Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

bemliga, ja zapravo ne znam šta mi je gore, da ga zabrane ili da ga dozvole ovi ovakvi

ja bih gerila prajd svakog meseca, ko kritična masa

prvo bez dozvole, pa kad vide da ne odlazimo, onda se pomire da smo tu pa nam daju dozvolu i pandursku pratnju

Naravno da je bolje da se održi. Verovatno poznaješ Franka iz HR, da li ti je pričao kako je to kod njih išlo?

Posted

I Ružić ju je najavljivao prošli put.

Ružić jeste, ali tada su koalicioni partneri, svesni mogućnosti skorih ponovnih izbora, uvaljivali taj vruć krompir jedni drugima. Sada nema šta. Izbori su daleko, vlast je apsolutna, nema nikog ko tu može da izvlači sitne poene na teranje kontre. Jedini Prajd koji je kod nas održan, održan je kada je prethodna vlast bila u sličnim okolnostima.

Posted

Naravno da je bolje da se održi. Verovatno poznaješ Franka iz HR, da li ti je pričao kako je to kod njih išlo?

Naravno da je bolje. Ja izvodim malo. kod njih to beše Sanader odradio?

Posted (edited)

ma naravno da je bolje, samo će se ko za onaj iz 2010 što je bio dačićev govoriti za ovaj da je vučićev

a dotičnog ne znam, i zapravo ne znam zagrebačku priču. care to share it?

baj d vej, kritična masa se omasovila preko društvenih mreža i preko letaka koje su aktivisti delili na mestima kuda prolazi veliki broj biciklista. mediji su se uključili tek kad je bilo baš veliko

Edited by belch
Posted

mislim da se radi o dve potpuno razlicite stvari i da precenjujes bitnost kriticne mase.

Posted

mislim da je i "običnim" lgbt danas najveća frka plaćanje kirija, računa i takoto

žalosno, ali istina

Posted

dok svugde u svetu zive od ljubavi i sunca.

Posted

dok svugde u svetu zive od ljubavi i sunca.

nebitno od ironije, imam nekoliko gej drugara, baš se ispričasmo ovih dana

a jedan mi i mušterija

samo kažem da je gola egzistencija u prvom planu, nažalost

Posted

Većini nam je gola egzistencija u prvom planu, ali to nije razlog za relativizaciju niza drugih teškoća koje LGBT ljudi imaju. Takav pristup je jedna od prvih linija odbrane diskriminacije (nemamo leba da jedemo a oni oće da paradiraju i troše državne pare i sl.)

Ne mislim da ti pokušavaš da relativizuješ, pišem načelno.  

Posted

ko ode na prajd koji su isti taj vučić i njegove botovske nazi horde sada ućutkane platama po jpovima sprečavale svih ovih godina je obična budala smrad ološ đubre i licemer  :fantom:

Posted

+1

U tom smislu, dobro je da se organizuje, pa makar to radio i mekosrci. Ali jebiga, ne mogu.

Pazi, ali tacno sam znao, cim si upotrebio hejterski izraz parada umesto uobicajenog Prajd...  :lol:

Posted

Takav pristup je jedna od prvih linija odbrane diskriminacije (nemamo leba da jedemo a oni oće da paradiraju i troše državne pare i sl.)

ja posmatram malo konzervativnije, tako da ću uneti izmene mog ugla gledanja:

nemamo leba da jedemo, a oni oće da paradiraju i stvaraju iluziju da je sve ok

Posted

znas sta meni nije jasno, druze hela. kako se ti kao dokazano interesantna osoba odlucis da pises toliko jednolicno? srdjan saper ne odobrava, dragan sakan se prevrce u grobu.

Posted

Pazi, ali tacno sam znao, cim si upotrebio hejterski izraz parada umesto uobicajenog Prajd...  :lol:

Ma nemam ja nikakvog problema sa nazivom parada (niti mi je jasno zašto bi iko imao).

Posted

ko ode na prajd koji su isti taj vučić i njegove botovske nazi horde sada ućutkane platama po jpovima sprečavale svih ovih godina je obična budala smrad ološ đubre i licemer  :fantom:

Zanimljiva logika. Najbolje da žrtvujemo prava LGBT populacije (ko ih šiša, ionako su manjina) zarad toga što, eto, počinju da se ostvaruju u vučićevskobotovskoj eri. Za koja to vremena treba odložiti prajd? Izmisliti vremeplov i vratiti se u zlatnu tadićevsku eru?  Mislim da se većina LGBT osoba ne bi složila s tobom.