belch Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 inače aktivisti su prihvatili predsednikov sovjet i zakazali prajd 2014 za 31. 5., za koji očekujem da će tradicionalno biti zabranjen.
luba Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 ispocetka. Treća uzastopna zabrana Prajda u Beogradu prvi put u Srbiji podigla je LGBT zajednicu. Do sada nedovoljno vidljiva, zatvorena i podeljena, LGBT zajednica u Srbiji se pobunila i rekla odlučno NE uskraćivanju osnovnih ljudskih prava i sloboda.Od 2009.godine postoji nastojanje LGBT aktivista da se u Beogradu održi Parada ponosa. Za to vreme ona je četiri puta zabranjena, a 2010.godine Parada, iako održana pod pokroviteljstvom države, rezultirala je velikim neredima što je pojačalo negativnu sliku o LGBT zajednici u Srbiji.Spontana akcija koja se desila 27.septembra ove godine povratila je dostojanstvo LGBT zajednici: ona je preuzela svoja prava u svoje ruke! Odlučili smo da vratimo ponos LGBT zajednici, da zahtevamo poštovanje naših prava, da vratimo Prajd u vreme koje mu pripada i na ulice na kojima će nas građani videti. Nema više povratka u tišinu, nema povlačenja.Upravo zato, Parada ponosa Beograd danas je zakazala Nedelju ponosa 2014, koja će biti održana od 25. do 30.maja naredne godine, a protestna šetnja zakazana je za 31.maj na relaciji Slavija – Trg Republike.Ljudska prava ne treba da budu deo političkih kalkulacija i manipulacija. LGBT zajednica je odlučna da se bori za svoja prava jer samo poštovanje svih manjinskih grupa može da dovede do poštovanja prava svih građana Srbije.--Beograd Prajd -Tim za odnose sa javnošću
vinska musica Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Šta nam radi HAARP, a niko da reagujeKoliko se sećam neke vesti od pre valjda 2 meseca - isključen, završio planirani posao, tako nešto.
pacey defender Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Samo da kažem da je Nebojša Bakarec nešto najodvratnije što troši vazduh trenutno u Srbiji. Postao mi je odvratniji od Nebojše Čovića i Dragana J. Vučićevića.
kgmr Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 rokenrol&gejpravahttp://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/410697/Sramota-Psovke-i-govor-mrznje-prema-homoseksualcima-u-casopisu-za-gimnazije
Turnbull Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Nešto se mislim, koliko bi bilo super kada bi neko tako popularan i voljen u masama kao što je Bora Đ. podržao Prajd? Ne bi ga ništa koštalo, samo kad bi bio mali manji kreten i smrad. Ili ne mora on, neko popularan poput njega. Ne Jeca K., koja je univerzalno omražena, ali tako neko, pa eto makar Đoka Balašević, on je ipak mnogo bliži toj mogućnosti neko nego Bora smrad. Onomad je to učinio Divac, ali samo usput i bez pompe, pa je prošlo nezapaženo.Ili Kusta - realno, ja sam prilično ubeđen da Kusta intimno nije homofob (za razliku of BĐ), siguran sam da ima puno otvoreno gej prijatelja i saradnika među filmadžijama, šta ga košta da prosto to i kaže? Recimo odvoji jedan dan da sa par prijatelja i poznanika dođe na Prajd - pa nek se sutra odmah vrati u Višegrad da gusla o srpskoj renesansi. To bi bilo od neprocenjivog značaja za LGBT ljude u ovoj zemlji, a njemu ne bi falilo baš ništa, naprotiv, mogao bi samo da stekne veći kredibilitet.Tu se vidi koliko je Srbija jadna zemlja uplašenih ljudi - ima ljudi koji bi to mogli bez ikakve realne štete po sebe, ali - šta ih boli kurac? Zašto sebi da prave probleme kad ne moraju? Problemi bi bili vrlo mali, ali oni neće sebi da prave ni minimum neprijatnosti. Uvek je lepše pričati samo ono što ljudi vole da čuju, zašto rizikovati?
belch Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 (edited) to ti misliš da ga ne bi ništa koštalo. koštalo bi ga gubitka i ove šake jada koja trenutno čini njegove fanove, a nove ne bi stekao Edited October 7, 2013 by funk soul sister
Hella Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 realno ja ih ne osuđujem jer i mene odnedavno takođe boli kurac i ne vidim zašto rizikovati bilo šta radi pomeranja srbije u bilo kom smeru.
