casperbgd Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Mislim na homofobiju u medijima, školama, u javnom diskursu, mislim na neadekvatan odnos institucija države prema LGBT populaciji. Mislim i na otkazivanje prajda, dakako.U cemu je problem da odgovoris na pitanje? Ako imas misljenje o nasilju nad ugrozenim grupama, onda bi valjalo da imas i razradjeno misljenje o nasilju inace, sto ukljucuje i napadnutog klinca koji nosi sal, a nije clan navijacke grupe. Jel i on sam kriv sto je nosio sal pa dobio preko picke ili ima tu znatno sira mreza u pozadini od tog redukcionistickog fenomenoloskog pristupa?
bergasa19 Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Slabost drzave koja je iz svojih partikularnih, a bogami i vise od toga, interesa otkazala paradu, a godinu dana pre bila u defanzivi sada dolazi na naplatu. Vrh drzave je poslao poruku koji nasi mladi huligani odlicno razumeju.
sailorman Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 (edited) U cemu je problem da odgovoris na pitanje? Ako imas misljenje o nasilju nad ugrozenim grupama, onda bi valjalo da imas i razradjeno misljenje o nasilju inace, sto ukljucuje i napadnutog klinca koji nosi sal, a nije clan navijacke grupe. Jel i on sam kriv sto je nosio sal pa dobio preko picke ili ima tu znatno sira mreza u pozadini od tog redukcionistickog fenomenoloskog pristupa?Prvo, odgovorila sam ti na pitanje. Drugo, nasilje po sebi, nekakvo apstraktno nasilje ili, kako ti kažeš, 'nasilje inače', teško da uopšte postoji. Nasilje se dešava u određenim okolnostima kao deo šire društvene dinamike. Naravno da može da se raspravlja o problemu vršnjačkog nasilja, pa i o problemu nasilja među različitim navijačkim grupama, ali ja to neću raditi na ovom topiku, jer je to za mene podmukla relativizacija homofobnog nasilja koje je ovde tema.edit: Preteko me Lezilebovich Edited September 9, 2012 by sailorman
dig_chohano Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Prava srpska manekenka mora biti međed sa osmoredim sisama.
mire Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 au, svakakva mišljenja proleteše, a samo ja sam "tuga ljudska", "najdosadniji", "nepodoban za ovaj forum" i šta znam već...pa dobro, ponoviću - stavite u pravilnik kako "pristojan" učesnik ovog foruma mora da piše, pa da se toga pridržavam, pardoninače, jako je teško ovde RAZGOVARATI, ko god to pokuša, popušiće "ocenu" tvrdojezgraša, prvoboraca, kako većtako da ostaju teme u kojima je, npr meni, lako "sa'raniti" sagovornikae jbg, meni to nije cilj, neću
Lezilebovich Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 inače, jako je teško ovde RAZGOVARATI, ko god to pokuša, popušiće "ocenu" tvrdojezgraša, prvoboraca, kako već..e jbg, meni to nije cilj, neću ja ne znam koji vam je moj, mislim na "tvrdo jezgro" ppp...
