Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

opet je odrzan, cak i u takvom, 'zatucanom' splitu, drzava je obezbedila ucesnike

Izgleda da se ne kapiramo.

Posted

A da probaju sa Novim Sadom?

Dobra poenta, da pokusaju makar nesto drugacije.

Posted

Sve izvesnije održavanje Prajda

U FOKUSU

Autor: M. Stojanović - K. Živanović

Beograd - Beograd će naći na udaru žestokih kritika Brisela i država članica Evropske unije ukoliko ni ove godine ne bude održana Parada ponosa, kažu za Danas diplomatski izvori iz Berlina. Prema njihovim rečima, u tom slučaju, „bez svake dileme, kritika će biti otvorena i jasna, što će se odraziti i na predstojeći izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na putu ka EU“.

Danas

Posted

prajd će biti održan, gospar od hiljadu lica mora da pokaže odgovarajuće lice okrenuto na pravu stranu toga dana

Posted

prajd će biti održan, gospar od hiljadu lica mora da pokaže odgovarajuće lice okrenuto na pravu stranu toga dana

temeljna cost-benefit analiza ce pokazati kako ce se postaviti tog dana

ajde, nadam se da su 'pretnje i pritisci sa zapada' toliki da ce ovaj put morati obezbediti uslove za prajd

Posted (edited)

zatvoreni svetovi zenskih studija, to je to.

ma kamo lepe srece da su samo rodne studije jedini zatvoreni svet (pod pretpostavkom da je autorka iz tog miljea) nego nasa kompletna gradjanska inteligencija je takva - od levicara preko ljudskopravasa do teoreticara.

O bože, pa ovo je tekst napisan za Peščanik a ne kampanja usmerena na stolara iz Surdulice. Drugo, sigurna sam da si ti teorijski mnogo potkovaniji od mene, a možda i od Ane Jovanović, ali jesi siguran da je 'drugost' i 'označavanje' prevaziđeno? Meni se čini da su ti pojmovi nikad življi, bar u okviru nekih disciplina. 

ono sam samo napisao na osnovu osecaja da su identitarske politike nekako generalno retro 1990s affair. nemam nista da supstancijalno da back-upujem takvu tvrdnju jer sam mislio da svi to manje vise tako dozivljavamo. a sto se Pescanika tice, pa bilo ko od nas - a ne samo stolar iz Surdulice - nema gde drugde da se informise o Prajdu. to je jedan jedini redak medij gde se ne spinuje, dezinformise i aktivno vrsi antipropaganda Prajda i bilo bi super kad bi tekstovi na ovu temu bili komunikativniji za siru javnost a pogotovu u tekstovima gde se upravo pokusava prevazici taj endemski autizam i plediranjem na sire drustvene koalicije.

Edited by DarkAttraktor
Posted

volim da se kladim.

bice prajda, kladim se.

Posted

Hrvatska je svetonazorski skroz prozapadno orijentisana zemlja

dabome da jeste. 

Posted

A da probaju sa Novim Sadom?

nece moci. zakazano otvaranje kafane putin 3 i dani republike sumske 2.

Posted (edited)

I ja verujem da će se parada održati, ali se bojim da će, kao i sve u ovoj zemlji u poslednje vreme, pravo na različitost biti u senci Vučićevih muda natčovečanskih uspeha, jer će on će biti zaslužan ako policajci ne stupe u najavljivani štrajk i antiprotivne skupine budu obuzdane. Imajući u vidu tenzije koje se oko prajda podižu u nekim medijima, čini mi se da će LGBT populacija imati najmanju dugoročnu korist od njegovog održavanja, i u tom smislu se slažem sa Azdejkovićem. Međutim, ne mislim da je dobro ni da prajda ne bude. Tamni vilajet. 

Edited by Notorious
Posted

rodilo se, valja ga ljuljati, kao što je neko (vasa?) poodavno napisao na ovoj temi. ja mislim da je korist od održavanja, tj. takvog scenarija koji ti, notorius, navodiš, dovoljna, samo nije ta o kojoj se uobičajeno govori kada se priča o prajdu. ta ulica je politički prostor i nikakav drugačiji, tako se meni čini. 

hoću da kažem da nikad nikad nisam čula dobar argument protiv prajda. upitnost koncepta prajda mi nije zanimljiva.