Turnbull Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Pa šta bi ga koštalo? Prosto neki ljudi imaju toliko kredite, da jednim nepopularnim postupkom ne bi ništa izgubili.Ili Vuk Jeremić, npr. Evo, svi ga vole najviše na svetu. On je svetski čovek, obrazovan. diplomata, neka dođe sa ženom na Prajd da podrži, neka da neku izjavu za novinare tim povodom, tipa, za mene je Ustav svetinja, kako kad je u pitanju Kosovo, tako i kad su u pitanju ljudska prava. I rešeno.
Кристофер Лумумбо Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Nešto se mislim, koliko bi bilo super kada bi neko tako popularan i voljen u masama kao što je Bora Đ. podržao Prajd? Ne bi ga ništa koštalo, samo kad bi bio mali manji kreten i smrad. Ili ne mora on, neko popularan poput njega. Ne Jeca K., koja je univerzalno omražena, ali tako neko, pa eto makar Đoka Balašević, on je ipak mnogo bliži toj mogućnosti neko nego Bora smrad. Onomad je to učinio Divac, ali samo usput i bez pompe, pa je prošlo nezapaženo.Ili Kusta - realno, ja sam prilično ubeđen da Kusta intimno nije homofob (za razliku of BĐ), siguran sam da ima puno otvoreno gej prijatelja i saradnika među filmadžijama, šta ga košta da prosto to i kaže? Recimo odvoji jedan dan da sa par prijatelja i poznanika dođe na Prajd - pa nek se sutra odmah vrati u Višegrad da gusla o srpskoj renesansi. To bi bilo od neprocenjivog značaja za LGBT ljude u ovoj zemlji, a njemu ne bi falilo baš ništa, naprotiv, mogao bi samo da stekne veći kredibilitet.Tu se vidi koliko je Srbija jadna zemlja uplašenih ljudi - ima ljudi koji bi to mogli bez ikakve realne štete po sebe, ali - šta ih boli kurac? Zašto sebi da prave probleme kad ne moraju? Problemi bi bili vrlo mali, ali oni neće sebi da prave ni minimum neprijatnosti. Uvek je lepše pričati samo ono što ljudi vole da čuju, zašto rizikovati?podrzao je divac kada je bio gost kod cosica pa nikom nista.
Aion Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 (edited) @SymeZasto mislis da, na primer, Vuk Jeremic intimno podrzava prajd? Ili mislis da javno, iz nekih razloga, treba da podrzi nesto sto intimno ne podrzava? Edited October 7, 2013 by Aion
SNARC Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Nešto se mislim, koliko bi bilo super kada bi neko tako popularan i voljen u masama kao što je Bora Đ. podržao Prajd? Ovde si se izleteo sa "popularan i voljen". Imam 32 godine..najveci deo ljudi mojih godina koje znam ga smatra luzerom ciji smo pad od zvezde do politickog prdavca,iskoriscenog i napustenog coveka u godinama pratili uzivo. Koliko znam, deca su digla ruke od njega nakon smrti majke, nova sojka ga ne zarezuje..a on tako proserava i prdi povremeno sa sve slabijim stihovima, kojima je rima glavni cilj.Cak sta vise, plus je kad te ovakav Bora napada..to je prava reklama. Meni je iskreno drago sto on ne navija za klub koji volim. Starije ne mozes da menjas..za mladje ti trebaju moderni heroji..neki Djokovic, Bekric, Ana Ivanovic..
Sestre Bronte Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Podrška javnih ličnosti je tek čeri on d top, prajd jedino vredi da podrže ovi što daju procenu bezbednosti tj vlas'.
Аврам Гојић Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Ja mislim da je teret funkcije sasvim dovoljan da političar bude obavezan da javno podrži nešto što intimno ne podržava. Ako neko intimno ne podržava poštovanje Ustava, a ima javnu funkciju. onda treba da o tome ćuti ili da laže. MI smo se malo previše navikli da naši političari pričaju "iz duše", s tim što se to pričanje iz duše uvek nekako okrene protiv manjina.
Turnbull Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Da, na to i mislim, pomenuo sam. Ali to je bilo usput u nekoj emisiji. Zar ne bi bilo super da neko dođe na Prajd? Bjela je onomad snimao one spotove, pa je na tome valjda i ostalo. Dragojević snimio film, i batalio. Dosta je bilo, nećevaljda protiv šefa. Nikole Koja ni od korova, bio da se slika za film, i to je to. Šta ga se tiče?Mislim da se na takvim primerima najbolje vidi rad dominantne ideologije u društvu. Neka se vlast kune u Evropu do 101 i nazad, ali prosto znaju ljudi šta se ne sme, ne pada im na pamet da talasaju.
Recommended Posts