copkillah Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Jeca K nek je stoput najgora po svim parametrima, jedina je javna ličnost sa ozbiljnosm vidljivošću koja je išta uradila po tom pitanju.Da da, kako da ne. Očekivao sam da razlikuješ skupljanje dodatnih poena među onima gde je popularna od iskrenog stava. Pa ona je jedna od najomraženijih javnih ličnosti (sa dobrim razlogom) i najobičnije licemerno oportunističko govedo. Šta je ona stvarno uradila po tom pitanju? Kod velike većine ljudi može samo da izaziva otpor kada ona nešto podržava. Znam da zvuči kao generalizacija, ali činjenica je da ona jedino među frizerima™ ima neke prave fanove i sebi ne može da priušti da izgubi i to malo popularnosti što ima.
sailorman Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Syme, mislim da je problem u tome što imati gej saradnike i prijatelje ne znači nužno ne biti homofob, ukoliko uzmemo šire značenje tog pojma. Padaju mi sad na pamet oni ljudi što misle da je imati prijatelja crnca dokaz da nisi rasista. Moguće je da se Kusta i Nole druže sa gomilom homoseksualaca, ali da na njihovu seksualnu orijentaciju gledaju kao na neki hendikep na koji pristaju/ne smeta im zbog svih kvaliteta tih ljudi (a možda i potencijalne koristi od istih). Drugo, nešto mi se čini da su gej drugari poznatih ličnosti dosta povlašćeni u odnosu na prosečnu LGBT osobu, pa da stoga selebritiji ili ne uviđaju rasprostranjenost diskriminacije LGBT osoba, ili se vode logikom: dok je mojim prijateljima dobro, šta me briga kako je drugima.Kad bolje razmislim, čini mi se da je najveći problem to što su pobrojani selebritiji jednostavno smradovi. Tako da slobodno zanemarite ovo gore.
Lezilebovich Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 I to nam ponešto govori o 'Prajdu' i aktivnostima aktivista.
Turnbull Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 (edited) @copkillahNe, ne, u pravu si, slažem se! Ona jeste omražena.Niko ko ima stvarno široku podršku i popularnost nije pokazao spremnost da uloži makar delić iste za Prajd. Zašto?Dobro, neki su prosto Bora Čorba, homofobni idioti, ali sumnjam da su svi. Zar nema baš nikog ko je spreman da istupi? Edited October 7, 2013 by Syme
copkillah Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Syme, moraš i da prvo definišeš ko to stvarno ima široku podršku i popularnost. Ceca? Čola? Brena? Žika šarenica? Iskreno mislim da je jako malo onih koji bi mogli da pošalju poruku u širu populaciju. Mislim da čak ni kada bi jedan Bodiroga sutra dao podršku LGBT populaciji, da to ne bi imalo nego preteranog odjeka (osim ako ne bi bilo u obliku kampanje).A Karleuša je samo kontraproduktivna za ovaj cause.
Аврам Гојић Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 (edited) I to nam ponešto govori o 'Prajdu' i aktivnostima aktivista.Šta nam govori o Prajdu i aktrivnostima aktivista? Edited October 7, 2013 by Marko M. Dabovic
betty Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 forumasi moji, ne ostaje nam nista drugo nego da postanemo selebritiji pa da onda podrzimo prajd.
bokki Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Šta nam govori o Prajdu i aktrivnostima aktivista?Biznis i samoreklamerstvo.
Turnbull Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Ja mislim da bi takav Bodirogin postupak bio vrlo uticajan. Prosto - to su figure kojima ljudi veruju, koje nemaju nikakav vested interest da dođu na Prajd, koje nisu prokažene kao neprijatelji srpstva, itd. To bi bilo sasvim dovoljno da ljudi vide da je podržati Prajd normalna i bezopasna stvar, da je se ne stide ni "pravi muškarci" poput Bodiroge i Divca, itd.U Srbiji Prajd zastupaju samo organizatori, Peščanik i LDP.Daboviću, don't feed the troll.
Аврам Гојић Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Biznis i samoreklamerstvo.Da, to je ove godine u modi, da ljudima smeta sama činjenica što znaju za gej aktiviste. Ako neko istupa u medijima u korist manifestacije koju organizuje, automatski je samoreklamer (valjda bi trebalo na napravi svog animiranog avatara, kao Gorillaz, ili da nastupa sa maskom preko lica, u kom slučaju bi primedba glasila "a zašto se krije, da se ne stidi nečega"?). Automatski se podrazumeva da se od Prajda odlično živi, to ne treba dodatno dokazivati, dovoljno je samo papagajski ponoviti.Najtuplje zamislivo malograđansko podmetanje.
DarkAttraktor Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 fat chance. Bodirogin najbolji ortak je Tomasevic koji jedan od vidjenijih Dverasa.
betty Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Ja mislim da bi takav Bodirogin postupak bio vrlo uticajan. Prosto - to su figure kojima ljudi veruju, koje nemaju nikakav vested interest da dođu na Prajd, koje nisu prokažene kao neprijatelji srpstva, itd. To bi bilo sasvim dovoljno da ljudi vide da je podržati Prajd normalna i bezopasna stvar, da je se ne stide ni "pravi muškarci" poput Bodiroge i Divca, itd.U Srbiji Prajd zastupaju samo organizatori, Peščanik i LDP.ma u srbiji prajd ne podrzavaju ni nevladine organizacije koje se bave drugim manjinama...
bokki Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 "Iako parada nije događaj koji podržava većina LGBT osoba u Srbiji, važna nam je bila i što šira podrška zajednice i LGBT pokreta"http://gsa.org.rs/2012/10/kako-sam-napravila-prajd-2010/
Turnbull Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 @bettyMa, verujem...Mislim, hajde da preformulišem - zar niko ne može da stane u odbranu slobode okupljanja, pobobu? Ne govorimo o gej brakovima, nego o ustavnim pravima. Nije noguće da niko ne vidi da tu nešto nije u redu.
Recommended Posts