Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
Ili Kusta - realno, ja sam prilično ubeđen da Kusta intimno nije homofob (za razliku of BĐ), siguran sam da ima puno otvoreno gej prijatelja i saradnika među filmadžijama, šta ga košta da prosto to i kaže? Recimo odvoji jedan dan da sa par prijatelja i poznanika dođe na Prajd - pa nek se sutra odmah vrati u Višegrad da gusla o srpskoj renesansi. To bi bilo od neprocenjivog značaja za LGBT ljude u ovoj zemlji, a njemu ne bi falilo baš ništa, naprotiv, mogao bi samo da stekne veći kredibilitet.
kusturica je rekao baš to u jednom gostovanju na b92čini mi se da bi trebalo da se autuje neki selebriti
Posted
realno ja ih ne osuđujem jer i mene odnedavno takođe boli kurac i ne vidim zašto rizikovati bilo šta radi pomeranja srbije u bilo kom smeru.
jebote, čini se kao da to traje već eonima.
Posted
@SymeZasto mislis da, na primer, Vuk Jeremic intimno podrzava prajd? Ili mislis da javno, iz nekih razloga, treba da podrzi nesto sto intimno ne podrzava?
Pa mislim da nije homofob. To je dosta. za početak.
Ovde si se izleteo sa "popularan i voljen".Imam 32 godine..najveci deo ljudi mojih godina koje znam ga smatra luzerom ciji smo pad od zvezde do politickog prdavca,iskoriscenog i napustenog coveka u godinama pratili uzivo. Koliko znam, deca su digla ruke od njega nakon smrti majke, nova sojka ga ne zarezuje..a on tako proserava i prdi povremeno sa sve slabijim stihovima, kojima je rima glavni cilj.Cak sta vise, plus je kad te ovakav Bora napada..to je prava reklama. Meni je iskreno drago sto on ne navija za klub koji volim.Starije ne mozes da menjas..za mladje ti trebaju moderni heroji..neki Djokovic, Bekric, Ana Ivanovic..
Možda si u pravu, mada ja mislim da Bora još uvek ima vrlo široku popularnost. Ali eto, i ovi tvoji predlozi su super. Đoković - odlična ideja. Šta ga košta? Da neće možda da počnu da ga mrze?Upotrebite svoju popularnost, jedanput u životu za nešto stvarno bitno. Jendom u životu rizikujte i saoštite ljudima neku neprijatnu istinu, ili se suproststavite uvreženim predrasudama. Jednom. Jedan jedini jebeni put. I sve vam drugo praštam.
Posted (edited)
Da, na to i mislim, pomenuo sam. Ali to je bilo usput u nekoj emisiji. Zar ne bi bilo super da neko dođe na Prajd? Bjela je onomad snimao one spotove, pa je na tome valjda i ostalo. Dragojević snimio film, i batalio. Dosta je bilo, nećevaljda protiv šefa. Nikole Koja ni od korova, bio da se slika za film, i to je to. Šta ga se tiče?Mislim da se na takvim primerima najbolje vidi rad dominantne ideologije u društvu. Neka se vlast kune u Evropu do 101 i nazad, ali prosto znaju ljudi šta se ne sme, ne pada im na pamet da talasaju.
Kada su snimani spotovi "0 diskriminacije" za Poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, teško je bilo naći javne ličnosti koje bi učestvovale u spotovima.A i ovi koji su pristali, bili su u fazonu, aj dajte neke druge ugrožene grupe, što baš ja da pričam o gejevima i romima. na kraju mučeni Vidojković i Gorčin latiše se tog posla. Edited by pacey defender
Posted
Upotrebite svoju popularnost, jedanput u životu za nešto stvarno bitno. Jendom u životu rizikujte i saoštite ljudima neku neprijatnu istinu, ili se suproststavite uvreženim predrasudama. Jednom. Jedan jedini jebeni put. I sve vam drugo praštam.
pa ti polaziš od toga da se oni "ovde" prave a da su autentični kad su "sa svojim gej prijateljima".a ja bih mimikriju locirala na drugoj strani.
Posted

Kad smo kod podrške kakvo je vaše mišljenje o npr. sledećem stavu:"Niti volim niti mrzim lbgt osobe , došao sam ovde jer me je poznanik koji je gej pozvao da dođem.Zato što bi on to cenio"Poslato sa WC šolje by BVK

Posted
jebote, čini se kao da to traje već eonima.
subjektivan osećaj, meni se čini da je od 6. maja 2012 prošlo tri večnosti.
Posted

