Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Vremena su teška, ljudi sve nervozniji... Imaju li psiholozi mnogo posla? - I previše. Posla ima, vajde nema.Kakvi ste vi ljudi, umesto da skupite neki dinar za ŽaTr-a vi ga kritikujete.

Posted
Vremena su teška, ljudi sve nervozniji... Imaju li psiholozi mnogo posla? - I previše. Posla ima, vajde nema.Kakvi ste vi ljudi, umesto da skupite neki dinar za ŽaTr-a vi ga kritikujete.
Ne verujem da je mislio na sopstvenu zaradu, mislim da se nadovezivao na prethodno pitanje.
Posted
Na prvu, čini mi se da je ista slika i sa sociolozima.
Na drugu, cini se da nije:
Sociolog i kolumnista Aleksej Kišjuhas uputio je reči podrške organizatorima Prajda 2013. Parada je neophodna zato što je antidruštvena društvu koje je homofobno i antomoderno. Preplašeno i kukavičko. Društvu koje stoga, nalik na veštice, crnce ili Jevreje nekad (i/ili sad), progoni sve one koji se ne uklapaju u društvenu fikciju normalnog. Potlačeni i “nenormalni” svih zemalja, ujedinite se!, rekao bi jedan stariji gospodin ili drug. Društvene babaroge moraju biti vidljive, ponosne i na ulicama, da bauka i babaroga više ne bi bilo.
Socijolog Božović ne može da kaže da li je srpsko društvo ove godine "zrelije" za održavanje "Parade ponosa", ali smatra da ukoliko postoji politička volja, "Parada" će biti održana bez ikakvih problema."A ako se manipuliše sa tim na način politikanstva ili pridobijanja biračkog tela onda nisam siguran da će biti političke volje. Uvek je to pitanje ne same Parade, već koliko je ljudi za to, kako se političko telo prema tome odnosi", kaže je Božović.On kaže da bi bilo u redu "da budemo normalni i da tome ne pridajemo veliki značaj, već onoliki koliki on ima u stvarnoj realnosti".Ističući da je ističe da je to odbrana jednog stila življenja i slobode."Moramo poštovati ljudska prava i slobode i ono što je propisano zakonom - to je nešto što je jasno, a te bezbedonosne procene su maska iza koje se krije neadekvatnost političke volje", naglašava Božović.Sloboda jednog društva podtvrdjuje se, kako ističe, time što se daje šansa onima koji imaju manjinsko opredeljenje.
Posted
Naravno da ima vrhunskih psihologa, samo sto im ne pada na pamet da gube vreme po televizijama. To je zabran za vecite Milivojevice, Trebjesanine, Marice i slicne likove koji su od ozbiljne struke odavno odustali.
Ma znam, zato mi i smetaju ovi sto po televizijama izigravaju cuvare narodnog morala i zdravlja drustva.
Posted
- Bezbednosne procene su govorile da postoji ozbiljna pretnja da postojanje države može dovesti do ugrožavanja života ljudi. Bez ikakvih političkih konotacija, doneta je jedinstvena odluka da se sve aktivnosti u sklopu funkcionisanja jedne zemlje zabrane – kazao je Dačić i istakao da je odluka doneta isključivo na osnovu procene bezbednosti.- Nesumnjivo da ima dosta onih koji misle da bi bilo dobro, naročito zbog evropskih integracija, da država postoji. S druge strane, postavlja se pitanje da li su evropske integracije vredne svog ovog maltretiranja – upitao se premijer.On je kazao da bi „cena bila visoka“ ako bi došlo do stvaranja „atmosfere haosa u društvu“, kao prilikom prethodnih nekoliko stotina godina koliko je država postojala. Dačić je rekao da očekuje da će sve reakcije na neodržavanje zemlje biti negativne, ali je istakao da od ukidanja zemlje Srbije ne treba praviti „politički spektakl“.- Još treba sačekati. Sigurno će te teme poput poštovanja ustava, infrastrukture, administracije, prava građana, komunalija i uopšte života u Srbiji nekad doći na dnevni red, ali sada su bezbednost i sigurnost na prvom mestu – rekao je premijer i dodao da bi što je pre moguće trebalo sprovesti „političku akciju“ da bi činjenica da država postoji ubuduće prošla „bez problema“.Read more: http://www.njuz.net/.../#ixzz2gIo2mcBA
http://www.njuz.net/...dnosne-procene/meni ovo super :D
Posted
Sad pročitah ceo intervju. Ono je neopisiva gadost.
Ali pazi ovo:
Ravopravnost treba da bude cilj, kaže, ali šetnja ulicama nije način da se do tog cilja dođe.
Znači, valjda, gejevi nisu ravnopravni, ali osporava se metod borbe.
- Osuđujem svaki vid diskriminacije, ali ne možete mahati crvenom maramom pred nosom ljudima koji se tome protive.
Znači, gejevi jesu diskriminisani, ali opet, metod borbe je problematičan.
Jeste da je odnos prema manjinskim grupama jedan od odlika demokratije, ali ne mislim da je gej populacija u Srbiji diskriminisana.
Ali gejevi nisu diskriminisani. Ovom čoveku duva ozbiljna promaja u glavi.
Posted

Ma ja sam kreten što uopšte otvaram to odvratno glasilo, šta mi je bre trebalo da čitam tekst u stilu "vlada bela kuga, sve je manje srba, sestro da bi rodila trebaju ti muda". Kao nekakav autoritet navodi se ova ludača dr Gordana Živković, stručni saradnik Instituta za evropske studije, u slobodno vreme predsednica nečega što se zove Centar za hrišćanske studije. Da li ste sumnjali da se vrti u krugu Dveri?

