Sestre Bronte Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 (edited) postojala je šansa i to ne jedna, ali su hellini odlučili da je ne realizuju, kao i šanse iz ostalih oblasti sada je tu pakt sa đavolom, evo doneću vam evropu i vrednosti, a sad se presamitite nema kukanja, kada tim na utakmici propusti 100+1 šansu da poentira, protivnički tim će to sigurno da iskoristi ne pomažu ni odbrade pesama što su strane, a ni domaće naročito zane Edited September 22, 2014 by Braća Strugacki
ljakse Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 I ja verujem da će se parada održati, ali se bojim da će, kao i sve u ovoj zemlji u poslednje vreme, pravo na različitost biti u senci Vučićevih muda natčovečanskih uspeha, jer će on će biti zaslužan ako policajci ne stupe u najavljivani štrajk i antiprotivne skupine budu obuzdane Ako, nek bude on zaslužan za to još par godina (pošto manje od toga neće biti na vlasti), onda će ga zameniti neko drugi, a navijači će pavlovljevim tehnikama naučiti da ne izlaze iz svojih rupa u to vreme, jednom godišnje. Kao i u ZG.
kgmr Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 ljakse, hvala ti na razumu, ja ga nemam, sintaksa mi je nestala sa izgubljenim mobilnim telefonom. 48. put u životu.
Notorious Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Ako, nek bude on zaslužan za to još par godina (pošto manje od toga neće biti na vlasti), onda će ga zameniti neko drugi, a navijači će pavlovljevim tehnikama naučiti da ne izlaze iz svojih rupa u to vreme, jednom godišnje. Kao i u ZG. Što se mene tiče, nek' on bude zaslužan i za krpljenje ozonske rupe, boli me uvo, smeta mi što se prava LGBT populacije (i ostalih manjinskih grupa) predstavljaju kao neka vrsta izazova (poput bolnih reformi, npr.) koje treba progutati. Ja tu ne vidim ni traga prihvatanja, samo mirenje i trpljenje. Ne sviđa mi se to kad su ljudi u pitanju.
Notorious Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 (edited) dupli Edited September 22, 2014 by Notorious
yolo Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Što se mene tiče, nek' on bude zaslužan i za krpljenje ozonske rupe, boli me uvo, smeta mi što se prava LGBT populacije (i ostalih manjinskih grupa) predstavljaju kao neka vrsta izazova (poput bolnih reformi, npr.) koje treba progutati. Ja tu ne vidim ni traga prihvatanja, samo mirenje i trpljenje. Ne sviđa mi se to kad su ljudi u pitanju. pa da, ali bi nas prica o tome ko sve moze da doprinese da to stanje u srbiji izgleda drugacije od ovog danas dovelo predaleko ovde...
ljakse Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 (edited) Što se mene tiče, nek' on bude zaslužan i za krpljenje ozonske rupe, boli me uvo, smeta mi što se prava LGBT populacije (i ostalih manjinskih grupa) predstavljaju kao neka vrsta izazova (poput bolnih reformi, npr.) koje treba progutati. Ja tu ne vidim ni traga prihvatanja, samo mirenje i trpljenje. Ne sviđa mi se to kad su ljudi u pitanju. Nemam ja nikakav problem sa tim, važno je da se progutaju. Uostalom, tako je bilo svuda u svetu™, nemam nikakve iluzije da prosečni žabar ili amer sa juga ne bi sve to više voleo da smesti u nečija 4 zida, samo što je institucionalnim putem i već pomenutim pavlovljevim tehnikama istreniran da kapira da ga se to ne tiče. Prvo da mi dođemo dotle, pa onda da gađamo Skandinaviju i sl. Edited September 22, 2014 by ljakse
Notorious Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 pa da, ali bi nas prica o tome ko sve moze da doprinese da to stanje u srbiji izgleda drugacije od ovog danas dovelo predaleko ovde... Da, došli bismo do tačke al' bi bilo kad bi bilo, nema mnogo smisla u tome, ali mi se čini da se upravo sada namerno pritiskaju dugmići kolektivne svesti koji služe održavanju vlasti a ne pravima društvenih grupa. et ljakse Volela bih da si u pravu, samo mi se ne čini (sudeći po jučerašnjoj naslovnici Informera, na primer) da priča ide u tom smeru. Vučić bi i jare i pare, po cenu suštinski goreg pozicioniranja bilo koje grupacije u društvu.
