Аврам Гојић Posted September 28, 2014 Author Posted September 28, 2014 (edited) +1 mada nije tesko biti u pravu oko ove predstave. za mene je mnogo veca kapitulacija poziv da sve u drzavi stane jer nam se ne svidja premijer. cuj, predstava. svaki politicki cin je predstava, pa i ovaj. ali na kraju dana niko nece govoriti o predstavi, vec da je Prajd odrzan uz (kako sada izgleda) nikad manje incidenata. i jos jedna stvar: jucerasnja dramaticna najava konacne odluke Biroa, koja se zavrsila ovim smesnim antiklimaksom, zapravo je pobeda duha zakona, nezavisno od motiva za odluku da postupe kako su postupili. naime, nije doneta odluka o dozvoljavanju (ustanova autoritarne drzave) vec se postupilo u skladu sa slovom zakona (prijavljeni skup nije zabranjen, cime su se stekli uslovi za njegovo odrzavanje). verujem da to nije trebalo tako da izgleda i da je Parada trebala da bude ili zabranjena ili oktroisana, ali ispalo je ovako, tj. najbolje moguce. Edited September 28, 2014 by Грешни Василије
wall Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 za mene je mnogo veca kapitulacija poziv da sve u drzavi stane jer nam se ne svidja premijer. cuj, predstava. svaki politicki cin je predstava, pa i ovaj. ali na kraju dana niko nece govoriti o predstavi, vec da je Prajd odrzan uz (kako sada izgleda) nikad manje incidenata. http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=18183&p=2335164 Ovi su došli da ostanu.
teacher Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 za mene je mnogo veca kapitulacija poziv da sve u drzavi stane jer nam se ne svidja premijer. cuj, predstava. svaki politicki cin je predstava, pa i ovaj. ali na kraju dana niko nece govoriti o predstavi, vec da je Prajd odrzan uz (kako sada izgleda) nikad manje incidenata. što znači da premijer kontroliše i anlišuje huligane kad mu je potreba. elem #viceserbia jedini daju slike sa ulica za sada
akibono Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 2013. je neko drugi bio premijer, a i ministar policije.... čak je i neka druga stranka držala ta mesta.... bili su nesposobni da stvore ovakve 'uslove', ali sad su tu neki drugi očigledno mnogo sposobniji Inače biće i nekakav 'polu-prenos' na StudijuB gde je trenutno 'prelistavanje' sa urednikom novog političkog magazina što se zove 'Ronin' (jbt. ) u kome ima i tekst mnogouvaženog Malokurskog gde on raskrinkava ove parade kao sredstvo za bogaćenje gej pojedinaca.
Caligula Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 (edited) za mene je mnogo veca kapitulacija poziv da sve u drzavi stane jer nam se ne svidja premijer. cuj, predstava. svaki politicki cin je predstava, pa i ovaj. ali na kraju dana niko nece govoriti o predstavi, vec da je Prajd odrzan uz (kako sada izgleda) nikad manje incidenata. ... kako je odrzan? Na isti nacin kako je resen i problem Kosova - nece narod dopustiti demokratama (koji problem nisu ni napravili) da ga rese vec ce progledati kroz prste desnicarima (koji su problem zakuvali) jer su, eto, njihovi. To ja zovem jednom dobrom kapitulacijom. Kapitulacijom pameti, sistema vrednosti, kapitulacijom logike, kako god. A ako mislis da ce prajd danas biti odrzan, varas se. Mozda ce grupa gradjana da proseta uz jaku policijsku zastitu i to je to. Ne vidim gde je tu prajd i motiv zbog kojeg se odrzava. Poruka je jasna. Edited September 28, 2014 by Caligula
Sludge Factory Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Pa oni su tu od juče i po planu do sutra. Spavanje u autobusima i tako... Bas bih voleo da cujem kako panduri razgovaraju o ovome medjusobno, kako komentarisu itsl. Mislim, sigurno je vecinski stav "sta nas briga, dobijamo dnevnice" ili "jebemimmater, doveli nas ovde da stitimo pedere od nase dece", ali mozda ima i neko da misli malo drugacije.
