Eraserhead Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Nije to "samo" šetnja. To je sudar sa ideologijom. Upravo to.
Pontijak Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 dobro, moze to i tako da se shvati. meni je to takodje i sudar sa predstavama da moze u drustvu da postoji pojedinac ili grupa ljudi koji su diskriminisani po bilo kom osnovu
namenski Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Pa tako što je tih godina Jovan Ćirilov mrtav ladan na nekom od ck-gk-sk iznosio probleme gej manjina, a da je Politika o tome izveštavala u uglu treće strane sa par redaka, jer to ama baš nikog nije zanimalo. Bilo. I slucajno, zadesio se tada u Jugoslaviji/Srbiji, gledao direktan TV prenos: 13. kongres SKJ, 1986. godina, dakle pre svih Stambolica, Milosevica, itd, itd... Secam se da sam bio zapanjen ne toliko temom, koliko - jebemumater ipak je kongres komunista u pitanju, ali ne znam bolji izraz - tolerancijom i reakcijom prisutnih delegata ili kako su se vec zvali. Istini za volju, na licima poprilicnog broja mogla je da se vidi, ili se meni barem tako ucinilo, tupa neverica, ali nikako neprijateljska. Doduse, mozda su istrenirani partijski umovi kad su culi Cirilova pomislili da tako treba i da je to odobreno s najviseg mesta :) U svim obracanjima danasnjih LGBT predstavnika koja sam imao prilike da zakacim nisam video/cuo ni deo otvorenosti i odmerenosti koliko tada u govoru Cirilova: pri tom treba imati na umu da se radilo o partijskom kongresu i nekoj 1986. godini. Valjda negde ima stenograma, svojevremeno su s tih kongresa objavljivane knjizurine stenografskih beleski, interesantno bi bilo procitati danas.
Аврам Гојић Posted September 26, 2014 Author Posted September 26, 2014 meni je ovo sto pises potpuno fascinantno. stvarno, ima li negde stenograma?
namenski Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 (edited) meni je ovo sto pises potpuno fascinantno. stvarno, ima li negde stenograma? Moralo bi da ima, secam se da sam vidjao tone knjiga sa stenografskim beleskama kongresa po brojevima. Ali se iskustva secam i danas, sok jebo te: TV zvrnda, ide direktan prenos, tada bas i nije bilo kanala za menjanje, i taman da odjebem izlazi Cirilov, jbt otkud ovaj ovde, cekaj da vidim, rec po rec, shvatim da covek prica o temi... Edit: uslovno, sok mi bio i odakle Cirilov kao delegat na kongresu SKJ... Edited September 26, 2014 by namenski
Pontijak Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 (edited) Bilo. I slucajno, zadesio se tada u Jugoslaviji/Srbiji, gledao direktan TV prenos: 13. kongres SKJ, 1986. godina, dakle pre svih Stambolica, Milosevica, itd, itd... Secam se da sam bio zapanjen ne toliko temom, koliko - jebemumater ipak je kongres komunista u pitanju, ali ne znam bolji izraz - tolerancijom i reakcijom prisutnih delegata ili kako su se vec zvali. Istini za volju, na licima poprilicnog broja mogla je da se vidi, ili se meni barem tako ucinilo, tupa neverica, ali nikako neprijateljska. Doduse, mozda su istrenirani partijski umovi kad su culi Cirilova pomislili da tako treba i da je to odobreno s najviseg mesta :) U svim obracanjima danasnjih LGBT predstavnika koja sam imao prilike da zakacim nisam video/cuo ni deo otvorenosti i odmerenosti koliko tada u govoru Cirilova: pri tom treba imati na umu da se radilo o partijskom kongresu i nekoj 1986. godini. Valjda negde ima stenograma, svojevremeno su s tih kongresa objavljivane knjizurine stenografskih beleski, interesantno bi bilo procitati danas. da, potpuno si u pravu, kongres saveza komunista, bio tv prenos, secam se i ja toga. treba proveriti na sajtu narodne biblioteke, mislim signaturu, postoje stenografske beleske sasvim sigurno :) cirilov je tada dobio kod mene jos jedan plus u postovanju, gospodim covek i faca bio i ostao i da, pa vladao je stambolic 1986 ipak :) Edited September 26, 2014 by Pontijak
harper lee Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Sećam se tog prenosa I ja se secam, Namenski je potpuno u pravu.
kapetanm Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Sećam se tog prenosa е, гледао сам и ја, потпуно миран амбијент
Krampa Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Moralo bi da ima, secam se da sam vidjao tone knjiga sa stenografskim beleskama kongresa po brojevima. Ali se iskustva secam i danas, sok jebo te: TV zvrnda, ide direktan prenos, tada bas i nije bilo kanala za menjanje, i taman da odjebem izlazi Cirilov, jbt otkud ovaj ovde, cekaj da vidim, rec po rec, shvatim da covek prica o temi... Edit: uslovno, sok mi bio i odakle Cirilov kao delegat na kongresu SKJ... Ajde ako neko nadje te beleske da postuje ovde!
renne Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Imaju i članci o tome u zagrebačkom "Danasu", ko se seća tog nedeljnika
MayDay Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Ulazi se između 11h30 i 12h30. Posle toga neće puštati.
kud u maglu Simoviću Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 bojim se da neće biti potrebe za ulazkom :predosećaj:
belch Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 nema smisla da zabranjuju kad će šetnje biti ovako ili onako
Recommended Posts