Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Pa OK, u tom slučaju multiprajdovi širom Srbije  :0.6: dok su dveri i ekipa skoncentrisani u Bg-u. Elem, moj utisak je da prajda biti neće, da su izjave od Mirkovića do Gojkovićke na nivou "eto, mi smo stvarno hteli ali bezbednosna situacija". Doduše, ja sam jako loš u predviđanjima, nadam se da ću makar jednom omašiti

Posted (edited)

Doduše, ja sam jako loš u predviđanjima, nadam se da ću makar jednom omašiti

+1

tj. i ja sam, ponese me ego.

Edited by Грешни Василије
Posted

Ma ovi samo tvrde pazar. Mislim da će Prajda biti, da će biti nekih provokacija, ali ništa približno 2010.-oj.

BEOGRAD - Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata najavili su da će 26. septembra stupiti u štrajk zbog lošeg materijalnog položaja i da neće, 28. septembra obezbeđivati šetnju u okviru Parade ponosa, ukoliko ta manifestacija bude odobrena.

Uz taj reprezentativni sindikat u štrajku će biti još četiri manja sindikata čiji članovi će intervenisati ukoliko tokom Prajda, ali i ostalih skupova najavljenih za vikend dođe do narušavanja bezbednosti u većem obimu, istaknuto je na konferenciji za novinare na kojoj je negirano da štrajk ima političku pozadinu.

Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata objasnili su da je po Zakonu o policji prekid štrajka u slučaju narušavanaj bezbednosti njihova obaveza a da direkcija policije ili ministar nemaju drugu zakonsku mogućnost da ih nateraju da prekinu obustavu rada.

S obzirom da smo na vreme obavestili poslodavca da stupamo u štrajka i bezbednosna procena održavanja Prajda morala bi da bude negativna, rekao je predstavnik tog sindikata Vladimir Lukić.

Predstavnik NPS Veselin Nikolić je dodao i da još uvek nije poznato da li će Prajd u nedelju biti održan i da će kada se MUP bude o tome zvanično oglasio, uslediti i odgovor sindikata.

Lukić i Nikolić su negirali medijske navode o politizaciji štrajka dodavši da će tokom vikenda biti i drugih javnih skupova koje takođe neće biti obezbeđivani.

Upitani zašto nisu pomeril početak štrajka za ponedeljak, 29. septembar jer će njihovi zahtevi ostati u senci Prajda, oni su odgovoril da postuju stavove skupštine i članstva i da je štrajk najvaljen znatno ranije nego što se govorilo o Prajdu.

Po njihovim rečima, sindikati koji će stupiti u štrajk zajedno imaju više od 30.000 članova , a imaju tri zahteva - produženja posebnog kolektivnog ugovora, isplata putnih troškova za proteklih 12 meseci i garanciju ministra da im plate neće biti smenjene za 10 odsto.

Svi zahtevi mogu biti ispunjeni, ukoliko postoji dobra volja poslodavca za pet minuta a mi smo spremni za dijalog koga, od kada je najavljen štrajk nije bilo, istakli su sindinkalni predstavnici uz napomenu da će garđani i njihova imovina i tokom štrajka biti bezbedni.

Uz Nezavisni policijski sindikat , u štrajku će biti i članovi Sindikata srpske polcije, Nezavisnog sindikata policije, Sindikata vatrogasaca i Sindikat ujedinjene policije.

Posted (edited)

Sve i da si u pravu, nije na onima koji ne pripadaju LGBT populaciji da odlučuju o tome. Ako su predstavnici diskriminisane grupe (u ovom slučaju LGBT) procenili da je nešto (prajd) korisno za njih, na nama je da ih podržimo bez previše mudrovanja, nezavisno od sumnji i dilema koje možda imamo. 

edit: slovo

haha ne znam ni sam zasto se smejem, povodom ovoga, da je na nama da podrzimo :D elem, bio sam na tom prajdu 2010, vrlo interesatno bilo i unutra i posle napolju. a moj rodjeni brat, koji je, gle slucaja gej, otisao tog dana za NS i jos mi rekao, sta se zamlacujes sa tim politickim aktivizmom, veze to nema sa stvarnoscu : :D

Bio 2010 na prvoj i dobro se proveo uprkos celoj situaciji. Tada je najteze bilo stici do samog dogadjaja kroz 3 obruca policije gde su uzimali podatke ucesnicima i odlucivali ko moze da prodje a ko ne, a ja i drugari im se nismo uklapali u stereotip pa smo morali da ih ubedjujemo da nas puste. Druga stvar je bila odlazak kuci za one koji nisu koristili policijske kombije za razvoz. Mi nismo hteli pa nije policija htela da nas pusti napolje.

pffff... a mene pustili odmah, valjda zbog imidza, kratka kosa, martinke, us vojne pantalone i spitfajerka :) to mi bio kostim pogodan da mogu da gledam kako sve to izgleda i unutra i napolju

Mislim da se oko ovoga igra neka jako zajebana bezbednosno-politička igra i da je za igrače Prajd samo povod. 

