Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

ne znam, nisam siguran

Posted

nema smisla da zabranjuju kad će šetnje biti ovako ili onako

Podrazumeva se potreba za smislom koja je u Srbiji, ahem, besmislena.

Posted

kako potreba, kao takva, moze biti besmislena?

Posted

nema smisla da zabranjuju kad će šetnje biti ovako ili onako

U kom smislu? 

Postoji li neki plan B (promena maršrute i sl.) u slučaju otkazivanja? 

kako potreba, kao takva, moze biti besmislena?

Odlično pitanje.

Posted

U kom smislu? 

Postoji li neki plan B (promena maršrute i sl.) u slučaju otkazivanja? 

Prosle godine: 

Posted

kako da ti kazem, cak i u situaciji logora kapo je onaj ko je u stanju da terorom kontrolise baraku, uprava logora ne tolerise metiljave i slabe kapoe jer su i oni uostalom logorasi. dakle, stoji to sto sam rekao: prajd je pokazna vezba koliko vlast ima Vlasti jer veliki svet ne zeli da se zajebava i gubi vreme sa formalnim nosiocima vlasti koji nemaju realnu Vlast, dakle, ne moze tzv. spoljna sila da daje vlast lokalnom liku, moze da mu da podrsku, novac, logistiku, tehnicka sredstva ali lokalni lik mora da pokaze da li ima Vlast ili nema. zato je prajd idealna situacija da se to pokaze ili ne pokaze

Ne stoji to što si rekao. Svet gleda svoje interese ovde, a ne tvoje želje. Interesi su im da ova vlada bude fleksibilna po 

pitanju Kosova(a jeste), i da stranim kompanijama daje ovde zemljište, poreske i druge olakšice, i jeftinu radnu

snagu(a daje). Sve drugo im je od sekundarne važnosti, dok Vlada ispunjava ovo dvoje, a nema nikakvih naznaka da će

prestati ispunjavati. Ako misliš da će zbog eventualnog otkazivanja Prajda, svet okrenuti leđa Vučiću, grdno se varaš.

Da, biće možda ljuti i nezadovoljni par dana, ali to će proći, njima je bitno da on ispunjava za njih važnije interese.

Slično kao sa Saudi Arabijom, Pakistanom i sličnim zemljama. I tamo se na mnogo šta zažmiri zbog nafte i

geostrateških interesa. Nismo mi tako važni, niti imamo naftu, naravno, ali suštinski princip je isti.

Dok god se glavni interesi sveta(Zapada) u nekoj zemlji održavaju, na sve drugo u toj zemlji da se,

od tog istog sveta, vrlo lako zažmiriti.

Posted (edited)

Ajde ako neko nadje te beleske da postuje ovde!

ima pet knjiga u fondu nbs, evo bibliotecki zapis za knjigu 1, znaci treba videti svih pet i naci u sadrzaju referat cirilova :)

Trinaesti kongres Saveza komunista Jugoslavije, Beograd, 25-28.jun 1986 : magnetofonske beleške. Knj. 1 Vrsta/sadržaj ic_knjiga.gif knjiga Jezik srpski Godina 1988 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Komunist, 1988 Fizički opis 634 str., [8] str. s tablama : 24 cm ISBN 86-339-0079-3 COBISS.SR-ID 67700236

http://www.vbs.rs/scripts/cobiss?ukaz=DIRE&id=1012252164945331&dfr=91&ppg=10&sid=3

Edited by Pontijak
Posted

da, potpuno si u pravu, kongres saveza komunista, bio tv prenos, secam se i ja toga. treba proveriti na sajtu narodne biblioteke, mislim signaturu, postoje stenografske beleske sasvim sigurno :) cirilov je tada dobio kod mene jos jedan plus u postovanju, gospodim covek i faca bio i ostao

i da, pa vladao je stambolic 1986 ipak :)

cirilov je bio stari kultur-kadar. jos od trailovickinog vremena.

