namenski Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 ...nije na onima koji ne pripadaju LGBT populaciji da odlučuju o tome. Da pripadam LGBT populaciji u Srbiji, danas, bezao bih od ovakvog prajda glavom bez obzira. Osim za politikantske igre, nadmudrivanja politicara, policije, crkve, ambasadorovanja i ostalih dodataka prajdu, sam prajd je danas ljustura bez ikakvog znacaja osim sto ce Vucicu - odrzao se ili ne - da donese dodatne poene. Zaboravlja se, na primer, jedno: imamo posla s covekom koji bi sutra bio sposoban da 'ladno izjavi kako je dozvolio i podrzao prajd samo zato da oni pomole glave i da ih se lepo prepozna, da Srbija upozna svoje nenormalne i one koji ih podrzavaju.
Notorious Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 (edited) Mislim da je ovo sto si rekla za EU kljucno jer nasim politickim elitama je lakse da se sakriju iza EU nego da kazu da je nesto ispravno uraditi. To povrsno shvatanje politike dovodi i do toga da se i ideja Srbije u EU i ideja ljudskih prava dodatno upropaste. Taj moramo zbog EU pristup je devalvacija a ne afirmacija koncepta ljudskih prava. et Namenski Slažem se, ali i dalje mislim da nije na nama da odlučujemo. Edited September 23, 2014 by Notorious
Aće Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 http://padaavala.wordpress.com/2014/09/23/duso-moja/
Budja Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 haha pa klizimo ka vrhunskom raspletu, da ce prvi uspesni prajd u srbiji organizovati sormaz, mirkovic i stefanovic, uz selakovicev nadzor. cenim da bi bilo bolje da ih navijaci opet umlate umesto ove sramote. a mozda ih i oduci od pederastije. Mirkovic nije isto sto i Sormaz. Covek je iz estrandih krugova, Marijin menadzer. On je po pitanju LGBTa verovatno tolerantniji nego sto je (bio) Sormaz. A Stefanovic i stav? To ne postoji.
Budja Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Dobro, pozitivan nus-produkt cele ujdurme ako se prajd odrzi je dalja marginalizacija SPC kao politickog faktora i marginalizacija desnicarksih grupa kojima se mase kao crvenom maramom po potrebi. Ako sve prodje mirno i bez ponavljanja 2010., to ce biti ozbiljan udarac javnoj percepciji tih grupa kao nekog faktora.
yolo Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Dobro, pozitivan nus-produkt cele ujdurme ako se prajd odrzi je dalja marginalizacija SPC kao politickog faktora i marginalizacija desnicarksih grupa kojima se mase kao crvenom maramom po potrebi. Ako sve prodje mirno i bez ponavljanja 2010., to ce biti ozbiljan udarac javnoj percepciji tih grupa kao nekog faktora. ili obrnuto, nije iskljucen ni takav efekat. inace si to dobro zamjetio, meni se cini da je ovakvo hard core saopstenje SPC solidan signal da se oni boje da ce se prajd zaista desiti i da to koriste da se dodatno zabarakadiraju na svojoj poziciji, kada su im vec druge zabranjene (kosovo na prvom mestu). uz to, pominjanje para je skoro pa genijalno za standarde SPC komunikacije jer direktno kupuju ove koji su na udaru vladinih mera. "pederi su vam uzeli 10%" - sigurno ce biti ocajnih baba koje stapovima jure bobana kviriju, mogu to da zamislim. koji je inace na svu tu patrijarhovu mudrost najpametnije sto je mogao da smisli izjavio "isuvise sam mali da komentarisem patrijarha". pa i jesi mali, debilu.
Budja Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 ili obrnuto, nije iskljucen ni takav efekat. inace si to dobro zamjetio, meni se cini da je ovakvo hard core saopstenje SPC solidan signal da se oni boje da ce se prajd zaista desiti i da to koriste da se dodatno zabarakadiraju na svojoj poziciji, kada su im vec druge zabranjene (kosovo na prvom mestu). uz to, pominjanje para je skoro pa genijalno za standarde SPC komunikacije jer direktno kupuju ove koji su na udaru vladinih mera. "pederi su vam uzeli 10%" - sigurno ce biti ocajnih baba koje stapovima jure bobana kviriju, mogu to da zamislim. koji je inace na svu tu patrijarhovu mudrost najpametnije sto je mogao da smisli izjavio "isuvise sam mali da komentarisem patrijarha". pa i jesi mali, debilu. Ja bih pre rekao da je to pucanj u sopstvenu nogu. Sa Kosovom su se obrukali, sa ovakvim saopstenjem a ako prajda bude, opet se pokazuje njihova slabost. A sto se para tice, to je tek katastrofa sa njihovog propagandnog stanovista, tu bitku ne mogu nikako da dobiju.
Anonymous Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Stojanović: Biće Parade ponosa Beograd -- Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović izjavio je da će Parada ponosa, najavljena za 28. septembar, biti održana. On je rekao su bezbednosni rizici za održavanje Parade ponosa manji nego prethodnih godina. On je za list "Danas" rekao da je aktivnost desničarskih organizacija "beznačajna" u 2014. godini i da je u društvu prevladalo mišljenje o neophodnosti poštovanja ljudskih prava. "Parada se mora održati jer je to i jedan od uslova preko kojeg EU neće preći. Nadležne službe u sektoru bezbednosti će izneti svoje procene a po mom mišljenju, te procene će biti pozitivne. Vlada će zatim, na osnovu tih procena, doneti odluku o održavanju Parade", rekao je Stojanović.
FERNOUX H Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 ili obrnuto, nije iskljucen ni takav efekat. inace si to dobro zamjetio, meni se cini da je ovakvo hard core saopstenje SPC solidan signal da se oni boje da ce se prajd zaista desiti i da to koriste da se dodatno zabarakadiraju na svojoj poziciji, kada su im vec druge zabranjene (kosovo na prvom mestu). uz to, pominjanje para je skoro pa genijalno za standarde SPC komunikacije jer direktno kupuju ove koji su na udaru vladinih mera. "pederi su vam uzeli 10%" - sigurno ce biti ocajnih baba koje stapovima jure bobana kviriju, mogu to da zamislim. koji je inace na svu tu patrijarhovu mudrost najpametnije sto je mogao da smisli izjavio "isuvise sam mali da komentarisem patrijarha". pa i jesi mali, debilu. +1 Kampanju žrtvovanja (pedera) su već započeli drugi političari, tako da crkva tu nije usamljena i zna gde treba da se uglavi. Da li će im to i uspeti, zavisi od uspeha kampanje koju će voditi manje-više svi političari bez obzira na ishod parade, a to opet zavisi od toga da li će postojati bilo kakav artikulisan glas protiv žrtvovanja
Ryan Franco Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Hm. Ovih par današnjih signala me dosta pokolebava. Možda će prajda ipak biti... Do večeras sam bio uveren u neodržavanje.
yolo Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Hm. Ovih par današnjih signala me dosta pokolebava. Možda će prajda ipak biti... Do večeras sam bio uveren u neodržavanje. isto i ovde. sacekajmo da vidimo da li ce biti (narucenih) incidenata sutra i u cetvrtak. po obicaju, odluka ce biti doneta u cetvrtak uvece (ako vec nije, sto bi bilo super).
Recommended Posts