Aće Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 (edited) bila bi fora kada bi neki pokret mogao tako dobro da okupi ljude da se odjednom svi autuju, ili bar vecina. krembili bi ostali sablaznjeni i posrani. vec imam i scenario za film takav :D Edited September 22, 2014 by Aće
Halvard Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Ako, nek bude on zaslužan za to još par godina (pošto manje od toga neće biti na vlasti), onda će ga zameniti neko drugi, a navijači će pavlovljevim tehnikama naučiti da ne izlaze iz svojih rupa u to vreme, jednom godišnje. Kao i u ZG. To je sve tačno, ali pod jednim uslovom: da država zaista želi da zaštiti gej populaciju. Nebitno da li od srca, iz iskrenog ubeđenja ili pak pod pritiskom i nevoljno. Bitno je samo da hoće. Kod nas država to ne želi i to svake godine pokazuje na sve očigledniji način. Meni uopšte nije nezamislivo da u narednih 10 godina gledamo isti scenario sa medijskom histerijom čitavog septembra i zabranom u poslednji čas, da bi se onda jedan Prajd ipak održao uz neviđan haos po gradu, nakon čega ne usledi ništa, nikakva istraga, nikakvo hapšenje osim poneke sitne ribe, nikakva preventiva. Pa onda nakon toga opet zabrana do sledećeg puta, a za sve to vreme ide priča kako ti gejevi izvode nekakve besne gliste dok pošten svet nema 'leba da jede, al' moramo to zbog Evrope koja nam ništa ne daje. Mislim da bi time gej populacija samo dospevala u sve nepovoljniji položaj.
ljakse Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 (edited) To je sve tačno, ali pod jednim uslovom: da država zaista želi da zaštiti gej populaciju. Nebitno da li od srca, iz iskrenog ubeđenja ili pak pod pritiskom i nevoljno. Bitno je samo da hoće. Kod nas država to ne želi i to svake godine pokazuje na sve očigledniji način. Želeće kad bude morala, isto kao i Hrvati. U ovom trenutku nije realno tražiti bolji reper. Hoću reći, kad bi lgbt populacija preko noći nekim čudom odjednom postala bitna i uticajna na državnom nivou, nemam nikakve sumnje da bi premijera svaki dan gledali u roze haljinici i našminkanog. Isto kao i Tadija i Đitlera pre njega. Edited September 22, 2014 by ljakse
Notorious Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 To je sve tačno, ali pod jednim uslovom: da država zaista želi da zaštiti gej populaciju. Nebitno da li od srca, iz iskrenog ubeđenja ili pak pod pritiskom i nevoljno. Bitno je samo da hoće. Kod nas država to ne želi i to svake godine pokazuje na sve očigledniji način. Meni uopšte nije nezamislivo da u narednih 10 godina gledamo isti scenario sa medijskom histerijom čitavog septembra i zabranom u poslednji čas, da bi se onda jedan Prajd ipak održao uz neviđan haos po gradu, nakon čega ne usledi ništa, nikakva istraga, nikakvo hapšenje osim poneke sitne ribe, nikakva preventiva. Pa onda nakon toga opet zabrana do sledećeg puta, a za sve to vreme ide priča kako ti gejevi izvode nekakve besne gliste dok pošten svet nema 'leba da jede, al' moramo to zbog Evrope koja nam ništa ne daje. Mislim da bi time gej populacija samo dospevala u sve nepovoljniji položaj. Baš to, neka država pokaže da afirmiše pravo na različitost svih 365 dana u godini, ne obećanjem da će zilion policajaca štititi učesnike parade jednom godišnje. Niko me neće ubediti da medijska histerija nije dirigovana,
kgmr Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 iju, pa ovo je kao "protivargument" osmom martu... ?
Recommended Posts