Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Više mi uopšte nije jasno šta ti u stvari hoćeš.

Misliš li da se teorije o homoseksualcima kao "povlašćenom prozapadnom sloju" razvijaju spontano i nevezano od vdesnih ideologija koje promovišu takve teze? Misliš li da se to desilo u Iranu? U USA? U Srbiji? Na osnovu čega to tvrdiš?

Mislim da su jako raširene i da se nipošto ta logika ne sme potcenjivati ili okarakterisati kao eto glupava. Da li ideolozi sami to sve smućkaju ili pak veliki frust porodi same ideologe, veliko je pitanje. SVo to luđenje u Srbiji ne može biti posledica samog ukorenjenog konzervativizma i zaostalosti (što je btw nakon SFRJ iskustva vrlo klimava teorija) već i konstantnog sukoba sa zapadom već 25 godina. A nemojmo se praviti blesavi, znamo šta je u prioritetima američkih lib.intervencionista. Iranska priča za nas jeste vrlo poučna

Edited by dillinger
Posted (edited)

Edit: A naravno da nije srpska osobenost - kao što to nije ni desni populizam. Ono što stoji jeste da se tu igra na uvrežene predrasude o moćnoj manjini koja manipuliše većinom - nekad su to bili Jevreji, evo sad su gejevi.

dobro, kod nas se pre misli da iza svega stoje i manipulišu većinom zapad i NATO, ne lokalna manjina kao takva.

Slažem se, mada mislim da te antipušačke predrasude opet nisu najraširenije među domaćinima iz Montane, nego među hipsterima iz Kalifornije.

ma okej su hipsteri sa pušenjem, samo nek je duvan organic & artisanal i da sam motaš pljuge recikliranim papirom. pre će u Kaliforniji oni quantified self gikovi i startap prodavači magle da budu militantni antipušači.

Edited by malkin
Posted

Čudno ili ne, videćemo šta sledi ovde po silasku našeg Reze Pahlavija

Da izvines, ali razumes se ti u Pahlavije ko Marica u... :)

Nije da meni na pamet ne padaju najraznije i najgadnije mogucnosti za desavanja ovde, ali Reza Pahlavi jos nije bio uziman kao paralela...  :isuse:

Posted (edited)

et Dillinger

Kakav ukorenjeni konzervativizam i zaostalost? Pa to nije moja teza - moja teza je da je u pitanju vrlo modrna ideološka konstrukcija, koju Ćirjaković i Antonić, btw, do u slovo prepisuju od američkih desničara.

Ja stvarno ne razumem s čim se ti zapravo svađaš?

Ili pak misliš da su hlmoseksualci stvarno povlašćeni sloj, što je kako da ti kažem - notorna budalaština.

Edited by Turnbull
Posted

et Dillinger

Kakav ukorenjeni konzervativizam i zaostalost? Pa to nije moja teza - moja teza je da je u pitanju vrlo modrna ideološka konstrukcija, koju Ćirjaković i Antonić, btw, do u slovo prepisuju od američkih desničara.

Ili pak misliš da su hlmoseksualci stvarno povlašćeni sloj, što je kako da ti kažem - notorna budalaština.

Šta sam opet skrivila? 

Moderne  ideologije desničarske provenijencije se hrane ksenofobijom i konzervativizmom, da njih nema ostale bi samo prazne konstrukcije. 

Posted

hlmoseksualci stvarno povlašćeni sloj

videćeš ti kad ti dođe Super Peder :fantom:

Posted

Koliko me secanje sluzi, dziber za zrtvu uvek bira najslabijeg - onog koji mu ne moze uzvratiti. Gejevi su idealna meta, pusaci bas i ne spadaju medju slabije, od pusaca se mogu popiti batine.

ala si ti izvredjao homoseksualce a da nisi ni svestan najslabiji su cak su slabiji i od pusaca koji su inace slabici jer ne mogu bez cigara i jos si im zabranio da puse jer se od pusaca mogu dobiti batine a od homoseksualaca ne jer ni ne puse hela jel sam dobro napisao

Posted

Meni su utisak dana monaške patrole po centru grada danas. Po dva-tri po ćoškovima, full mantije, mrki pogledi... Nisam pojma imao da SPC ima ovoliko monaha.

Posted (edited)

Meni su utisak dana monaške patrole po centru grada danas. Po dva-tri po ćoškovima, full mantije, mrki pogledi... Nisam pojma imao da SPC ima ovoliko monaha.

nije samo SPC.

ima zilota, fanatika sui generis.

Edited by garcia
Posted

Ex skineri, odu na svetu goru i onda kad se smore vrate se ovde sa sve mantijom...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Posted (edited)

et Dillinger

Naravno da ne mislim da su povlašćeni sloj, to ne misli čak ni Ćirjaković. Pitanje je samo da li ga briga što će homoseksualci biti kolateralne žrtve njegovog sukoba sa Drugom Srbijom. Samo kažem da si se bespotrebno bavio krugom Ćirjaković-Verter, kad se taj stav kali mimo njih već deceniju i po intezivnih sukoba srpskih masa sa evropskim komesarima i domaćim ngo prvacima...

Ja za to nemam leka i sigurno neću kao Sanda Rašković Ivić svojevremeno predložiti učesnicima Prajda da ponesu transparent KosovoJeSrbija.

Edited by dillinger
Posted

možda je i bio neki monah SPC, ali su ovo danas u najvećem broju bili ziloti, naročito iz manastira Utešiteljevo kod Rače.

Posted (edited)

Ma nije to uopšte mimo njih, i ne znam gde si ti video te srpske masetm - ćirjakovići uzimaju sebi pravo da govore u njihovo ime, ali na to prosto ne treba nasedati. Tiha većina je tiha zato što ne govori, i svako ko tvrdi da govori u njeno ime prosto laže, i budi ubeđen da se samopostavio na to mesto.

Edit: Da dodam još i ovo - ako u desnom populizmu postoji zrno istine, onda se ona sastoji u tome da živimo u svetu u kojem povlašćena manjina izrabljuje obespravljenu većinu. Ali pošto desničari naravno nemaju nikakvu nameru da strukturu koja to omogućuje menjaju - onda moraju da nađu lažno rešenje i izmeste bes na Jevreje. homoseksualce, itd.

Edited by Turnbull
Posted

Fahrenheit451_zps2b103f99.jpg