Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

POJAČANJE: Gej aktivista savetnik ministra Ružića! - Gej strejt alijansa pozdravlja imenovanje Borisa Milićevića za savetnika ministra zaduženog za Evropske integracije - kaže se u saopštenju ove organizacije

Posted
Kome je uopste pala na pamet ta idiotska ideja da se brak izmedju pripadnika bilo kakvih specificnih grupa ljudi proglasi univerzalnim ljudskim pravom?
Sto jos ne znaci da ne treba da se uvede kao civilno pravo i za gejeve i lezbe,
Posted
Sto jos ne znaci da ne treba da se uvede kao civilno pravo i za gejeve i lezbe,
Da. I?
Posted
Kome je uopste pala na pamet ta idiotska ideja da se brak izmedju pripadnika bilo kakvih specificnih grupa ljudi proglasi univerzalnim ljudskim pravom?
Ti si sad ovo podigao na dosta uopšten nivo. NIje to idiotska ideja. MIslim, to da osoba x ima univerzalno ljudsko pravo da stupi u brak sa osobom y, nezavisno od svojih i od karakteristika svog (potencijalnog) životnog partnera. MIslim naravno na nebitne detalje tipa pol, rasa, i sl.
Posted
Ti si sad ovo podigao na dosta uopšten nivo.NIje to idiotska ideja. MIslim, to da osoba x ima univerzalno ljudsko pravo da stupi u brak sa osobom y, nezavisno od svojih i od karakteristika svog (potencijalnog) životnog partnera. MIslim naravno na nebitne detalje tipa pol, rasa, i sl.
Brak sam po sebi ne spada u domen univerzalnih ljudskih prava pa samim tim ni razne podvrste brakova. Mada, nije losa ideja, mogao bih za zaprosim Nikol Kidman i da se pozovem na svoje univerzalno ljudsko pravo. :lolol:Ima li glupljeg sveta od fanatika politicke korektnosti, Ogadili bi i sampitu detetu.
Posted

Vidim, ne kritikuje se ni partijsko sinekurenje savetnika Borisa Milićevića, inače člana SPSa.

Posted

A u amerikama, vest od pre nekoliko sati...

Today the Hawaii Senate cast the final vote needed to advance the marriage bill to the desk of the governor, who will sign in the next day or two, sealing Hawaii's position as the 16th state with the freedom to marry.
Posted
Mada, nije losa ideja, mogao bih za zaprosim Nikol Kidman i da se pozovem na svoje univerzalno ljudsko pravo. :lolol:
Kad je vec tako, upravo sam se prijavio za novog CEO-a Microsofta. Pravo na rad jeste univerzalno ljudsko pravo, pa cik da me odbiju.
Posted
Pa brak izmedju pripadnika specificnih grupa i nije proglasen univezalnim ljudskim pravom. Ljudskim pravom se naprotiv smatra mogucnost stupanja u brak odraslih osoba nevezano za pripadnost specificnim grupama, sto prosto znaci da nijedna vlast ne moze legitimno da ti zabrani da se ozenis osobom druge rase, veroispovesti ili, po novijem (a logicnom) tumacenju, istog pola.
Posted
Kad je vec tako, upravo sam se prijavio za novog CEO-a Microsofta. Pravo na rad jeste univerzalno ljudsko pravo, pa cik da me odbiju.
Apsolutno. Javi kako si prosao na konkursu.
Pa brak izmedju pripadnika specificnih grupa i nije proglasen univezalnim ljudskim pravom. Ljudskim pravom se naprotiv smatra mogucnost stupanja u brak odraslih osoba nevezano za pripadnost specificnim grupama, sto prosto znaci da nijedna vlast ne moze legitimno da ti zabrani da se ozenis osobom druge rase, veroispovesti ili, po novijem (a logicnom) tumacenju, istog pola.
Zasto bi bilo kakav brak uopste bio predmet koji tretira oblast ljudskih prava, kao da je u pitanju vrednost cijim uskracivanjem bi bio ugrozen neciji integritet? Radi se o najobicnijem ugovoru koji slobodnom voljom potpisuju dve punoletne osobe. U potpunosti se slazem da zakon treba da tretira te dve osobe podjednako bilo koje dve osobe da su u pitanju, pre svega zbog pravnih posledica koje takav ugovor donosi, kao sto su nasledjivanje imovine i slicno, ali to nema nikakve veze sa univerzalnim ljudskim pravima.
Posted
Zasto bi bilo kakav brak uopste bio predmet koji tretira oblast ljudskih prava, kao da je u pitanju vrednost cijim uskracivanjem bi bio ugrozen neciji integritet? Radi se o najobicnijem ugovoru koji slobodnom voljom potpisuju dve punoletne osobe. U potpunosti se slazem da zakon treba da tretira te dve osobe podjednako bilo koje dve osobe da su u pitanju, pre svega zbog pravnih posledica koje takav ugovor donosi, kao sto su nasledjivanje imovine i slicno, ali to nema nikakve veze sa univerzalnim ljudskim pravima.
Pa dao si odgovor, ne? Valjda je ideja da nikome ne bude uskraceno pravo da potpise taj ugovor.
Posted (edited)
Pa meni ovo okej, povlačim sve što sam rek'o o Marčelu.
Marčelu da se digne u Beogradu spomenik u obliku kurca, ali od ljudskih govana.Ispod tabla: "U sećanje na smrad građanskog repa".
:happy: Edited by Hella