pa naravno da je prajd samo povod za zajebane besbedonosno-politicke igre. vic je tako jednostavan: da li DRZAVA ima moc ili nema. da li VLAST kontrolise instrumente sile ili ne kontrolise. ergo, ako VLAST kontrolise instrumente sile onda prajda ima da bude. tako jednostavno. prajd je samo test, takoreci pokazna vezba, da li je vlast zaista - VLAST ili je simulacija. jebes drzavu u kojoj je vlast - simulacija. to je osnovni smisao prajda. test za DRZAVU. ako drzava postoji - e onda ima da bude prajda. ako nema prajda - onda drzava realno ne postoji jer nije u stanju da obezbedi jednu najobicniju manifestaciju jedne grupe gradjana koja ima sva moguca ljudska prava da se manifestuje

Edited by Pontijak
Posted

Ma ovi samo tvrde pazar. Mislim da će Prajda biti, da će biti nekih provokacija, ali ništa približno 2010.-oj.

Naravno.

Kao što prosvetari™ štrajkuju 01.09. tako i ovi.

Posted (edited)

Matija Bećković, 
KNJIŽEVNIK

Razumeo sam da je Parada ponosa uvedena umesto obaveznog vojnog roka. Više se ne mora ići u vojsku, a moramo na Paradu ponosa

beckovic.jpg

Edited by gazza1
Posted

Matija Bećković, 

KNJIŽEVNIK

Razumeo sam da je Parada ponosa uvedena umesto obaveznog vojnog roka. Više se ne mora ići u vojsku, a moramo na Paradu ponosa

kad ticer vidi ovo...

Posted

za mene je mnogo veci paradoks sto su nasi sve one godine imali sve moguce i nemoguce mehanizme da obezbede odrzavanje prajda, a iz nekog razloga to nisu zeleli.

koliko god mrzeo i prezirao sadasnju vlast, zbog takvih stvari podjednako mrzim i prezirem nase, i jebem im sve po spisku.

nema te lepote tadica i blagoglagoljivosti djilasa koje ce mi kompenzovati njihovo (ne)delanje.

"Nije porazena drzava, porazeno je drustvo". Ministar Ciplic, par dana nakon sto nije dozvoljeno odrzavanje prajda na prijavljenoj lokaciji. 

Posted (edited)

taman ce se po prajdu videti, koliko je vlasti vucic zaista zahvatio.  :fantom:

Edited by Takeshi
Posted

Kad si ga vec pomenuo, gde je on zavrsio?

neam pojma, mada ne sumnjam da je odradio dobar padobran. 

Posted

Matija Bećković, 

KNJIŽEVNIK

beckovic.jpg

cekaju te momo i dobrica mamu ti jebem bolesnu

Posted

Ja se ne sklanjam mudro s tema gdje se moje cvijeće neće kupovati.

Шта је, Рођо? Скапирао си да си се зајебао што си показао право лице па покушаваш да скупиш пар јефтиних поена преко туђе муке? И онда чак ни то не урадиш како треба него ти опет истрчи мржња па морају да те опомињу. Рекао бих ти оно дечије "стиди се", али како да се стиди неко ко сваке године слави етничко чишћење стотина хиљада људи? Пи.

Васо, не свиђа ми се саопштење, наравно, ни по садржини, ни по стилу и далеко од тога да ми се то први пут дешава када је у питању патријарх Иринеј. Али, што се мог односа према Цркви тиче, сигурно га неће променити један човек или њих педесет или сто или колико хоћеш јер на сваког из СПЦ са ким не бих волео да седим за истим столом иде десет оних са којима бих могао данима да причам.

Исто је и са овим форумом, на пример. На сваког Роџера иде десет другачијих људи и то ме овде држи већ годинама и поред оваквих ствари:

djubre zlikovacko mantijasko. 

ne cudi me sto mi psi imaju neverovatan poriv da zapisavaju i useravaju njihove dvorove. osete crkotinu.

djubretu u crnom carsavu zelim da vecno i bogovecno crkava guseci se u sopstvenim fekalijama. od srca.

Је л' може ико од вас да претпостави колико је мени одвратно ово што је написао Аће? Шта ћу ја на овом топику и зашто да се излажем овој експлозији мржње са свих могућих страна? Одвратно ми је све и желим да будем јако далеко од свега тога. О хомосексуалности и геј паради сам рекао шта сам имао сто пута, а поновићу поново јер се то ваљда ради када немаш ништа ново да кажеш: хомосексуалност је смртни грех, једнако као и свако друго блудничење (сећаш се, Васо, већ смо причали о томе) и зато на геј параду сигурно не бих ишао али људима је Бог дао слободу избора и борба против слободе је борба против Бога, па је зато не бих ни забрањивао, а све који дођу да бију хомосексуалце бих потрпао у затвор.

И да се одржи био бих тужан не зато што би Србија изгубила неки лудачки рат против геј лобија, већ што ће толики људи горети у паклу ако се не покају, а и ја са њима ако се не поправим али из неких других разлога - што ми неће бити претерана утеха.

тl; dr Није проблем геј парада, проблем је јуче започета кампања умивања и шминкања усташког говнета Алојзија Степинца.