Аврам Гојић Posted September 28, 2014 Author Posted September 28, 2014 što znači da premijer kontroliše i anlišuje huligane kad mu je potreba. to je verovatno tacno. ali, da se Vucic pita, nikakve parade ne bi bilo, sta ce mu to. ovo danas se ne odrzava zato sto je Vucic stavio huligane pod kontrolu, vec zato sto su prajdovci godinama smarali i smarali drzavu.
ficfiric Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ako sam dobro skontao fejsbukovanje lokalnog lidera Nove Srbije, on organizuje dolazak u BG onih kojima Prajd nije na srcu
steins Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Bas bih voleo da cujem kako panduri razgovaraju o ovome medjusobno, kako komentarisu itsl. Mislim, sigurno je vecinski stav "sta nas briga, dobijamo dnevnice" ili "jebemimmater, doveli nas ovde da stitimo pedere od nase dece", ali mozda ima i neko da misli malo drugacije. više ovo prvo - pre par dana pričao sa jednim. Samo bez baš nas briga dela. Rade ljudi svoj posao. Kukao mi kako su ih onomad polivali vrelom vodom sa nalkona zgrada i gadjali saksijama, ja mu reko da uzmu vrelo ulje i kaldrmu pa da uzvrate.
kapetanm Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 za mene je mnogo veca kapitulacija poziv da sve u drzavi stane jer nam se ne svidja premijer. cuj, predstava. svaki politicki cin je predstava, pa i ovaj. ali na kraju dana niko nece govoriti o predstavi, vec da je Prajd odrzanzaslugom premijera Aleksandra Vučića i ministra policije dr Nebojše Stefanovića koji su dobro izvagali™ situaciju garantujući svakom građaninu, bilo u Beogradu, bilo u Tekiji ista prava, jer niko nije jači od države. Izvestan broj učesnika je prošetao predviđenom trasom bez incidenata. i
kgmr Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 ah, koliko istomisljenika! pravednika i sve to. odmenite ga onda ponekad u vredjanjima ljudi koji ne vide tako veliku sliku kao vi. tih koje on zove saucesnicima vucica. ljudi odlaze na prajd ne zato sto im je vucic isprao mozak, nego zato sto nisu picketine koje i pored toga sto im je jasnije nego helji zavaljenom u fotelji sta se desava, ipak izlaze da daju svoj glas. prethodno naravno teoriju prosipaju na forumu, ali izadju kad treba. takodje vas molim da ne uzimate plate, ne idete u dz i bolnice, ne saljete decu u skolu, jer je vucic svuda, a nas isprane sauccesnike ostavite da slavimo milog aleka na svakom koraku. otisla sam da ljubim skute Najvecem. i ne, to nije hella.
teacher Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 to je verovatno tacno. ali, da se Vucic pita, nikakve parade ne bi bilo, sta ce mu to. ovo danas se ne odrzava zato sto je Vucic stavio huligane pod kontrolu, vec zato sto su prajdovci godinama smarali i smarali drzavu. sigurno. podlaci poput ovih i onih na vlasti uvek podležu pritiscima manjina...
Аврам Гојић Posted September 28, 2014 Author Posted September 28, 2014 za mene je mnogo veca kapitulacija poziv da sve u drzavi stane jer nam se ne svidja premijer. cuj, predstava. svaki politicki cin je predstava, pa i ovaj. ali na kraju dana niko nece govoriti o predstavi, vec da je Prajd odrzanzaslugom premijera Aleksandra Vučića i ministra policije dr Nebojše Stefanovića koji su dobro izvagali™ situaciju garantujući svakom građaninu, bilo u Beogradu, bilo u Tekiji ista prava, jer niko nije jači od države. Izvestan broj učesnika je prošetao predviđenom trasom bez incidenata. Ne na kraju ovog dana. ti pricas o dnevnoj politici a ja o istoriji borbe za gej prava. Cinjenica uspesnog prajda ostace i posle Vucicevog mandata.
Recommended Posts