Turnbull Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Ne znam, ali on nije anonimni beogradski homoseksualac, nego neko ko je i sam bio u organizaciji Prajda, a sad kad više nije, onda je glas pederstva kao takvog. Cvrc. Odvratan tekst.
mire Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 ako zanemarimo ko je dao izjavu i pripišemo je nekom anonimnom beogradskom homoseksualcu, da li je činjenica da su gejevi potpuno nezainteresovani za ovu manifestaciju i uopšte ne misle da doprinosi njihovom boljem statusu ?da
Lezilebovich Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Ne znam, ali on nije anonimni beogradski homoseksualac, nego neko ko je i sam bio u organizaciji Prajda, a sad kad više nije, onda je glas pederstva kao takvog. Cvrc. Odvratan tekst. potpuno se slažem. svakako nije vreme za takav antiprajd tekst. ovako je to samo prilika da ga kurir/informer i sl. stave na naslovnu stranu
Turnbull Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Pa to. I zna se još ko kome ime pominjti nećemo ali ima malu pišu.
boshoku Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 pescanik je veri spešl +1 but not in a good way
belch Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 za događaje sa prajd vika nije zainteresovan niko, pa ni pederi :D al za paradu jesu, uvek, barem kolko ja znam
burekdzija Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 A propos teksta u pescaniku i nezainteresovanosti same lgbt zajednice (ako je tako): ova se borba vodi u dve (meta) ravni: 1) borba lgbt populacije za svoja prava -- kao konkretna instanca borbe za ravnopravnost i 2) borba stanovnika srbije za tolerantno drustvo u kome niko nije diskriminisan ni po kom kriterijumu -- meta borba za moderno i pravedno drustvo. Problem nastaje kada se protivnici a narocito pristalice parade fokusiraju samo na prvu konkretnu ravan i zanemare (da objasne) vaznost generalnog principa slobode i ravnopravnosti. U tom slucaju otpada konkretan argument mi i oni.
yolo Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 (edited) pa, glavni problem sa tim tekstom je ko ga je i kada napisao. organizatori prajda su ozbiljno amnestirani od svake odgovornosti za njegovo neodrzavanje, verovatno po principu manjeg zla, dok sa druge strane imas ubice zakrvavljenih ociju sve je manje bitno. ali da se bas svasta i to svasta lose o njima prica, u aktivistickim gej krugovina, prica se. ja sam siguran da boban kvirija ne moze da organizuje ni bolju zurku u apartmanu sa svime sto to danas podrazumeva (murija, itd) a kamoli prajd jer je apsolutno politicki nesvestan i nema nikakav potreban minimalan talenat za neku vrstu javne diplomatije sto pokusava da radi. to sto je taj deo gej scene koji zanima prajd benevolentan i na kraju krajeva kapira da je bitnije da se prajd desi nego ko ga organizuje je izmedju ostalog nesto sto ih odrzava na vrhu price a od toga sve manje koristi ima bilo ko. Edited September 22, 2014 by gazza1
Tolaa Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Problem nastaje kada se protivnici a narocito pristalice parade fokusiraju samo na prvu konkretnu ravan i zanemare (da objasne) vaznost generalnog principa slobode i ravnopravnosti. U tom slucaju otpada konkretan argument mi i oni. Kao na primer kad Azdejkovic vristi kako su mu borci za ljudska prava i univerzalne vrednosti ukrali Prajd. A prosecan gej je nezainteresovan za prajd isto kao sto je bilo koji prosecan gradjanin Srbije nezainteresovan za bilo sta sto se ne tice direktno njega. Njega niko ne bije na ulici jer ne seta javno s deckom, kod njega na poslu ne znaju da je gej, pa nema problem, njega ne zanima da jednog dana stupi u neku bracnu zajednicu, njega ne zanima da usvoji decu => njega ne zanima Prajd.
Budja Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Ne znam, ali on nije anonimni beogradski homoseksualac, nego neko ko je i sam bio u organizaciji Prajda, a sad kad više nije, onda je glas pederstva kao takvog. Cvrc. Odvratan tekst. Hm, ne bih tekst potpuno otpisivao. To je parada međunarodne zajednice koje pritiska Srbiju, nevladinih aktivista za ljudska prava kojom pokazuju univerzalne vrednosti, države Srbije kojom šalje signale Evropskoj uniji, Palme da i on kaže nešto pametno, Dveri da pokažu da su živi i mrdajući, navijača da pokažu umeće u pravljenju transparenata i slogana koji se rimuju, prodavaca auto lakova za sve te divne grafite protiv parade... i sve to rade preko naših legebete leđa! Ima istine u tome je to postao jedini dogadjaj na kome se bilduje javni identitet razlicitih grupa bez ikakvog rizika za bilo koga, osim za gej populaciju. Ventil za nacionaliste da se spremaju i misle da su znacajni u svojoj bespomocnosti i saradnji sa rezimom (tipa Dveri i Treca Srbija), drzave koja jos od doba Djilasa salje signale malogradjanstine koje se dopadaju medijalnom glasacu, itd... Da Prajda jednostavno nema, ili da se jednostavno odrzi, sta bi Dveri, na primer, radile? Ovako, evo vam pederi, guslajte malo jednom godisnje, i to je to. Drugim recima, ovaj model je postao self defeating i samo radja dodatnu frustraciju.
boshoku Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 ti prominentni pederi a la peđa&boban, čine više zla "pokretu" do li dveri/naši/obraz... bolidni brabonjci
bergasa19 Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Hm, ne bih tekst potpuno otpisivao. Ima istine u tome je to postao jedini dogadjaj na kome se bilduje javni identitet razlicitih grupa bez ikakvog rizika za bilo koga, osim za gej populaciju. Ventil za nacionaliste da se spremaju i misle da su znacajni u svojoj bespomocnosti i saradnji sa rezimom (tipa Dveri i Treca Srbija), drzave koja jos od doba Djilasa salje signale malogradjanstine koje se dopadaju medijalnom glasacu, itd... Da Prajda jednostavno nema, ili da se jednostavno odrzi, sta bi Dveri, na primer, radile? Ovako, evo vam pederi, guslajte malo jednom godisnje, i to je to. Drugim recima, ovaj model je postao self defeating i samo radja dodatnu frustraciju. A šta se dešava sa tim desničarskim grupama kad prajd zaživi?
Recommended Posts