E pa o tome ti pričam. Mislim, okej, ristepak za sve koji su se pojavili, ali stvar se u međuvremenu samo zakomplikovala, niko ništa neće da uradi. Nigde više nisam video Đurička, Bjelu, ko još beše u onim spotovima.Kingmejkerka je takođe u pravu, stvarno bi bilo dobro da se neko autuje, najbolje ona mala sa Evrovizije, kakosebešezvaše, ali razumem da je to teže i opasnije. Lakše je da stretj javne ličnosti daju podršku.Jeca K nek je stoput najgora po svim parametrima, jedina je javna ličnost sa ozbiljnosm vidljivošću koja je išta uradila po tom pitanju.

Posted
subjektivan osećaj, meni se čini da je od 6. maja 2012 prošlo tri večnosti.
šta je bilo 6. maja te davne 2012?u svakom slučaju, ti reče odnedavno, a ja samo kažem da se čini da bogoradaš oduvek :D
Posted
pa ti polaziš od toga da se oni "ovde" prave a da su autentični kad su "sa svojim gej prijateljima".a ja bih mimikriju locirala na drugoj strani.
Verovatno je kod mnogih i to slučaj, ali za neke sam prilično siguran da je obratno. Kusta je, što reče jedan moj prijatelj, francuski režiser. O čemu mi priačmo. On glumi ovu svoju rustičnost i to je glumi loše, kao neko ko je na brzinu nabubao tekst.Ima još takvih primera, siguran sam. Eto ti mali Nole - ja sam siguran da on nema nikakvih problema s tim. Divac je isto dobar primer.
Posted
Verovatno je kod mnogih i to slučaj, ali za neke sam prilično siguran da je obratno. Kusta je, što reče jedan moj prijatelj, francuski režiser. O čemu mi priačmo. On glumi ovu svoju rustičnost i to je glumi loše, kao neko ko je na brzinu nabubao tekst.Ima još takvih primera, siguran sam. Eto ti mali Nole - ja sam siguran da on nema nikakvih problema s tim. Divac je isto dobar primer.
zvučiš sad kao neki sa 365 dana što bi da brendira srbiju gejeve.
Posted
Jeca K nek je stoput najgora po svim parametrima, jedina je javna ličnost sa ozbiljnosm vidljivošću koja je išta uradila po tom pitanju.
I to nam ponešto govori o 'Prajdu' i aktivnostima aktivista.
Posted (edited)

Syme, ne mislis li da je konstatacija da bi bilo dobro da se Bora Djordjevic oglasi i podrzi paradu jednaka onoj da bi bilo dobro kada fasisti, dverasi, nasi, njihovi...ne bi bili fasisti nego pasionirani zastupnici tolerancije i postovaoci tudjih prava?

Edited by Nesh
Posted
zvučiš sad kao neki sa 365 dana što bi da brendira srbiju gejeve.
:lolol: :lolol:Pa možda i zvučim, ali stvarno mi se čini da je to bitna stvar u ovom slučaju.Kad smo već kod toga - da li se samo meni čini, ili je stvarno slučaj da prosto nema dovoljno pravnika koji su spremni da izađu u javnost da recimo pred Prajd kažu koju o nedostatku pravnih osnova za zabranu Prajda? Imamo Vesnu RV, naravno, i Nevenu Petrušić, i koga još?Dveri, Antonić i ekipa aktivno truju kako je Prajd u skobu sa "javnim moralom", pa se stoga sme zabraniti. Jebote, pa jel može neko da izađe i da ima kaže da su to gluposti. Neko politički neeksponiran, neki profesor/ka s Pravnog, bilo ko ko ima autoritet. Ja verujem da dobar deo građana misli da je tako nešto stvarno istina.
Posted
Syme, ne mislis li da je konstatacija da bi bilo dobro da se Bora Djordjevic oglasi i podrzi paradu jednaka onoj da bi bilo dobro kada fasisti, dverasi, nasi, njihovi...ne bi bili fasisti nego pasionirani zastupnici tolerancije i postovaoci tudjih prava?
:lolol:Pa za samog Boru verovatno i jeste, ali pazi poređenje baš i ne stoji. Njima je to što rade posao - oni su profesinalni fašisti, od toga žive. On je profesionalni muzikant i ljubitelj Dejvida Bouvija i Pauka s Marsa. Kad bi bio samo malo manji kreten...Mada, naravno, u pravu si. Ali rekoh, ne mora on, neko poput njega.