ljakse Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 (edited) Uvek se nadje ako zatreba neka rasa i neko tlo: procenat onih koji su glasali za SNS pokazuje da se bas i ne radi o zanemarljivom broju. Niđe veze, treba ti apdejt firmvera. Veliki deo je glasao za SNS zbog hleba od 3 dinara i jeftinije struje, pošto su ih ispalili oni od kojih su očekivali neki boljitak u prethodnoj deceniji. Što uostalom pokazuje i situacija sa kolikom krvoločnošću su ispratili Vučićevo uručenje Kosova. Dosadno je već ponavljati. Edited September 15, 2014 by ljakse
namenski Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 (edited) Niđe veze, treba ti apdejt firmvera. Veliki deo je glasao za SNS zbog hleba od 3 dinara i jeftinije struje, pošto su ih ispalili oni od kojih su očekivali neki boljitak u prethodnoj deceniji. Što uostalom pokazuje i situacija sa kolikom krvoločnošću su ispratili Vučićevo uručenje Kosova. Dosadno je već ponavljati. Jedno je reci pa-pa Kosovu, ta je prica ispricana, ali ce utoliko sladje biti loviti one koji su ga prodali, a Vucic i njegovi ce vec znati da pokazu prstom na krivce i za to, i za nemanje hleba od 3 dinara... Pa kad na gomilu skupis prodavce Kosova, izdajnike svih fela, pa kad Vucic pogleda uprta u daljinu i suznih ociju povede u lov... Edit: 1 recju, neko ce morati da plati za sve frustracije proteklih 25 godina, a nema boljih od radikala da izvrse akviziciju ciljeva... Edited September 15, 2014 by namenski
Sestre Bronte Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 ne verujem da je takav scenario izvestan u ovom protektoratu
namenski Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 ne verujem da je takav scenario izvestan u ovom protektoratu Ni ja, ALI: osnovna greska nas ovde je sto primenjujemo racionalne modele razmisljanja na oblast koja je apsolutno iracionalna i to ne samo u Srbiji. Da je bilo po racionalnom i logicnom, Adolf bi okoncao postovanja vrednu karijeru molera tamo negde polovinom sezdesetih, letovao bi uredno na plavom Jadranu i gajio unucice, a Vucic bi danas bio u najboljem slucaju pravni referent i to prosecni. Ali kumulacija iracionalnog je u Srbiji, bojim se, dostigla razmere kojih mi nismo svesni: pokusaj samo da se prisetis apsurda na kojima je Srbija zivela poslednjih 25 godina, od ratova koje nije vodila, preko pobede nad NATO-om, ubistva predsednika vlade, procerdanih prilika za oporavak, devalvacije demokratije i parlamentarizma, tajkunizacije. Problem je, kako ga ja vidim, u sledecem: osim radikala i Vucica licno, u Srbiji ne postoji snaga, politicka ili bilo kakva druga, koja bi danas mogla da bude alternativa. Organizovani su i sto je najvaznije - slicno razmisljaju: svet ih je izdao, Evropa glisti, Rusija je daleko, sve floskule i svi stereotipi su davno potroseni, ostaje samo da se ukaze prstom na krivce, a to niko ne ume bolje od njih. I taj lov na krivce, neistomisljenike, je nesto sto vucicevski mozgovi najbolje rade i u cemu se najbolje snalaze, za razliku od bilo koga ko bi mogao da im stane, izadje na crtu. Beskrupulozni su, principa nemaju niti su ih ikad imali, ali zato sve pod kapom nebeskom mogu da usvoje i prodaju kao princip: od klanja zardjalom kasikom do Evrope koja nema alternativu, a da pri tom njihov prosecan glasac u tome ne vidi nista kontradiktorno. Uostalom, ajmo da pokusamo ovako: sta bi Srbija da Vucic sutra padne? Ustala, otresla prasinu sa kolena i nastavila dalje? Gde? S kim? Znam da zvuci onako bas pesimisticki, ali bojim se da je od svih zemalja u Evropi ukljucujuci i Ukrajinu, Srbija danas najblize necem sto bi se moglo okarakterisati kao fasizam. Za razliku od Ukrajine koju ima ko da spreci, a ima i zbog cega, Srbija je jednostavno neinteresantna: Evropa ce da cuti sve dok Vucic bude imao - a imace - neku vrstu takozvane demokratske legitimacije, upumpavace humanitarnu pomoc i humanitarno uzdisati nemajuci pri tom ni jedan jedini razlog da se izistinski mesa u srpski plej of.
