Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

"Понављамо –после нас ни лист са гране није фалио."mamice ne tuci me nisam ja

Posted
Vidim da se vi iskidaste od smeha, ali meni ovo nije ni najmanje smešno. Ovo su stvarno štrajherovske metode i rečnik.
Ne mogu se vise sloziti. Ovaj tekst je minuciozno opisano dverasko lice: fasisticka propaganda, skolski primer.
Posted
U pravu si i to je jedan od najvecih problema uopste.Ili se traze sankcije koje ce pogadjati pre svega gradjane bili oni odgovorni ili ne, ili se podrzava olos koji ne talasa ma sta on radio.
I, evo, samo što uđosmo u ovaj offtopic, CIA i bivši predsednik odlučuju da odškrinu vrata svoje riznice mudrosti:
Analitičari CIA devedesetih godina prošlog veka nisu bili zadovoljni dejstvom sankcija na Srbiju budući da one nisu proizvele antirežimske demonstracije. “Građani Srbije gunđaju i zarađuju sve manje, ali nema naznake da se približavaju granici strpljenja. Sankcije su ubrzale spiralu propadanja srpske ekonomije, ali još nisu donele dovoljno patnje lokalnom stanovništvu da bi pokrenule eksploziju antirežimskog raspoloženja”, navodi se u izveštaju.
Mislim da Praslin može komotno da ubaci ovo u potpis umesto onog NATO letka.
Posted
Pa naravno da su potrebne sankcije da bi se konacno ogranicila neverovatna kolicina neodgovornosti i oportunizma koja se prozima kroz celo drustvo, od politicara, preko struke pa do glasaca.Kljucan je metod - sankcije moraju biti specificne i selektivne da bi se izbegla generalizacija a jos bolje ako se to sprovodi u kombinaciji sa nagradjivanjem.Dakle, Dacicu se uskrati gostoprimstvo a Vucicu zapreti da mu sledi isti tretman za mesec dana kada prajd treba da se ponovi.To bi bio ujedno i odlican izgovor da se skloni Dacic u rekordnom roku kao i stetan uticaj njegovih glasaca.Glavni problem Srbije je upravo taj soft approach prema neodgovornom ponasanju pa zato zemlja i baulja izmedju ekstrema kolektivne neodgovornosti ili preuzimanja "odgovornosti" od strane vodje.
Šta ćeš postići sankcijama ? Milion ljudi je nezaposleno, stotine hiljada na minimalcu, mnogi su preturili preko leđasve, od ratova i otkaza, do raspada porodice...na koji način misliš da ih uopšte možeš kazniti, sankcionisati ? Nećeš im dati posao ? Pa, nemaju ga. Zabranićeš im da idu u Evropu ? Pa nemaju ni sad para da putuju.Sankcijama nećeš postići ništa, jer su ovde ljudi toliko toga prošli, da su otupili na sve.
Posted

Da se vratimo Marcelu. Iz ovoga vidim da je njegov stav po pitanju Prajda vrlo straightforward, bez mesta za finese.

Meni je, recimo, napor da 2013. govorim o ljudskim pravima. Osećam se bedno kao ljudsko biće što 2013. treba da razgovaramo o ljudskim pravima, da vrlo ozbiljno diskutujemo stvari koje bi trebalo da se naprosto podrazumevaju. Zamorno je objašnjavati od nule. Da sam novinar, u vezi sa ovim poslednjim događajima i silnom galamom oko porodičnih vrednosti napravio bih anketu i pitao porodične ljude samo jedno: kada u dva noću idu do dragstora, da li se osećaju ugroženije od strane homoseksualaca ili od strane huligana. Hajde da vidimo koliko ima tih zlih gejeva koji su fizički ugrozili nečiju porodicu, a koliko ima huligana koji su uinvalidili nečiju porodicu. Ali uprkos toj činjenici, čitam nedavno komentar jednog mladića koji 2013. godine kaže kako seksualne manjine treba zatvoriti u rezervat, ne kapirajući da se ti rezervati popularno još zovu i logori.
Posted

Gde si ti ovde pročitao homofobiju?

Posted

Nikad od tebe Beograđanin, Marčelo!Sent from my iPad using Tapatalk HD

Posted

Ivica Dačić izjavio je da je funkcioner njegove SPS Branko Ružić pod uticajem Evropske unije bio 'ozračen' pa je zato svresrdno podržavao Paradu ponosa.Premijer i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je za "Naše novine" rekao da svako ko ode u Brisel "dobije malo pomračenje pod uticajem tih ideja" i da je i Ružić "bio ozračen".

Posted
Gde si ti ovde pročitao homofobiju?
to i mene zanima
Posted

hteo sam da nacrtam da nije reper jer nije omofop. :fantom:

Posted

Šta nam radi HAARP, a niko da reaguje

Posted

Znaci Ljubica G. da pozove Ruzica u emisiju i da ukljuci gajgerov brojac...bip bip biiiip bip biiiiiip...Sad se se setih neko je bre na forumu trazio gajgerov brojac?Sad mi je jasno....

Posted

Bonus na populizam ovih dana. Znači, biće tih izbora.