Agni Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 (edited) ohoho, imali ste hleb! mi iz beograda eventualno ako poranimo oko pola 4, i stanemo u red. Ne znam u kom si delu Beograda ziveo, ali vi ste bili privilegovani. Na Mirijevu se za budjav hleb cekalo u redu pred kontejnerom. Edited September 14, 2014 by Agni
ToniAdams Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 (edited) Ne znam u kom si delu Beograda ziveo Na Mirijevu bas tih nekoliko lepih godina :( Edited September 14, 2014 by ToniAdams
ljakse Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Mi na Voždovcu smo čekali po 20 sati u redu pred oknom, silazili 50 metara da kopamo ugalj, i onda na licu mesta pravili crni hleb od njega.
Notorious Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Do Zemuna nije ni stizao, presretali kamion na putu. Naučila sam de mesim doobar leba u to vreme.
Muwan Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 to nije to posve netačno a propos većinske percepcije: zapad=ngo>ngo lobiraju za gej prava>gej=zapad Znam i ja za tu Kurir-komentarsku percepciju po kojoj su pederi i cigani zaštićeni kao beli medvedi a nema više Hitlera koji je znao kako se to rešava. Ali proglašavati to oboljenje mozga za većinsku percepciju je prilično smelo razmišljanje, pogotovo od strane nekoga ko smatra da je srpski narod u svetskim medijima nepravedno satanizovan kada je u pitanju tretman gej populacije.
Muwan Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 ohoho, imali ste hleb! mi iz beograda eventualno ako poranimo oko pola 4, i stanemo u red. Ne znam u kom si delu Beograda ziveo, ali vi ste bili privilegovani. Na Mirijevu se za budjav hleb cekalo u redu pred kontejnerom. Do Zemuna nije ni stizao, presretali kamion na putu. Naučila sam de mesim doobar leba u to vreme. Gde ste vi ljudi živeli, u blokovima je uvek bilo hleba uz prihvatljivo čekanje. Naoružani penzosi bili garant discipline i organizacije.
boshoku Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 (edited) Do Zemuna nije ni stizao, presretali kamion na putu. Naučila sam de mesim doobar leba u to vreme. pa kad ste periferija... u samiškama na vračaru smo gađali prolaznike pecivom ako čujemo prekosavsko otezanje u intonaciji (to da im pomognemo, ne zbog bahaćenja, nikako) Edited September 14, 2014 by boshoku
ToniAdams Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 reagovao sam jer sam bio fasciniran losim novinarstvom ovog teksta, sto me inace ne iznenadjuje jer BBC vec vise od decenije srbiju pokriva mladjanim frilenserima ciju sam glavnu motivaciju vec danas opisivao. tako da sam prilicno siguran da scenario koji stoji iza ovog tekst nije nikakav spin sa nekim ne znam kako pogubnim namerama nego prosto wrong timing. ortaku je posle noci pune pivkane i trljanja mosnica o nesto mlado i kvalitetno zazvonio telefon dok je bio u dubokom snu, onda je morao da sastavi nesto sto pije vodu za urednika, niko se ne javljao na njegove pozive a i pitanje da li bi znao koga da zove, samo su tu bile informacije iz labrisa i njihovo saopstenje i to je ispalo tako kako je ispalo. mislim, malo je sumanuto da renne ima informacije do kojih novinar nije umeo da dodje. sve je tendenciozno jebote, bas zajebano kad ne mozes sa sobom da se dogovoris, a? unapred, posto moram da spavam ortaku je posle noci pune pivkane i trljanja mosnica o nesto mlado i kvalitetno gotivan taj mladalacki sleng.
