kgmr Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/gordost_protiv_prajda.881.html?news_id=289532
ajgor Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Ovo je isečak iz omladinske štampe tih godina: Čini mi se da nije baš omladinska štampa, ovo neodoljivo liči na prelom "Duge" iz tih vremena.
Amos Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Šta pišu i lajkuju botovi ovih dana? Jesu zbunjeni ili im je data komanda u kom smeru da truju?
April Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Šta pišu i lajkuju botovi ovih dana? Jesu zbunjeni ili im je data komanda u kom smeru da truju? Oni ne mogu da budu zbunjeni. Uključiš ih, i program počinje:
aram Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Čini mi se da nije baš omladinska štampa, ovo neodoljivo liči na prelom "Duge" iz tih vremena. koliko se ja secam, ljuba stojic je tada radio ovakva istrazivanja za NiN...
Muwan Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 može prajd, ali da vas ponižavamo do poslednje sekunde. Ne bih sasvim odbacio ni mogućnost zabrane u toj poslednjoj sekundi, po neoradikalskoj indukciji koja ide otprilike ovako: "Ambasadorima ćemo reći da je ovo ipak pozitivan pomak u odnosu na Tadića koji je prajd zabranjivao dva dana unapred, a javnosti ćemo reći da su kamioni-bombe bili spremni da uđu u Beograd i odnesu hiljade života zbog nečijeg paradiranja".
bergasa19 Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Čini mi se da nije baš omladinska štampa, ovo neodoljivo liči na prelom "Duge" iz tih vremena. Pa piše u tekstu da je "Duga".
Pontijak Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 nema održavanje neodržavanje veze sa tim koliko ima vučić vlasti ima vlast koliko mu je dato, kao i svaki upravitelj bilo koje okupirane zemlje kako da ti kazem, cak i u situaciji logora kapo je onaj ko je u stanju da terorom kontrolise baraku, uprava logora ne tolerise metiljave i slabe kapoe jer su i oni uostalom logorasi. dakle, stoji to sto sam rekao: prajd je pokazna vezba koliko vlast ima Vlasti jer veliki svet ne zeli da se zajebava i gubi vreme sa formalnim nosiocima vlasti koji nemaju realnu Vlast, dakle, ne moze tzv. spoljna sila da daje vlast lokalnom liku, moze da mu da podrsku, novac, logistiku, tehnicka sredstva ali lokalni lik mora da pokaze da li ima Vlast ili nema. zato je prajd idealna situacija da se to pokaze ili ne pokaze
Pontijak Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 A ne - Služba je u mom postu samo sprdnja. Ozbiljan deo je onaj o laganom formatiranju srpskog mozga. Garantujem ti da bi Parada u vreme vlasti Ivana Stambolića prošla samo uz glupe viceve. Kako znam? Pa tako što je tih godina Jovan Ćirilov mrtav ladan na nekom od ck-gk-sk iznosio probleme gej manjina, a da je Politika o tome izveštavala u uglu treće strane sa par redaka, jer to ama baš nikog nije zanimalo. Ovo je taj isti narod, samo što je tad mudroserio o Vojku i Savlu, Martinoviću sa tri srca i Lekinoj sahrani. Nisu oni bili ništa kultivisaniji, samo im promeniš fokus, bluruješ Paradu i Kosovo, a izoštriš smanjenje plata, hapšenje kantrimena i ćao zdravo. Po lakoći i brzni tog formatiranja možeš procenjivati zanat i veštinu tehnologa vlasti. da, tacno tako je bilo ali se eto zaboravilo ili dosle nove generacije kojima je to davna istorija pa jos zaboravljena za drugi bold: cudo jedno kako volim kada se ovako kratko i jasno definise i sto je najbolje tacno uhvati u cemi je stos
kapetanm Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Lozte se. U to vreme su zabranjivane i predstave i knjige ladno, zaslugom tog istog Stambolica. Pa sto ne bi i parada
Pontijak Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 ja sam Aprilov post shvatio u smislu da bi politicar tipa Stambolica zbog politickog oportuniteta dopustio tj. dao jaku podrsku drzave odrzavanju prajda sa sve tim metodima drzave koje si i ti pomenuo, preventivna hapsenja lidera najvijackih gangova, kontrola stampe u smislu zabrane objavljivanja tekstova za huskacko-homofobnom sadrzinom itd. ionako samo teoretisemo sta bi i kako bi. zvuci ruzno ali kada je vec tzv. drzavi bacena rukavica u lice, da li je sposobna da u glavnom gradu obezbedi da se odrzi jedan tako benigan i miroljubiv skup kakav je prajd koji nicim ne ugrozava nikoga (to sto se homofobi rajcaju, pa to nije ugrozavanje) vlast koja ima Vlast ne bi titrala ovako vec bi se ponasala kao Vlast ma koliko pokazne vezbe policije i zandarmerije bile brutalne u svrhu zastite gradjana koji su odlucili da budu ucesnici prajda. po meni vlast koja se uplasi tih situacija kao one sto su bile 2010 nema realnu Vlast vec samo delimicnu a delimicna vlast je samo simulacija Vlasti, ko ce ozbiljno da shvata takve nosioce funkcija vlasti, pa niko
bergasa19 Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Nije to "samo" šetnja. To je sudar sa ideologijom.
Recommended Posts