Anonymous Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Neki unutrašnji glas mi javlja da će se ista ekipa koja je godinama pravila sranja (zato što su sa pravom osetili da su demokrate pizde) sada zavući u mišje rupe, napraviti se blesavim i pustiti da skup srama prođe bez njih, tj. da uspe. Crkva će da sere, ali trenutno su nevažni i neinteresantni.
belch Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 i jedni i drugi su najavili proteste, dveri za dan pre, obraz na sam dan parade bilo bi jako smešno kada bi i jedni i drugi odustali, ja mislim da se to neće desiti, pogotovo sa dverima
John Coltrane Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Dejan Ilic, dobar kao i uvek . http://pescanik.net/2014/09/patrijarh-mrznje/
Hella Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 On je za list "Danas" rekao da je aktivnost desničarskih organizacija "beznačajna" u 2014. godini i da je u društvu prevladalo mišljenje o neophodnosti poštovanja ljudskih prava. pa da a mi ćemo se praviti da se to eto tako desilo samo od sebe jer je familija srbskih navijača odjednom skapirala da je gej okej a ne iz razloga koje je jedan celomudreni član uvideo još prilikom vučićeve veleizdaje kosmeta ma pppopulacija je potpuno nebitna, mene zanimaju patriote koje bi verovatno divljale kao nikada pre da je ovo potpisao tadic. gde su sada te pizde? gazde ih vezale za lanac pa ne smeju da mrdnu.
Аврам Гојић Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 To što su se ućutali, uopšte ne znači da će u nedelju biti neaktivni.
teacher Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 To što su se ućutali, uopšte ne znači da će u nedelju biti neaktivni. tačno. tako je bilo i ranijih godina. tokom nedelje moraju da ispune svoje školske obaveze...
Zverilla Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 (edited) Mi u stvari uopste nismo imali "nase", bar ja ih tako nisam dozivljavao. Ono sto sam pokusavao da kazem je do koje linije cilj opravdava sredstvo i kako spreciti da se ne razjebe smisao neceg, u ovom slucaju parade, u nekom prethodnom spasavanje smrznute dece ili poplavljenih. Ma koliko da mi je do neceg stalo mene bi bilo sramota da hodam iza (u prenesenom smislu, on nece setati, a mozda i hoce, sa svojom decom) vodje i njegove kamarile. Dakle, parada, ako se odrzi nece biti ostvarenje onog cilja koji se zeleo, vec podarena predstava snimana sa sto kamera (prilozi za sledecu kampanju). Ako plata poraste ili padne cena hleba, kupovacu ga par dana dok evro ne skoci za 50% pa "mali" je problem u tome sto, dok se doceka da se nadje dovoljno moralni politicar koji ima muda i koji ce da povede paradu, valja proci jedno 50 godina pritom se valja nadati da ce tadasnji politicar predvodnik parade ispuniti sve visoke moralne kriterijume koji se od njega traze. a nece, jer kvalitet politicara na srpskoj sceni vazda konvergira nuli. pritom, mislim da je verovatnoca da se od-drzave-podrzani prajd odrzi malecka, a da ga predvodi superalek nikakva. njega zanima samo podrska prosecnog srbskog glasaca, a prosecni srbski glasac je protiv prajda dovoljno je videti sta tvituje ono govno @djvucicevic, pa videti sta alek zapravo misli o prajdu i kuda sve to ide sto se tice pritiska EU, pa ako je mogao "demokratski" tadic, izvucice se i vucic na zle huligane i pricu da ce jednog dana biti bolje pa ce i prajda biti Edited September 24, 2014 by Zverilla
InvisibleLight Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 (edited) dveri vece uoci prajda na trgu prikazuju 'zabranjen ruski fil koji raskrinkava gej lobi' : Edited September 24, 2014 by InvisibleLight
teacher Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 dveri vece uoci prajda na trgu prikazuju 'zabranjen ruski fil koji raskrinkava gej lobi' : A šta je sa porodičnom šetnjom? Sent from my iPad using Tapatalk HD
Turnbull Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 OHRANA - bringing you the best in conspiracy theorizing since 1903.!