Notorious Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 (edited) Gde ste vi ljudi živeli, u blokovima je uvek bilo hleba uz prihvatljivo čekanje. Naoružani penzosi bili garant discipline i organizacije. Preterujemo malčice, bilo je hleba (manje ili više upitnog kvaliteta) u ranojutarnjim satima, samo što su se redovi formirali pre otvaranja prodavnica i trebalo ga je dočekati, uz uvek prisutnu mogućnost da nestane pre nego što dođeš na red. et boshoku periferisjke nedaće, to je samo vrh ledenog brega :( Edited September 14, 2014 by Notorious
boshoku Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 dobro, koliko pročitah, sad si na staaroj paliluli pa je lakše tu smo, komše (koje mogu da naručuju krilca iz, hm, krilca!! ^_^ )
Notorious Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Jesam, ali moje periferijsko srce i dalje zatreperi kad se priseti tegobnih i tmurnih trenutaka u zabačenim zakucima ove metropole
yolo Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 (edited) ... diši toni Edited September 14, 2014 by gazza1
namenski Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 A živo me zanima i da li će se buniti sutra kad budu trebali da uteruju u red socijalne proteste koji nas izvesno očekuju. Pa počev od samoorganizovanja pred isključenjima struja pa nadalje. Biće toga ihahaj kad dođe zima. Jebiga, zima je zima, nikakav govor to ne može da ispegla. Nikako mi bre nisi jasan :) Pricas o Srbiji i takozvanoj srpskoj politickoj sceni kao o umivenoj i postovanja vrednoj demokratiji od tradicije i pedigrea, a o takozvanim nosiocima vlasti kao o korektnoj gospodi koja ce posle 1 ili 2 kiksa da se povuku posto prethodno podnesu ostavke NJKV Predsedniku republike. Prilepljenost kojom se Milosevic drzao za vlast je luk i voda prema lepkovima koje de da primene Vucicevci ako i kada uopste dodje do toga da ma i pocnu da razmisljaju o odlasku: nikakvi protesti - na koje, btw, ja ne bih ni racunao - nikakve demonstracije, nikakva iskazivanja takozvane gradjanske neposlusnosti. Ja se bojim da se Vucic i njegovi debelo potcenjuju: potcenjuje se njihova beskrupuloznost, potcenjuje sve njihovo. Podele, a to je oprobano i dokazano sredstvo vladanja i ostajanja na vlasti u Srbiji, koje ce oni da nam serviraju su nezamislive: od onih koji su manje Srbi do onih koji su vise Srbi, od gejeva do negejeva i onih izmedju, sve ama bas sve ce biti - kad i ako zatreba baceno na sto da se takozvani narod glozi. I to ce biti baceno bez ikakve zadrske: ako treba, ima da se okrenu jedni protiv drugih oni koji se voze tramvajima protiv onih koji se voze autobusima. Prica o Vucicevoj zavisnosti od takozvane Evrope je samo prica: koliko sutra, Vucic ce evropsku pricu da pusti niz vodu jer zaboravljas da je on na vlast dosao zahvaljujuci onima koje za Evropu zabole. Radikalska zverka drema: drema i u policiji koja ce u srpsko-srpskom velikom finalu da otprilike bude ono sto je JNA bila dok se raspadala Jugoslavija - skup monstruma u potrazi za gospodarem. A ne zaboravi da je policija, ovakva kakva je, sita prica o civilizaciji, evropskim vrednostima i ostalim glupostima: ona je samo zeljna odresenih ruku prema onima koji nisu dobri, a za koje svi znamo koji su i kakvi su. Pa jebo te, da se policija pita, ona bi koliko sutra krenula od sveg srca u akciju istrebljivanja gejeva, te posasti koja nam je dosla sa Zapada. Tako da na proteste ne racunaj: mozes da racunas - a i to tek kad izistinski dogori do nokata - na uzajamno picenje suprotstavljenih grupacija, a svi znamo koje grupe su u takvim situacijama aktivnije i poslusnije i sloznije. Za razliku od trulih i mekusnih demokrata koji bi samo nesto da se dogovaraju.
Hella Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Nikako mi bre nisi jasan :) meni je potpuno jasan hehe
Recommended Posts