da posalje 10 pozornika sa sapkama i pendrecima, nikakvih porblema nece biti. Edited September 28, 2014 by Кристофер Лумумбо
Eraserhead Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ne znam šta misliš da ej alternativa, da se ljudi u Srbiji rađaju sa urođenim idejama o gej zaveri? Naravno da ne, nego da to ima veze sa onim sto bergasa pomenu ranije o sudaru ideologija. Da je Srbija jedno konzervativno drustvo kome neodgovorna drustvena elita namece odredjene drustvene poglede medju kojima je i taj da je homoseksualnost (homosekzsualizam u domacoj interpretaciji) nesto uvezeno sa zapada koji nas je ionako upropastio u poslednjih XY godina i sada oce da nam nametne svoje vrednosti. Ja se bojim da ovi sto izlaze na ulice protiv parade nisu glasna manjina koja stoji nasuprot tihoj vecini vec glasni predstavnici vecine.
boshoku Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 to bi bilo ok, al sumnjam - nema u srbiji mesta za drugačije
Lezilebovich Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 nisam citao temu, ali ubedljivo najajci utisak je potpuna kontrola navijaca i desnicarskih organizacija. za navijace sam znao da vucko sa njima nece imati problema posto ima prijateljski odnos sa delom navijaca, ali sam mislio da ne moze da iskontrolise bas sve. kurac, baje ladno kontrolisu apsolutno sve organizacije. sledece godine mmoze da posalje 10 pozornika sa sapkama i pendrecima, nikakvih porblema nece biti. nema tu mnogo ozbiljnih organizacija. navijači su gola sila, ako oni nisu tu, sve ostalo je smešno - dveri su salonci, obraza ima 30, ostalih zavetnika , srbskih akcija i sl. ima jednocifren broj.
Turnbull Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Naravno da ne, nego da to ima veze sa onim sto bergasa pomenu ranije o sudaru ideologija. Da je Srbija jedno konzervativno drustvo kome neodgovorna drustvena elita namece odredjene drustvene poglede medju kojima je i taj da je homoseksualnost (homosekzsualizam u domacoj interpretaciji) nesto uvezeno sa zapada koji nas je ionako upropastio u poslednjih XY godina i sada oce da nam nametne svoje vrednosti. Ja se bojim da ovi sto izlaze na ulice protiv parade nisu glasna manjina koja stoji nasuprot tihoj vecini vec glasni predstavnici vecine. Kao čovek koji živi&radi u USA, ti svakako prepznaješ da su te priče opšta mesta američke desnice. Manjina svakako amplifikuje neke većniske pradrasude, ali većinske predrasude prema homoseksualcima su još uvek vrlo daleko od teorija o njima kao o "povlašćenom prozapadnom sloju", za tako nešto ti ipak treba NSPM. Ili Glen Bek, zavisno od toga da li živiš u Šumadiji ili Montani. Inače, meni je u jakom sećanju od pre par godina ostao neki prilog iz one stupidne emisije Eksploziv, sa Prve TV. Posetili Palmu pred Prajd ono kad je rekao da će isključuje TV iz struje, da deca slučajno ne vide tu bestidnost, a kod Palme neki majstori rade, nešto preuređuju deo kuće, ili prave novi, zaboravio sam. Voda Palma novinare po kući, voda, dovede ih i do majstora, pa kaže - evo i moji majstori istu ne idu na pedersku paradu, jel tako? Jel da da nećete? Jedan masjtor se pravi blesav, i ne sluša ga, drugi se stidljivo nasmeši, pa kaže - ne znam ja to. Meni je to bilo potpuno carski, i ta scena mi je slika i prilika upraov ovoga o čemu govorimo - razlike između tzv. običnog naroda, i onih koji govore u njegovo ime.
Sestre Bronte Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 običan narod koji srećem najčešće ni nema stav ili ga sakrije iza neke benigne zajebancije neobičan narod se trudim da ne srećem
boshoku Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 kako tebe ne mrzi toliko da pišeš, usraću se... bilo ok
kobni zelaya Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Naravno da ne, nego da to ima veze sa onim sto bergasa pomenu ranije o sudaru ideologija. Da je Srbija jedno konzervativno drustvo kome neodgovorna drustvena elita namece odredjene drustvene poglede medju kojima je i taj da je homoseksualnost (homosekzsualizam u domacoj interpretaciji) nesto uvezeno sa zapada koji nas je ionako upropastio u poslednjih XY godina i sada oce da nam nametne svoje vrednosti. Ja se bojim da ovi sto izlaze na ulice protiv parade nisu glasna manjina koja stoji nasuprot tihoj vecini vec glasni predstavnici vecine. Mislim da u tako konzervativnom društvu kao što je naše sigurno postoji iracionalni animozitet prema gej populaciji, koji dolazi iz porodice, obrazovanja i multifikuje se u sredini u kojoj konkretan čovek živi. Ipak, dok je neko u toj tihoj većini i dok ne izražava glasno to iracionalno u sebi, teško je reći šta misli. Bitno je kakve racionalizacije svega toga nudi elita - da li nudi ovo što nudi Ćirjaković, ili nešto drugo, treće, itd. Ksenofobična racionalizacija je samo jedna od njih (homoseksalnost se uvozi sa zapada). U tom smislu je čak i ova racionalizacija koju nudi Vučko (i ja sam protiv prajda, ali eto, ustav je ustav) bolja od ove Ćirjakovićeve, koja je, blago rečeno grozomorna. Kada se pojavi dovoljno jaka elita koja će ponuditi neku racionalizaciju koja se bazira na toleranciji (makar - ja to neću u svojoj kući, al' nek svako radi što mu je volja)i kada se marginalizuju elite koje nude antagonističke racionalizacije, veći deo posla će biti gotov i ostalo će biti stvar tehnike. Glavni dobitak ovog prajda je što je obesmislio tezu o "bezbedonosnom riziku".
boshoku Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Kada se pojavi dovoljno jaka elita koja će ponuditi neku racionalizaciju koja se bazira na toleranciji (makar - ja to neću u svojoj kući, al' nek svako radi što mu je volja)i kada se marginalizuju elite koje nude antagonističke racionalizacije, veći deo posla će biti gotov wishful thinking
betty Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 A inace ste miroljubive i protiv huliganstva. ne znas ti mayday, ona ne mora da bije, ona samo sprzi pogledom. inace, cudi me toliko nesrece oko toga sto vucic kao ubira poene ovim. lgbt sveta ce u srbiji biti daleko duze nego sto ce se vucic tuda motati, a prva parada koja je protekla bez drame je velika, velika stvar.
boshoku Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 a prva parada koja je protekla bez drame je velika, velika stvar. upravo bilo skroz mirno, a to govori za sebe
Takeshi Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Glavni dobitak ovog prajda je što je obesmislio tezu o "bezbedonosnom riziku". +1 dogodio se prajd bez incidenata. svako buduce prenemaganje (bilo koje) vlasti o riziku je besmisleno. pregovori iz senke ostaju njima na teret.
Recommended Posts