Caligula Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 (edited) tako da ostaju teme u kojima je, npr meni, lako "sa'raniti" sagovornikaJasno, ovo je jedna od takvih tema.Sestorica prebiju mesarskim cekicem coveka, pre toga vicuci "Pederi! Pederi!", malo je cudno pravdati ih kasnim satima i policijskim casom.Kako god, po'apsice Dacic ove vrlo brzo, kad je uspeo japancu bicikl da nadje ovo ce da bude p*ckin dim.edit: ne znam da li se ovo podvodi pod "tuchu" ili je pokusaj ubistva. Prvi put cujem da se mesarski cekic koristi u tucama. Edited September 9, 2012 by CowBoy
S.L. Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Ne slazem se. Visak energije nije nuzno destruktivan nagon, upravo se problematicni klinci i bave treningom boksa, kik boksa i slicnih sportova koji im doprinose "uspehu" u snalazenju u ulicnim tucama. Koliko znam, u SFRJ je sport bio poprilicno pristupan vecini drustvenih slojeva, pa opet nasilje nije reseno na taj nacin. Daleko je to kompleksniji problem(odmah da naglasim da nisam siguran u resenje problema), ali sam uveliko siguran da ovde niko resenje nije ni ponudio, sem sto ga je osudio i zatrazio sto hitnije hapsenje...Ne znam u vezi čega je neslaganje?Nisam ni pomenuo nikakave destruktivne nagone, već nedostatak (ili namerno uskraćivanje) sportskih prostora i programa.A ne slažem se za treniranje borilačkih veština u cilju uličnih tuča. Znam nekoliko osoba koje su trenirale karate, tekvondo pa i mma, pa nisu problematične. Ako je na vreme usmerena osobe, sigurno ne trenira da bi nekog povredila na ulici. (Evo npr. ona cura što nam je donela zlato sa OI) :)Ima i napaljenika koji idu da uče da bi se tukli, ali tu treneri treba da procene da li takve treba trenirati.U svakom slučaju, da se obraća pažnja na omladinu, sigurno bi bilo manje ovih izliva agresije. Ne bi imali ni vremena ni energije da prave probleme i zamlaćuju se raznim glupostima.
radisa Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 edit: ne znam da li se ovo podvodi pod "tuchu" ili je pokusaj ubistva. Prvi put cujem da se mesarski cekic koristi u tucama.Ovo je tuča, kao i ono drugo... Deca su se potukla i eto, ovaj što je izgubio, dobio je batine... Kakav crni pokušaj ubistva... Sva sreća pa gej nije namerno skočio sa nekog zidića da napakosti našoj deci...
radisa Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 (edited) nanosenje teske tjelesne povredeZnam za kvalifikaciju, objašnjvano mi je 100 puta, ali, jebem li ga, meni je to kad udaraš nekog čekićem(WTF!) ubistvo (u pokušaju, u ovom slučaju) i šlus... Taj, ko je poneo čekić je imao nameru da nekog udara njime i ubije... Ne bi tu trebalo da ima razlike između tog čekića i pištolja... Edited September 9, 2012 by radisa
Caligula Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Ovo je tuča, kao i ono drugo... Deca™ su se potukla i eto, ovaj što je izgubio, dobio je batine... Kakav crni pokušaj ubistva... Sva sreća pa gej nije namerno skočio sa nekog zidića da napakosti našoj deci™... To je taj patern:Sreca te nije bio neki zidic sa kojeg je mogao da skoci™ u smrt.... ne znam da li je pred sudom otezavajuca okolnost manjinska diskriminacija ili motivisano nasilje.
nautilus Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Znam za kvalifikaciju, objašnjvano mi je 100 puta, ali, jebem li ga, meni je to kad udaraš nekog čekićem(WTF!) ubistvo (u pokušaju, u ovom slučaju) i šlus... Taj, ko je poneo čekić je imao nameru da nekog udara njime i ubije... Ne bi tu trebalo da ima razlike između tog čekića i pištolja...zavisi od okolnosti, gdje su upuceni udarci, koliko ih je bilo, kakve su povrede nastupile, kakav je taj cekic..... moze biti vise krivicnih djela, od kvalifikovanog oblika nanosenja lake tjelesne povrede pa do ubistva u pokusaju bar za jednog od njih a ostali su saucesnici ili saizvrsioci.kaubojpobude iz kojih je djelo ucinjeno su olaksavajuca ili otezavajuca okolnost u srpskom pravu
radisa Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Jeste, ali će se braniti time da ih je ovaj izazivao, psovao im majku, a da oni nisu ni znali da je on derpe... Pošto neće biti kredibilnih svedoka (jer prijatelj prebijenog to nije, a ostali, ako ih je i bilo će ćutati, da sebi ne bi komplikovali život), neće biti dokaza da je ovaj događaj izazvan time što je mladić gay...I tako, biće nikom-ništa, 3-6 meseci uslovno, ako i toliko...
Recommended Posts