Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Prvo su bila prava žena... :s_w::isuse:

ByhgRGNCAAESlOT.png

jel zoofilija dolazi prije ili poslije incesta? nikako da skontam...

Posted

Dobijene su jasne instrukcije da prajda treba biti

Na kraju ce tacno da ispadne da su Dveri u pravu i da nama kao drustvu Prajd ne treba vec je posledica pritiska raznoraznih lobija iz inostranstva. :lolol:

Posted

kako potreba, kao takva, moze biti besmislena?

Kao u dadaizmu, recimo ("smisao je neprijatelj" - T. Cara). A zivot u Srbiji je ionako cist dadaizam.

Posted

Prvo su bila prava žena... :s_w::isuse:

ByhgRGNCAAESlOT.png

Sa zaljenjem konstatujem da ovaj kratki tekst nista ne govori o davanju prava degenericima bez mozga da pisu komentare o davanju prava na drustvenim mrezama. :cry:

Posted

jel zoofilija dolazi prije ili poslije incesta? nikako da skontam...

ja se nadam pre :(

Posted

Digresija: koga zanima kako je biti gej u Srbiji, i to ne od onih koji žive mirnim životom, nego ljuti, full gej kao iz "Poslednjeg skretanja za Bruklin", čitajte, ljudi, "Staklenac" Uroša Filipovića i zamislite da je knjiga prošla kroz ruke dobrog urednika.

Procitao sam deo dostupan na netu i hvala onoliko sto si mi dodatno ogadio sliku BAS-a, ljude koji su ratovali po Bosni a i brdo drugih ljudi.
Posted

Pontijak, imam osećaj da se vrtimo malo u krug. :ss1: Vlast ne mora dokazivati za šta je sposobna glede ispunjavanja naloga, to je već pokazala Briselskim sporazumom i manje više prihvatanjem svega što Zapad traži. Nije tu Prajd nikakav test, niti ima veze sa tim.

Nema tu šta da se proverava. I najslabija država ima dovoljno jaku i obučenu policiju da može obezbediti takvu manifestaciju, to svi znaju, pa naravno i oni u Briselu. Nije u pitanju da li može, već da li želi. Ja ne kažem da će se na eventualno otkazivanje gledati blagonaklono, samo tvrdim da posledice neće biti onakve kakve ti misliš, jer je Zapadu važnije da im se guraju poslušno drugi interesi koje sam naveo.

Što se tiče većine ne znam, ono mog društva koje znam gotovo i ne pominje sve ovo, jer imaju gomilu drugih problema na vratu-slabe plate ili nezaposlenost, narušeno zdravlje, probleme u porodici, itd. Uopšte im neodržavanje prajda nije na nikakvoj bitnoj listi prioriteta. Ja shvatam da je svakome najvažniji njegov problem, ali mislim da veliku većinu uopšte i ne interesuje Prajd-jednostavno imaju i previše vlastitih problema. Mislim da se stvara pogrešan utisak o nekom silnom mnoštvu koje je protiv, zbog aktivnosti na fejsu, navijača i sl. Možda i jeste protiv deklarativno, ali velika većina niti će sprečavati održavanje, niti se nešto silno potresti ako događaja bude.

Posted

stvarno se vrtimo u krug :lolol:  bas iz razloga koje si ti naveo neodrzavanje prajda bi bilo nekako apsurd, cemu manifestacija bezmudosti vlasti oko toga?

Posted

Pontijak, imam osećaj da se vrtimo malo u krug. :ss1: Vlast ne mora dokazivati za šta je sposobna glede ispunjavanja naloga, to je već pokazala Briselskim sporazumom i manje više prihvatanjem svega što Zapad traži. Nije tu Prajd nikakav test, niti ima veze sa tim.

Nema tu šta da se proverava. I najslabija država ima dovoljno jaku i obučenu policiju da može obezbediti takvu manifestaciju, to svi znaju, pa naravno i oni u Briselu. Nije u pitanju da li može, već da li želi. Ja ne kažem da će se na eventualno otkazivanje gledati blagonaklono, samo tvrdim da posledice neće biti onakve kakve ti misliš, jer je Zapadu važnije da im se guraju poslušno drugi interesi koje sam naveo.

Što se tiče većine ne znam, ono mog društva koje znam gotovo i ne pominje sve ovo, jer imaju gomilu drugih problema na vratu-slabe plate ili nezaposlenost, narušeno zdravlje, probleme u porodici, itd. Uopšte im neodržavanje prajda nije na nikakvoj bitnoj listi prioriteta. Ja shvatam da je svakome najvažniji njegov problem, ali mislim da veliku većinu uopšte i ne interesuje Prajd-jednostavno imaju i previše vlastitih problema. Mislim da se stvara pogrešan utisak o nekom silnom mnoštvu koje je protiv, zbog aktivnosti na fejsu, navijača i sl. Možda i jeste protiv deklarativno, ali velika većina niti će sprečavati održavanje, niti se nešto silno potresti ako događaja bude.

Ukratko, sasvim je ok što svako gleda svoju guzicu, a briga ga što se njegovim zemljacima, sugrađanima, komšijama onemogućavaju neka osnovna prava?

Inače ovo da se podrazumeva da vlast ima vlast nije tačno. Jer, šta znači "otkazujemo prajd iz bezbedonosnih razloga"? Samo da država nije sposobna da štiti svoje građane od gomile siledžija.

Posted

Inače ovo da se podrazumeva da vlast ima vlast nije tačno. Jer, šta znači "otkazujemo prajd iz bezbedonosnih razloga"? Samo da država nije sposobna da štiti svoje građane od gomile siledžija.

+1

Posted

jok, brate. samo da je istrazivanje na fokus grupama pokazalo da odrzavanje prajda nosi vise negativnih rejting poena nego zabrana.

Posted

Na kraju ce tacno da ispadne da su Dveri u pravu i da nama kao drustvu Prajd ne treba vec je posledica pritiska raznoraznih lobija iz inostranstva. :lolol:

Ne razumem.

Društvo≠Vlast.

Posted (edited)

et aram

To može biti suštinski razlog, mada ne mora, moguće je prosto da je državno rukovodstvo homofobno, da ih službe ucenjuju, kao i mnoge druge stvari koje ne znamo. Međutim "bezbednosni rizik" nam govori da država ne sprovodi ustavno zagarantovana prava svojih građana jer ne može da ih sprovede. To je poruka koju sve vlasti zvanično šalju od onog jedinog održanog prajda na ovamo.

Edited by kobni zelaya
Posted

sto ja tupim u iks postova juce i danas: kako ozbiljno shvatati takvu vlast. bezmuda vlast je bezmuda i tacka

Posted

Ukratko, sasvim je ok što svako gleda svoju guzicu, a briga ga što se njegovim zemljacima, sugrađanima, komšijama onemogućavaju neka osnovna prava?

Nisi u pravu. Ako bude otkazano, to ne znači da vlast nema moć, nego da ne želi da je upotrebi.

Zašto ne želi, o tom se naravno može diskutovati.

Mani me te patetike.  Da, svako gleda svoje dupe prvenstveno. Sećam se recimo izbeglih iz Krajine,

kad su došli ovamo. Koga je bolelo dupe?Pola Beograda i Novog Sada se kupalo i sunčalo na

Adi i Štrandu. Jesi ti možda tad demonstrirao ili te bolela njihova sudbina?