yolo Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 kakav je šampion ovaj namenski, kako do nečitljivosti ume da izždraluje topik. prosto da čovek bergasu pravi od blata.
akibono Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 (edited) deljeno na dočeku košarkaša to su oni samoproglašeni magarci-manijaci..... organi su brzo odreagovali, pravac 29.ti Продана полиција и тужилаштво ухапсила сестру Јасмину Јанковић и браћу Мила Стојановића и Зорана Симића због дељења летака-позивница за Православни марш – против геј параде(„поноса“)!!! Нико није знао да је забрањено дељење летака пре уредно најављени скуп, зато треба да одговара само онај који је писао летак, тј. ја – монах-немонах Антоније Давидовић. Полиција ове анти-србске државе вечерас ухапсила троје мирољубивих Православаца – Срба и терети их кривично због дељења летака позива на пријављени протест против геј параде!? Оптужба је кривична (изазивање мржње!?!), покренуто Више јавно тужилаштво… јер су делили летке „без дозволе. Ко може нека иде испер полиције у 29. Новембра и протестује. Летак сам писао ја, који би једини и требао да одговарам а не људи који нису ни знали да то није дозвољено… Edited September 15, 2014 by akibono
yolo Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 ti bi mogli da imaju veze sa tomasevicem, taj je isto zapao u tesko pravoslavno bunilo
teacher Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 to su oni samoproglašeni magarci-manijaci..... organi su brzo odreagovali, pravac 29.ti Ко може нека иде испер полиције у 29. Новембра и протестује. ja idem. hoće li još neko?
ljakse Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 +1 Taman sam se ovako napaćen napojio radošću, sad mogu da jebem kevu prodanim pandurima.
Notorious Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 El će da nosite ikone, krstove, kandila i vence belog luka, il to večeras neće da treba?
Прслин Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 (edited) Ови немају везе са православљем. Мучном Драгану Давидовићу виси над главом хапшење због лажног представљања да је монах, зато се и потписује са "монах-немонах". Ако сте видели неког "монаха" на челу било којих демонстрација након пробијања полицијског кордона на студентским протестима у Коларчевој 96/97 (колону је предводио патријарх Павле), велике су шансе да је то овај који има везе са СНП1389 или неки други рашчињени углавном из Црне Реке. Од оних уличних што жицкају најјачи је један муслиман који је набавио мантију и представља се као "монах Александар" или искушеник из Дечана, па тражи паре за Србе са Косова. Edited September 15, 2014 by Прслин
ljakse Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 (edited) Crkveno ili civilno hapšenje? Meni nije bitno šta mu piše na vratima ili posetnici, bitno mi je da mu je srce na mestu. Edited September 15, 2014 by ljakse
Sestre Bronte Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Ni ja, ALI: osnovna greska nas ovde je sto primenjujemo racionalne modele razmisljanja na oblast koja je apsolutno iracionalna i to ne samo u Srbiji. Da je bilo po racionalnom i logicnom, Adolf bi okoncao postovanja vrednu karijeru molera tamo negde polovinom sezdesetih, letovao bi uredno na plavom Jadranu i gajio unucice, a Vucic bi danas bio u najboljem slucaju pravni referent i to prosecni. Ali kumulacija iracionalnog je u Srbiji, bojim se, dostigla razmere kojih mi nismo svesni: pokusaj samo da se prisetis apsurda na kojima je Srbija zivela poslednjih 25 godina, od ratova koje nije vodila, preko pobede nad NATO-om, ubistva predsednika vlade, procerdanih prilika za oporavak, devalvacije demokratije i parlamentarizma, tajkunizacije. Problem je, kako ga ja vidim, u sledecem: osim radikala i Vucica licno, u Srbiji ne postoji snaga, politicka ili bilo kakva druga, koja bi danas mogla da bude alternativa. Organizovani su i sto je najvaznije - slicno razmisljaju: svet ih je izdao, Evropa