Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

barem je nekakav

Ako nemaju odgovarajući odjek u javnosti i ne utiču na ostvarivanje ciljeva i/ili omasovljavanje pokreta, gerilska okupljanja se svode na bunt radi bunta, potencijalno vrlo koristan za rasipanje energije i zamazivanje očiju (učesnici zadovoljni i umireni jer su neometano izrazili svoj stav, nadležni trljaju ruke). Da sam neka tajna služba, vrlo rado bih podržala, a možda i organizovala, takav vid protesta. 

Posted

prajd treba da sluzi da drzava oglasi da stoji iza prava lgbt osoba, ni manje ni vise. tj vise tek kroz par godina, onda moze da bude kic maskenbal sa kic muzikom, ili samo podsjecajuca setnja, sta god, legitimno je.

Posted (edited)

^^

pa meni je nekako logicno da tajne sluzbe itekako decenijama organizuju odredjene vidove tzv. gerilskih protesta bas iz tih razloga koje si napisala u svom postu (učesnici zadovoljni i umireni jer su neometano izrazili svoj stav, nadležni trljaju ruke)

@morgana  kao i uvek, kratko i precizno si objasnila u cemu je sustina prajda

Edited by Pontijak
Posted

^^

pa meni je nekako logicno da tajne sluzbe itekako decenijama organizuju odredjene vidove tzv. gerilskih protesta bas iz tih razloga koje si napisala u svom postu (učesnici zadovoljni i umireni jer su neometano izrazili svoj stav, nadležni trljaju ruke)

Naravno. 

Posted

Ako nemaju odgovarajući odjek u javnosti i ne utiču na ostvarivanje ciljeva i/ili omasovljavanje pokreta, gerilska okupljanja se svode na bunt radi bunta, potencijalno vrlo koristan za rasipanje energije i zamazivanje očiju (učesnici zadovoljni i umireni jer su neometano izrazili svoj stav, nadležni trljaju ruke). Da sam neka tajna služba, vrlo rado bih podržala, a možda i organizovala, takav vid protesta. 

prajd treba da sluzi da drzava oglasi da stoji iza prava lgbt osoba, ni manje ni vise. tj vise tek kroz par godina, onda moze da bude kic maskenbal sa kic muzikom, ili samo podsjecajuca setnja, sta god, legitimno je.

mislila sam gerila aktivizam kao spona između ničega i legitimnog prajda. 

ako bi se poput kritične mase vremenom omasovio bez podrške vodećih medija, država ne bi imala izbora nego da se oglasi i da stane iza lbgt populacije, obzirom da će oni nastaviti da se okupljaju bez obzira na tu podršku

dakle ideja gerilskog aktivizma nije da ostane u okvirima gerile već da bude korak ka legitimnom okupljanju

i KM je na početku brojala svega 15ak ljudi, sa policijskim maltretiranjem i ogavnim komentarima na netu. sad ima 650 ljudi i policijsku pratnju.

bilo je potrebno par godina ali se uspelo.

lgbt ljudima bi bilo malo teže, morali bi da budu spremni na svašta, ali verujem da bi tako moglo da se dođe do pune podrške.

bah, maštam na glas

Posted (edited)

drzava ce da stane iza prajda. mislim, ako je cg obznanila skoru legalizaciju gej brakova i odrzala prajd (i opet ce), ne bih ja brinula ni za srbiju. to su neki nezaustavljivi procesi.

Edited by morgana
Posted (edited)

^^

ne postoji omasovljenje bez podrske vodecih medija, to je utopija. svaki poket koji se, kako kazes omasovio a koji je nastao iz nekog uspesno organizovanog aktivizma na kraju je dobio podrsku vodecih medija jer su politicke elite odlucile da je probitacnije iskoristiti to u svoje svrhe

mislim, i gerilski aktivizam u nekadasnjoj DDR je postao masovan tek uz podrsku vodecih medija, istina susedne zapadne Nemacke :P

@morgana

upravo tako. nezaustavljivi procesi.  sto rece ticer, jedva cekam da vidim kada sns centrala naredi svim botovima da napuste svoje monitore i trk na prajd :lolol:

Edited by Pontijak
Posted

ne postoji omasovljenje bez podrske vodecih medija, to je utopija. svaki poket koji se, kako kazes omasovio a koji je nastao iz nekog uspesno organizovanog aktivizma na kraju je dobio podrsku vodecih medija jer su politicke elite odlucile da je probitacnije iskoristiti to u svoje svrhe

mislim, i gerilski aktivizam u nekadasnjoj DDR je postao masovan tek uz podrsku vodecih medija, istina susedne zapadne Nemacke :P

ovo

plus bi gerilske akcije definitivno bile korak nazad.

Posted

+1

U tom smislu, dobro je da se organizuje, pa makar to radio i mekosrci. Ali jebiga, ne mogu.

Posted

Parade će biti, više nemam naročite sumnje u to.

I Ružić ju je najavljivao prošli put.

Posted

plus bi gerilske akcije definitivno bile korak nazad.

korak nazad od čega? prajda nema već 3 godine, ne možemo dalje u nazad i da hoćemo