InvisibleLight Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 odgledah do 11. minuta, sem sto je dosadan film, malokurski bi uradio dinamicniju propagandu, ima elemenata otvorene diskriminacije, jel to nije zabranjeno, prikazivanje na javnom mestu tko necega? ne znam za setnju, evo linka za event https://www.facebook.com/photo.php?fbid=590096407779637&set=a.116029735186309.17023.100003378481286&type=1&relevant_count=1
Turnbull Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Neblagoslovena parada Drugi argument koji me zanima tvrdi da se ljudska prava mere ne samo ljudskom, već i Božijom pravdom. Srpsku pravoslavnu crkvu ovakav pristup može odvesti i do načelnog negiranja ljudskih prava, što se u slučaju nekih zvaničnih dokumenata Ruske pravoslavne crkve praktično već i dogodilo. Godine 2009. u Beogradu je održan naučni skup Ljudska prava u hrišćanskoj tradiciji. Skup je održan povodom dokumenta Osnovi učenja Ruske pravoslavne crkve o dostojanstvu, slobodi i ljudskim pravima. U dokumentu se kaže: „U skladu s pravoslavnom tradicijom, očuvanje Bogom datog dostojanstva i uzrastanja u njemu uslovljeno je životom u skladu sa moralnim normama, jer ove norme izražavaju prvostvorenu, a znači i istinsku prirodu čoveka koja nije pomračena grehom. Zbog toga, između ljudskog dostojanstva i moralnosti postoji direktna veza. Još više od toga, priznanje dostojanstva ličnosti označava potvrdu njene moralne odgovornosti“. Pokojni otac Radovan Bigović prokomentarisao je ove rečenice na sledeći način: „Ako je čovekovo dostojanstvo moralno pitanje, onda dostojanstvo zavisi ne od onoga što čovek jeste već od onoga što on radi. Isti je slučaj i sa ljudskim pravima… Da li to onda znači da ljudska prava pripadaju samo ’moralnim’, ali ne i ’nemoralnim’, jer je njihovo dostojanstvo ’jedva prepoznatljivo’? Takav zaključak sledi iz datih premisa. Ovim se dovodi u pitanje univerzalnost ljudskih prava. Ona bi trebalo da pripadaju svakom čoveku bez izuzetka: moralnom i nemoralnom, samim tim što je ljudsko biće. Sam pojam prava (pa i ljudskih prava) podrazumeva jednakost svih ljudi“. Bigović je nakon toga konstatovao da se Crkva opire ljudskim pravima treće generacije, gde spadaju i prava LGBT populacije (recimo, pravo na istopolni brak). Međutim, Srpska pravoslavna crkva se godinama protivi i pravu na javno okupljanje pripadnika seksualnih manjina, a to pravo bi spadalo u osnovna prava. Prigodno je ovaj tekst završiti rečenicom Joanisa Petrua, profesora na Teološkom fakultetu Aristotelovog univerziteta u Solunu i jednog od učesnika pomenutog naučnog skupa: „Religijske instance polažu pravo na slobodu svog delovanja, ali ih ne zanima da poštuju isto pravo za sve druge“.
burekdzija Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Eh ta ljudska prava, ko ih samo smisli... kad bi se samo vratila stara dobra vremena: narod u strahu od svih, car u strahu od crkve, a crkva...
Аврам Гојић Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Dakle šta imamo. - Policija kaže da Prajd može da se održi. - NSP najavljuje generalni štrajk za petak, uz učešće oko 70% policajaca. - Najavili su da će reagovati samo u slučaju ozbiljnih nereda i da neće obezbeđivati nijedan skup. - Prajd će, dakle, čuvati žandarmerija koja je odavno u ratu sa navijačkim grupama i njeno prisustvo je dodatni boost za fašove da provociraju nasilje. - Divljaci iz cele Srbije se spremaju da dođu u Beograd, ovo je moj info koji ne mora biti tačan, ali ja mislim da jeste, na osnovu ranijih iskustava sa tim izvorima. Ovoga puta dobro paze da se ne ofiraju na društvenim mrežama jer je to postalo opasno. Nema ni govora da je bezbednosna situacija bolja nego ranije, nijedan podatak do koga sam došao ne ukazuje na takav zaključak. Mislim da se oko ovoga igra neka jako zajebana bezbednosno-politička igra i da je za igrače Prajd samo povod.
Recommended Posts