Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

ako je dobrog vise, u cemu je problem da se dobro udruzi, opomene, ukaze, pocisti partvisem ili govnjivom motkom? cutanje je odobravanje, nereagovanje je znak losem da divlja i dalje, jer oseti da nema kocnica. s druge strane, spc je obicna db ispostava, koja udarajuci na niske emocije kontrolise tj pokusava da kontrolise neke drustvene tokove. nema ovde odavno ni ideologije ni religije, samo borbe interesnih grupa da otimaju. to sto je nekom zapala pod kontrolu crkva, nekom neke druge organizacije, samo je stvar podele ogranaka. 

o pristojnosti razmislite vi koji uvodite svakojak moguci sljam u redovne tokove, tako sto ga tretirate kao eto nekog ko samo drugacije misli, i dajete mu oznaku "druge strane". o tome sto rade radikali pricate kao o politici, o tome sto radi crkva kao o kanonskom postupanju. fasisti i zlikovci nisu druga strana, tj jesu, ali ne da se sa njima i o njihovim stavovima diskutuje, a narocito ne da se pravdaju i brane. da je drzave i zakona istog za sve patrijarh bi vec iz dvodnevnog pritvora davao izjavu istraznom sudiji o krivicnom delu koje je pocinio. procitajte ponovo tekst igora mihaljevica. 

+100

Posted

i irinej je, samo što njegovo baljezganje utiče na mnogo više ljudi nego što je na ovom forumu

Slažem se, naravno.

Posted

Је л' може ико од вас да претпостави колико је мени одвратно ово што је написао Аће? Шта ћу ја на овом топику и зашто да се излажем овој експлозији мржње са свих могућих страна? Одвратно ми је све и желим да будем јако далеко од свега тога.

Prsline, nisam ironičan, ne trolujem, ozbiljno ovo pišem.

Ja te potpuno razumem. Ja se isto osećam. Ali ja nemam izbora. U maltene svakoj putanji moje šetnje, a šetam baš svaki dan, prolazim pored crkve. Često i slušam zvona i prolazim pored popova. I nemam izbora. Baš si lepo rekao, slažem se do u slovo sa poslednjom rečenicom.

Jesi li ti bolji ili povlašćeniji od mene? Je l' imaš više prava od mene? Je l' ja, ili neko drugi, ne sme na glas da kaže šta misli o nekim članovima Srpske pravoslavne crkve? Je l' misliš da ti treba da imaš povlastice da kažeš nekoj osobi u pravom životu da će goreti u paklu, a da ta osoba ne sme da kaže šta misli o tebi?

Molim te mi objasni, ako hoćeš i imaš volje.

Posted (edited)

Sutra. Neša Slina tvrdi da nikakva odluka još nije doneta, ma šta Blic pisao.

Ali sve je verovatnije da će biti zabranjeni svi skupovi osim Prajda.

ovo se valjda ne odnosi na kulturne manifestacije? u nedelju uveče će u SKCu biti vampirski cosplay...

Edited by Грешни Василије
Posted

zamisli, sutra.

sounds familiar?

i da i ne. ranije nisu govorili da je rizik minimalan. bilo bi malo smešno da zabrane Prajd iako sami kažu da nema opasnosti...mada, možda pripremaju neku novu zvrčku.

Posted

Čoveče koji dogmatski paradoks. Bog dozvoljava slobodu ali to ne uključuje bludničenje, koje je jednostavna činjenica da se neko rodio sa većom željom za penisom nego za vaginom. Na žalost, Bog nema apsolutno ništa sa svim tim. Njegovi propovednici imaju problem sa bilo kojom slobodom izbora. Politička korektonst prema ovakvom razmišljanju je po meni opasno licemerje, a crkva je najgora stvar koja je mogla da se desi Bogu.

Posted

Belch, ti si bila 2010; daj info o tehnikalijama, tipa šta ne smem da imam u torbi, koliko ranije treba da se dođe itd.

Thanks!

Posted

joj nije paradoks, "sve vam je dato, ali vam nije sve na korist", to je osnova dogme.

što se tiče osećanja hrišćana, moram da kažem da mi ona, posle onog dijaboličnog poziva na linč homoseksualaca, nisu baš visoko na listi prioriteta.

Posted

sejlorka, nemoj nositi oružje, jedino to

i nešto što ne bi volela da ti se ošteti u neeekom slučaju da mora da se beži (a neće ga biti)

ako želiš da nosiš transparent ili neku zastavu ili kišobran, preporučljivo je da ga ne doneseš lično na prajd, već će se sutra od 12 do 3 održavati radionica na kojoj će se pisati transparenti i tu ljudi mogu da donesu stvari koje će onda bezbedno biti donesene do nemanjine.

a ja sam si kupila rainbow kišobran kod kineza za 450 dinara, i meni je svaki kišni dan prajd :D

pa se nadam da će u nedelju kiša :P

Posted

sejlorka, nemoj nositi oružje, jedino to

i nešto što ne bi volela da ti se ošteti u neeekom slučaju da mora da se beži (a neće ga biti)

ako želiš da nosiš transparent ili neku zastavu ili kišobran, preporučljivo je da ga ne doneseš lično na prajd, već će se sutra od 12 do 3 održavati radionica na kojoj će se pisati transparenti i tu ljudi mogu da donesu stvari koje će onda bezbedno biti donesene do nemanjine.

a ja sam si kupila rainbow kišobran kod kineza za 450 dinara, i meni je svaki kišni dan prajd :D

pa se nadam da će u nedelju kiša :P

Vidim ja da je najbolje da dođem u opremi za trčanje. A htela sam da budem vamp žena. Ni utoku ne mogu da ponesem, pu!

Posted (edited)

na prajd 2010. nije smelo da se unese apsolutno nista, ni voda, ni hrana, bas nista, secam se da sam na ulazu ostavila neke cokoladice. bili smo gologuzi nenaoruzani narod. 

Edited by darling
Posted

ja se ne sećam, iskreno

mislim da nisam ništa ni nosila pa nisam imala priliku da mi nešto uzmu

ali možda bi bilo dobro sitan novac i hemijske i upaljače ostaviti kući, ko na utakmici