Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

+1

koji će nam kurac gajbe ako smo u fazonu da izlazimo napolje

ghost-city-china-ordos.jpg

Da ne pominjem tople fotelje!

Posted

Pa realno. Kolika je stopa kriminala u Pripjatu? O tome vam pričam.

Posted

Razmišljam kako će ovog mandrila njegovi da izponabadaju što ga je "prebio peder"

Posted

Ma ko, ko god se nametne u datoj situaciji. Ne mislim na neke izraze zrele klasne svesti, već prosto na spontan otpor oko vrlo elemtarnih stvari.

Spontanog otpora nije bilo ni 93. za vreme hiperinflacije i nestašica, ni 94. kada su restrikcije struje postale apsurdne, više nije bilo struje nego što ju je bilo. Ni pod Turcima. Nema ovde spontanog otpora.

Posted

O da, bilo je, u Nišu su u vreme najveće Slobine popularnosti, pravili barikade i palili gume u čitavim naseljima kako bi sprečili isključenja struje.

Sumnjam da će on dobiti ikakvu političku kultivaciju, bar u startu neće, ali će ga biti.

Posted

u beogradu su lupali o šerpe na prozorima '96./'97. - sine, kako se sloba tad usrao, bruka

Posted

Kako paljenje guma i postavljanje barikada sprečavaju restrikcije?

Posted

Kako paljenje guma i postavljanje barikada sprečavaju restrikcije?

strategijsko blokiranje trafoa!

Posted

Turnbul je u pravu, zaista su pravljene barikade i paljene su gume. Ja kad ljudima iz Beograda pricam da je hleb deljen na bonove misleci da je to bilo normalno za celu Srbiju dobijem samo teleci pogled i neveruem.

Posted

Ma nisam sporio da su pravljene barikade i paljene gume, samo mi nije jasan efekat toga na restrikcije.

Posted (edited)

Uvek se nekako iznenadim kad na PPP-u čitam da ne treba pisati da je čovek gej aktivista, da je došao zbog gej aktivizma u izrazito homofobnu sredinu u kojoj na ulici bodu devojke nožem zbog majice sa duginim bojama, i da se ne pominje da je stranac jer istražni postupak nije završen.

U teoriji, da. Da smo na Islandu ili u Švedskoj i neko ti da ovu situaciju na prijemu u novinarsku školu, onda ne pretpostavljaš ništa. Ali, u Srbiji, u zemlji u kojoj se ljudi prebijaju na smrt zbog toga što su druge nacionalnosti, u zemlji u kojoj gejevi ne smeju da izađu na ulicu slobodno da ne bi ugrozili zdravlje ili upropastili sebi ostatak života, apsolutno treba sve to spomenuti.

Ako, na primer, još neki strani novinar nestane na teritoriji koju kontroliše ISIS, Прслин i gazza1 slobodno mogu da napišu da je taj novinar prestao da se javlja u redakciju ili kući i da ne pominju ove što su do sada ubijeni, da ne pominju karakter ISIS-a, ništa. Samo činjenice.

Jeste hiperbola, ali je to ta linija razmišljanja.

​pa niko to nije napisao ("da ne treba pisati da je čovek gej aktivista, da je došao zbog gej aktivizma u izrazito homofobnu sredinu u kojoj na ulici bodu devojke nožem zbog majice sa duginim bojama, i da se ne pominje da je stranac jer istražni postupak nije završen"), nego da pre pisanja teksta treba uraditi ozbiljan fact check jer sam snimak nije dovoljan dokaz za to sto je objavljeno. ovo sto je objavljeno nije novinarski tekst nego jedna interperetacija koja obiluje opstim mestima i mozda ste u pravu kada kazete da svaki slucaj javnog nasilja u srbiji treba najpre lokalizovati na ugrozene grupe pa tek onda na generalnu populaciju ali je meni upravo to glavni problem, da je javno nasilje takvo da njegove zrtve nisu samo romi i LGBT i ne znam vec koga vijaju celavci, nego vi i vasa deca kojih za pocetak ima daleko vise i koja ne cine nista sto bi uznemirilo bilo koju drustvenu dogmu zbog cega se nasilje nad manjinama obicno pravda. ne mozete da resite pitanje nasilja nad manjinama ako sveopste javno nasilje ostane netaknuto, to je nemoguce. btw, kad sam vec na ovom klizavom terenu, samo da kazem da sam upravo u dragstoru video naslovnu stranu "sveta" na kojoj dominira naslov "seka krije da je romkinja". ovo je za mene jos strasnije nego ovo od nocas. biti rom je prihvacena sramota u srbiji, beleg od koga se treba kriti. o tome niko nece napisati ni rec, niti ce primetiti. to nije vest.

reagovao sam jer sam bio fasciniran losim novinarstvom ovog teksta, sto me inace ne iznenadjuje jer BBC vec vise od decenije srbiju pokriva mladjanim frilenserima ciju sam glavnu motivaciju vec danas opisivao. tako da sam prilicno siguran da scenario koji stoji iza ovog tekst nije nikakav spin sa nekim ne znam kako pogubnim namerama nego prosto wrong timing. ortaku je posle noci pune pivkane i trljanja mosnica o nesto mlado i kvalitetno zazvonio telefon dok je bio u dubokom snu, onda je morao da sastavi nesto sto pije vodu za urednika, niko se ne javljao na njegove pozive a i pitanje da li bi znao koga da zove, samo su tu bile informacije iz labrisa i njihovo saopstenje i to je ispalo tako kako je ispalo. mislim, malo je sumanuto da renne ima informacije do kojih novinar nije umeo da dodje.

mene mnogo vise zabrinjava ovaj danasnji razvoj situacije posto opet isplivava teza "no gay - no problem" (slinina izjava - odbranicemo prajd ali kako da spasimo beograd). mene to navodi na razmisljate o tome da li se ovo nocas dogodilo sasvim slucajno ili ne. blizi sam ovoj drugoj tezi i od toga me ne odvraca ni to sto je napadnuti bio nemac a ne neka za vlast manje bitna nacija. okreni obrni, ovo je idealni predlozak za ono sto ce se desiti - ocekivanu zabranu prajda.

Edited by gazza1
Posted

Jebe se meni, ali vi ovde pokazujete elementarno nepoznavanje ljudi i svetopogleda o kojima volite do beskraja da filozofirate.

Reče neko ko misli da su gejevi u Srbiji većinski percipirani kao povlašćena prozapadna kasta :isuse:

Posted

Turnbul je u pravu, zaista su pravljene barikade i paljene su gume. Ja kad ljudima iz Beograda pricam da je hleb deljen na bonove misleci da je to bilo normalno za celu Srbiju dobijem samo teleci pogled i neveruem.

ohoho, imali ste hleb!

mi iz beograda eventualno ako poranimo oko pola 4, i stanemo u red.

Posted

Reče neko ko misli da su gejevi u Srbiji većinski percipirani kao povlašćena prozapadna kasta :isuse:

to nije to posve netačno a propos većinske percepcije: zapad=ngo>ngo lobiraju za gej prava>gej=zapad