glisti, Rusija je daleko, sve floskule i svi stereotipi su davno potroseni, ostaje samo da se ukaze prstom na krivce, a to niko ne ume bolje od njih. I taj lov na krivce, neistomisljenike, je nesto sto vucicevski mozgovi najbolje rade i u cemu se najbolje snalaze, za razliku od bilo koga ko bi mogao da im stane, izadje na crtu. Beskrupulozni su, principa nemaju niti su ih ikad imali, ali zato sve pod kapom nebeskom mogu da usvoje i prodaju kao princip: od klanja zardjalom kasikom do Evrope koja nema alternativu, a da pri tom njihov prosecan glasac u tome ne vidi nista kontradiktorno. Uostalom, ajmo da pokusamo ovako: sta bi Srbija da Vucic sutra padne? Ustala, otresla prasinu sa kolena i nastavila dalje? Gde? S kim? Znam da zvuci onako bas pesimisticki, ali bojim se da je od svih zemalja u Evropi ukljucujuci i Ukrajinu, Srbija danas najblize necem sto bi se moglo okarakterisati kao fasizam. Za razliku od Ukrajine koju ima ko da spreci, a ima i zbog cega, Srbija je jednostavno neinteresantna: Evropa ce da cuti sve dok Vucic bude imao - a imace - neku vrstu takozvane demokratske legitimacije, upumpavace humanitarnu pomoc i humanitarno uzdisati nemajuci pri tom ni jedan jedini razlog da se izistinski mesa u srpski plej of. Ovaj post zahteva poprilično dugačak odgovor, a za tako nešto je potreban neko daleko vredniji od mene. Pokušaću da odgovorim u skraćenoj verziji, a ti me iznapušavaj ako ti nije ok. Što se tiče iracionalnosti, nisam potpuno saglasan, situacija se odvijala poprilično racionalno, tj. mogla je da bude objašnjena, ukoliko je bilo poznato dovoljno činjenica. Ovde je iracionalno bilo dozvoljeno, te je zato bujalo - međutim, kada god bih pripisivao iracionalnosti određeni sled događaja, kasnija saznanja su me demantovala. Sve ovo što nabrajaš kao kumulaciju iracionalnog je poprilično racionalno (osim ubistva premijera, tu nemam informacije). Jedina suštinska promena u XX veku, kod nas, se dogodila posle komunističke revolucije, ili, možda je bolje reći - tokom. Posle toga, nismo imali korenite promene, ni u jednom trenutku, a da su menjale osnovne elemente sistema. koja je to prava prilika za oporavak, koju smo proćerdali? Video sam jako puno situacija u kojima je klana svinja zbog 200g mesa. I to gledam kontinualno, nisam primetio da je tu bilo većih oscilacija. Ni u jednom trenutku nisu demontirani mehanizmi za sistemsku krađu i iskorištavanje sistema od onih koji su trenutno u mogućnosti. Što se tiče teze da nema ko osim Vučića, mogu samo da slegnem ramenima, te da pitam - a pre tri godine? Sada je mesto napravljeno za Vučića, pa sve dok je koristan, moći će da jaše. Tako je to u kolonijama. Kada mu istekne rok upotrebe, naćiće će se već neko, Sadašnja vlast je najnesposobnija, najneobrazovanija, najbeskrupuloznija....... od svih vlasti koje smo imali, ali to ne znači ama baš ništa. Za sada rade posao, Srbija je na dobrom putu, garant stabilnosti, kurac palac, a to što je u zemlji opšti raspad i što situacija za posao, rad i zaradu za plebs, nije bila nikad gora - to nije bitno. Ova teza u vezi fašizma mi malo bode oči. Da ga ima, ima ga. Ne bih nas upoređivao sa Ukrajinom, zato što mislim da nemamo dovoljno informacija. Tamo mislim da će da se sve reši dobro, kada Rusija izgubi. Kao i ovde, uostalom, Iako smo efemerni, potpuno izgubljeni, bez države i bez ijednog simbola suvereniteta, dok god smo dobri za vežbanje, bićemo sasvim dobar poligon. I samo zato smo dobri, kao jedan živi kurac od države. Za vežbu.
Прслин Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Crkveno ili civilno hapšenje? Meni nije bitno šta mu piše na vratima ili posetnici, bitno mi je da mu je srce na mestu. Чекај морам да преведем, ти си увек ироничан па све морам да отпетљавам уназад: "срце на месту", а-ха, то значи да је будала... "није битно шта пише", то значи да је битно што није СПЦ... Хеј! У ствари си опет лупио "+1"!
Recommended Posts