Uz to, 800.000 majki ne može da rodi zbog neplodnosti protiv koje se bore medicinskim putem
:frust:Ima Kesić u svojoj novoj emisiji rubriku "šta nam rade". To je to.
Posted (edited)

And now for something completely different!Not.

Sve koji me kritikuju što se slažem da Prajd ne treba da bude održan po svaku cenu pozivam da razmisle kakav bi predznak Prajd dobio kada bi stradao poveći broj huligana-srednjoškolaca (ali ipak srednjoškolaca) u nečemu što bi izgledalo kao u Turskoj ili u Atini. Samo zamislite taj scenario i bes ljudi koji bi se ubuduće javio na sam pomen Prajda. Ne, bolje je reći da sam ja ovakav ili onakav i ostati kratkovid.Neka se niko ne zavarava: da je Prajd održan bilo bi žrtava i to ne malo. Sutradan imali biste sveće po gradu, plač majki, mržnju prema vlasti, pa uključivanje stranaka, pa demonstracije protiv vlasti, pa rušenje grada, pa vodeni topovi, pa puč, pa pad vlade... I na kraju dobijete upravo ono što Peščanik zagovara već neko vreme. E pa ne može.Zato sam najbliži komentatoru Zoranu koji razume koliko je ovo svake godine klizav teren. Prajd je samo povod za puč, za eskalaciju, a stranke kao što su ds, ldp, i građanističke nvo bi sve to nemo posmatrale, a na kraju bi se priključile. Posle suza za žrtvama išli bi "mirni" protesti protiv vlasti, pa onda vandalizmi pored onih što samo mirno protestuju, itd. Nemojte biti naivni. Zna se ko na ulici ruši vlast - to su huligani, ekstremisti, bilo desni ili levi, svejedno. A ujediniti se protiv vlasti, veoma je lako.Dakle, dopustite da neko ima drugačije mišljenje od vas na ovom portalu. Znam da sam u manjini, ali to nije razlog da me nazivate imenima, pljujete i vređate, jer ako to krenete da radite, ja ne znam kako drugačije da vam odgovorim nego istom merom.Ja ne kažem da nisam za Prajd, trebalo je i da idem, i radio sam na tome da se on desi aktivno, ali niko ne želi da bude odgovoran za žrtve, a sigurno bi ih bilo puno. Dakle, imajte to u vidu. Mi ne znamo šta se desilo na toj sednici, a najlakše je biti jednostran. Vlada očigledno mora da nađe drugi način da se obračuna sa njima, verovatno onda kada je njihova masovnost manja i rizici bezbednosti takođe manji. I to je sve.Takođe mislim da ste dozvolili sebi da i neki od organizatora Prajda, kao što je Boban Stojanović, budu realniji od vas i bolje shvataju ovu situaciju. Da ste šetali u uslovima 2010. shvatili biste koliko je ta šetnja bila apsurdna, a osećaj gorak.I nije tačno da je situacija sa LGBT pravima gora nego ranije. Ona je bolja, što su i sami organizatori izneli i u blagom je pozitivnom porastu. Dakle, treba vremena, a i ovo neodržavanje Prajda i sve veći akcenat na izgrednike, a sve manji na gejeve je najbitniji. Jer sada svi pričaju o huliganima kao glavnim krivcima (osim Peščanika). To će nam pomoći da Prajd jednog dana održimo u prihvatljivim uslovima.ikaic Objavljeno: 28.09.2013 - 17:56
Edited by Syme
Posted
Ivica je Tončev glasao, šta se bunite. Demokracija.
Nažalost nedovoljno -_-
Protiv Parade bili su i Milorad Veljović, direktor policije, Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal, kao i republički javni tužilac Zagorka Dolovac.Drugačije su, makar na početku sastanka koji je trajao duže od tri sata, mislili načelnik Uprave policije MUP-a Srbije Mladen Kuribak, savetnik premijera za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev i Veselin Milić, nedavno postavljeni načelnik beogradske policije.
Posted

Sereš?!!! Wow! Ne samo zbog Tončeva, nego zbog Miljka i Zagorke. Pu!

Posted

Ali jebote, jebote, da se tužilac pita hoće li biti održan skup. :frust:Knjiški primer disperzije odgovornosti. Kao, nisam ja doneo odluku, evo tročlano predsedništvo / dvanaestočlano telo / selektorska komisija je tako odlučila, nemam ja ništa s tim, moralo je tako.

Posted

Piše Blic. I meni je čudno, kao da su pobrkali ko napada na koju stranu, šta znam