Sent from Bender's iPad using Tapatalk

Posted (edited)

Ne stoji to što si rekao. Svet gleda svoje interese ovde, a ne tvoje želje. Interesi su im da ova vlada bude fleksibilna po 

pitanju Kosova(a jeste), i da stranim kompanijama daje ovde zemljište, poreske i druge olakšice, i jeftinu radnu

snagu(a daje). Sve drugo im je od sekundarne važnosti, dok Vlada ispunjava ovo dvoje, a nema nikakvih naznaka da će

prestati ispunjavati. Ako misliš da će zbog eventualnog otkazivanja Prajda, svet okrenuti leđa Vučiću, grdno se varaš.

Da, biće možda ljuti i nezadovoljni par dana, ali to će proći, njima je bitno da on ispunjava za njih važnije interese.

Slično kao sa Saudi Arabijom, Pakistanom i sličnim zemljama. I tamo se na mnogo šta zažmiri zbog nafte i

geostrateških interesa. Nismo mi tako važni, niti imamo naftu, naravno, ali suštinski princip je isti.

Dok god se glavni interesi sveta(Zapada) u nekoj zemlji održavaju, na sve drugo u toj zemlji da se,

od tog istog sveta, vrlo lako zažmiriti.

nemam ja zelje povodom svega ovoga, uzgred napisano :) stoji to sto ti kazes ali tvrdim opet da stoji i ovo sto ja kazem, da je odrzavanje prajda test za vlast, da se vidi koliko Vlasti zaista ima vlast :) primer sa saudi arabijom i pakistanom su ti ustvari dobri primeri jer su vlasti u tim zemljama ihaj puta pokazivale da zaista imaju Vlast, dobro, ponekad u pakistanu vlast nije imala Vlast, da ne tupimo sada o pucevima, osudama na smrt i pogibijama u vojnim helikopterima ali posle vlasti koja je svrgnuta dolazila im uvek neka vlast koja ima Vlast, sa pakistanom nema nedoumice. jeste da smo nebitni i malo vredni iz vizure velikog sveta ali taj svet se drzi nekih principa, drka i vredne i one manje vredne istom metodologijom, kako bilo, nebitno je u sustini za diskusiju o prajdu

dakle, ako prajd bude otkazan, veliki svet naravno nece da se potresa ali ce kredibilitet vucica kao nosioca Vlasti u ocima tog sveta biti okrnjen, kako racunati da ce vlast odraditi efikasno sve ovo sto si ti naveo da treba da odradi ako nema kapacitet da manifestuje Vlast u obezbedjivanju jednog najobicnijeg skupa kao sto je prajd? to jest, ako vlast homofobnoj srbadiji nabije u grlo sve sa polomljenim zubima cinjenicu da prajda ima da bude e pa onda ta vlast moze da srbadiji nabija u grlo sa sve preostalim zubima cinjenice da mora da se pristane na sve sto se ekonomije tice ma koliko srbadiju bolele te cinjenice o jadnom neokolonijalnom statusu

Edited by Pontijak
Posted

cirilov je bio stari kultur-kadar. jos od trailovickinog vremena.

Sent from Bender's iPad using Tapatalk

da, i? je l to samo konstatacija ili mozda neka kritika na njegov racun?

Posted

Prvo su bila prava žena... :s_w::isuse:

ByhgRGNCAAESlOT.png

E, znao sam ja da je ceo svet krenuo naopako kad smo tim prokletim zenama dali prava. :thumbdown:

Posted

nemam ja zelje povodom svega ovoga, uzgred napisano :) stoji to sto ti kazes ali tvrdim opet da stoji i ovo sto ja kazem, da je odrzavanje prajda test za vlast, da se vidi koliko Vlasti zaista ima vlast :) primer sa saudi arabijom i pakistanom su ti ustvari dobri primeri jer su vlasti u tim zemljama ihaj puta pokazivale da zaista imaju Vlast, dobro, ponekad u pakistanu vlast nije imala Vlast, da ne tupimo sada o pucevima, osudama na smrt i pogibijama u vojnim helikopterima ali posle vlasti koja je svrgnuta dolazila im uvek neka vlast koja ima Vlast, sa pakistanom nema nedoumice. jeste da smo nebitni i malo vredni iz vizure velikog sveta ali taj svet se drzi nekih principa, drka i vredne i one manje vredne istom metodologijom, kako bilo, nebitno je u sustini za diskusiju o prajdu

