Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Ови немају везе са православљем. Мучном Драгану Давидовићу виси над главом хапшење због лажног представљања да је монах, зато се и потписује са "монах-немонах". Ако сте видели неког "монаха" на челу било којих демонстрација након пробијања полицијског кордона на студентским протестима у Коларчевој 96/97 (колону је предводио патријарх Павле), велике су шансе да је то овај који има везе са СНП1389 или неки други рашчињени углавном из Црне Реке. Од оних уличних што жицкају најјачи је један муслиман који је набавио мантију и представља се као "монах Александар" или искушеник из Дечана, па тражи паре за Србе са Косова.

Odlično, eto prilike da se Crkva javno ogradi od monaha-nemonaha i njegove bratije. 

Posted

Од оних уличних што жицкају најјачи је један муслиман који је набавио мантију и представља се као "монах Александар" или искушеник из Дечана, па тражи паре за Србе са Косова.

ja bi ovome dao pare, kako da ga prepoznam?

Posted (edited)

Odlično, eto prilike da se Crkva javno ogradi od monaha-nemonaha i njegove bratije.

Ух.

ja bi ovome dao pare, kako da ga prepoznam?

Средње висине, плава коса, има псоријазу и тетоважу на зглобу па повлачи стално рукаве наниже.

obrezan je a ima mantiju

:lol:

Edited by Прслин
Posted (edited)

Чекај морам да преведем, ти си увек ироничан па све морам да отпетљавам уназад: "срце на месту", а-ха, то значи да је будала... "није битно шта пише", то значи да је битно што није СПЦ... Хеј! У ствари си опет лупио "+1"!

+1

Nego, mi se ovde sprdamo dok nam braća-nebraća trunu u prodanom kazamatu.

Edited by ljakse
Posted

ja se ne sprdam, pijem špricer i slušam kišu

Posted

Ух.

Pa rekao si da ova ekipa nema veze s pravoslavljem, u tom smislu ne vidim razlog da se SPC ne distancira od njih. Tim pre što se u letku od učesnika traži da ponesu ikone i krstove. Ukoliko si mislio samo na pripadnost autora letka i sledbenika mu crkvenim redovima, ne i na različite doktrine, onda je to nešto drugo. 

Posted

Извини, али је на основу прошлог и овог поста јасно видљив степен твоје неупућености у вишегодишњи најоштрији могући сукоб између ове мале групе људи и СПЦ који се кретао од судских тужби и бежања у иностранство преко физичких обрачуна до догматског размимоилажења и рашчињавања и ја стварно немам снаге да ти га препричавам и објашњавам само зато што ти је његов ехо на тренутак одзвонио у ушима док се причало о теми која те заправо занима.

Posted

U pravu si, nije mi poznato pa zato i pitam, zainteresovalo me je, valjda diskusija služi i tome da se ponešto nauči. 

Neću više. 

Posted

Prasline, otkačio si. dosta grubo, dobronamernog i pametnog sagovornika, ne liči to na tebe i molim vas da uđete u normalan kolosek diskusije jer ste u nenamernom raskoraku.

Posted (edited)

@notorius

Знао сам да ћеш нешто да ме зајебеш. Сада се осећам кривим и кајем се што сам био нељубазан, а са друге стране сам сигуран да си заинтересованија за форумско надгорњавање него за православну догму. Али, знаш како: ако као што тврдиш хоћеш понешто да научиш, ево прочитај "Несвети а свети" архимандрита Тихона, па ћу ти се ја извинити и уљудно ти одговорити на постављена питања. А ако нећеш, онда одржи обећање и немој више.

Едит: ево, Васо, к'о да сам видео шта си ми написао :)

Edited by Прслин
Posted
вишегодишњи најоштрији могући сукоб између ове мале групе људи и СПЦ који се кретао од судских тужби и бежања у иностранство преко физичких обрачуна до догматског размимоилажења и рашчињавања

:D

Oštrog li sukoba, verovatno je do razmimoilaženja došlo po pitanju gej parade/ljudskih prava, mogu da zamislim koliko je spc ekipa zgrožena ovim neovlašćenim korišćenjem pravoslavlja u svrhe gaženja slobode i prava građana ove zemlje.

na čijoj strani  su  Žarko Gavrilović i Risto Sotona, pitamse, više za sebe

Posted

U pravu si, nije mi poznato pa zato i pitam, zainteresovalo me je, valjda diskusija služi i tome da se ponešto nauči. 

Neću više. 

Vidi se da nisi upucena. Pravi pravoslavci nisu takvi, oni (sadasnji patrijarh) samo tvrde da su poplave i ljudske zrtve bozija opomena zbog namere da se odrzi Prajd, odnosno samo daju ideolosku potporu nasilju, a dejstva na terenu mudro prepustaju drugarima iz Dveri i slicnima.

Posted (edited)

et prslin

S osnovama pravoslavne dogme sam se, u meri koja mi se u ovom trenutku čini dovoljnom, upoznala iščitavajući svetootačke spise (zaintrigirao me je sv. Grigorije Palama pa sam nastavila dalje), malčice Berđajeva i još ponešto. Hvala na preporuci. 

Moje pitanje se konkretno odnosilo na odnos SPC i te skupine ljudi na čelu sa monahom-nemonahom (doktrinarni ili formalni sukob), ne na pravoslavnu dogmu.  

Ne znam šta da ti odgovorim na to da si znao da ću da te pređem i da sam zainteresovanija za forumsko nadgornjavanje. Recimo da mi ovom prilikom to nije bila namera. 

et agni

znam, zato i mislim da bi bilo vrlo korisno da se SPC distancira od ove grupe, za početak 

jope edit

et vasa   hvala

Edited by Notorious
Posted

et agni

znam, zato i mislim da bi bilo vrlo korisno da se SPC distancira od ove grupe, za početak

Distancirace se, izopstice i anatemisati ako se radi o lovi, kontroli nad manastirom ili uopste o podeli vlasti, ali da SPC osudi govor mrznje prema gej populaciji, to neces videti.