dakle, ako prajd bude otkazan, veliki svet naravno nece da se potresa ali ce kredibilitet vucica kao nosioca Vlasti u ocima tog sveta biti okrnjen, kako racunati da ce vlast odraditi efikasno sve ovo sto si ti naveo da treba da odradi ako nema kapacitet da manifestuje Vlast u obezbedjivanju jednog najobicnijeg skupa kao sto je prajd? to jest, ako vlast homofobnoj srbadiji nabije u grlo sve sa polomljenim zubima cinjenicu da prajda ima da bude e pa onda ta vlast moze da srbadiji nabija u grlo sa sve preostalim zubima cinjenice da mora da se pristane na sve sto se ekonomije tice ma koliko srbadiju bolele te cinjenice o jadnom neokolonijalnom statusu

Ova vlast, verovatno kao nijedna do sada, ispunjava zahteve koji joj se postave.

I ova i prošla imaju snage da to organizuju, možda su ovi sada s većim cojones (u svetlu priče sukoba s "navijačima").

Svakako jesu mudriji* pa znaju da se obaveze moraju ispuniti ako hoćeš da ostaneš na vlasti.

Dobijene su jasne instrukcije da prajda treba biti a kontrola štete su ove izjave: "E neću da šetam", "Moram kao premijer" i sl.

Verovatno u dogovoru sa istim ovim koji su i dali nalog.

Iskreno, mislim da se dobroj većini u Srbiji jebe da li će biti prajda, tako da nije neka velika pokazna vežba...

*Uporediti s onim "4zida".

Posted (edited)

Ova vlast, verovatno kao nijedna do sada, ispunjava zahteve koji joj se postave.

I ova i prošla imaju snage da to organizuju, možda su ovi sada s većim cojones (u svetlu priče sukoba s "navijačima").

Svakako jesu mudriji* pa znaju da se obaveze moraju ispuniti ako hoćeš da ostaneš na vlasti.

Dobijene su jasne instrukcije da prajda treba biti a kontrola štete su ove izjave: "E neću da šetam", "Moram kao premijer" i sl.

Verovatno u dogovoru sa istim ovim koji su i dali nalog.

Iskreno, mislim da se dobroj većini u Srbiji jebe da li će biti prajda, tako da nije neka velika pokazna vežba...

*Uporediti s onim "4zida".

ma ustvari u pravu si :) sa malom napomenom da je prosla vlast imala snage da organizuje obezbedjenje prajda i da odrzi policijske i zandarmerijske trupe u okvirima dopustenog nivoa sile, 2010. (da, bio sam na tom prajdu, tj i u manjeskom parku i u koloni a bogme i posle napolju tj na ulicama da vidim i tzv. drugu stranu) sam ozbiljno mislio da je to bio rezirani trening za proveru obucenosti policijskih i zandarmerijskih trupa u situacijama masovnih nereda a bogme nista me do sada nije razuverilo da nije bilo to u pitanju. e sad, sto je prosla vlast imala male smezurane cojones te je bila nesposobna da odradi i one mnogo bitnije stvari od prajda - pa zato je izgubila podrsku velikog sveta i ostala i bez tih malih smezuranih cojones, to je vec druga prica

naravno da se dobroj vecini u srbiji jebe za bilo sta, lakmus ta je ta vecina dobro kondicionirana da prihvati realnost ce biti cinjenica da ce morati da gleda kao najnormalniju vest u medijima da je bio prajd ovde prajd tamo i da sve cokce od zadovoljstva zbog gradjanskih sloboda. i za kraj, da ne tupim vise: ali zaista, kako ozbiljno shvatiti vlast koja nije u stanju da organizuje obezbedjenje jednog prajda?

Edited by Pontijak