Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
elem, ne mogu da verujem da postoji neka toliko velika urota medju svim faktorima javnog mnjenja - od Vlasti do Medija - iako ne negiram da je verovatno negde i ima - pre će biti da LGBT priča nije dovoljno interesantna, na vreme opšteg rasula i besparice....a to opet vodi na prvu rečenicu ovog posta.
+1Mislim da se ne radi o zaveri i dogovoru. LGBT tematika je prosto nuissance za srpski politički mejnstrim, kamenčić u cipeli; ne nešto što se mrzi pa se zato zabranjuje nego nešto što je na dnu liste bilo kakvog prioriteta za ogromnu većinu političkih aktera koji ovde o nečemu odlučuju. Svako ko je na ovom topicu napisao >2 posta je o LGBT pitanju i prajdu kao posebnim, samosvojnim stavkama razmišljao više nego svi nabrojani iz tzv Biroa za koordinaciju. Niko od političkih igrača nema šta da dobije ako separatno podrži prajd; to je nepopularna tema u koju će ući ili svi zajedno (ili ogromna većina, kao oko Briselskog sporazuma i Kosova, kad je već to pomenuto da ga i ja očešem) ili neće niko. Da je npr Vučić podržao prajd a da je potom došlo do "lupanja grada" naravno da bi ga Dačić i drugi sačekali iza ćoška i ćebovali - isto bi bilo i u obratnom slučaju. Playing chicken, na neki način.Ovde je to trenutno lose-lose pitanje, iz perspektive političara koji se bori za masu glasova, a što je u svakom slučaju i opis stanja lokalne političke političke kulture.Ukratko, nema zavere ali nema ni koristi.
Posted
A? Gde sam ja to zastupao "tako je moralo" i "daj da se sto pre zavrsi" ili se bavio bezbednošću?Sve vreme zastupam stav da prajd nije izolovan problem i da se ne može rešiti tako što će se sam prajd održati na silu (objašnjenje toga šta znači na silu sam već ilustrovao prigodnom slikom iz Blica), već da se prvo moraju rešiti pravi uzroci problema zbog kojih prajd ne može da se održi.Ako već čitaš dijagonalno, nije lepo da me pogrešno interpretiraš.
Menščini da bi ove dve stvari morale ići uporedo, tojest da prajd jeste jeda od stvari koje imaju biti jedno od (ali samo jedno od, ne i jedino) sredstava u borbi za rešavanje problema i njegovog uzroka. To je, praktično, povratna sprega - što više ljudi bude prihvatalo prajd kao nešto normalno, više će ih prihvatati i LGBT populaciju i obrnuto. Slažem se da jedan od većih problema jeste što se o pravima LGBT populacije u javnosti, mimo prajda, premalo priča. E sad, da li je to krivica medija ili LGBT aktivista... ja verujem da ima i jednog i drugog i to definitivno jeste nešto čime bi LGBT aktivisti (pre svih) trebali malo angažovanije da se pozabave, ukoliko taj njihov aktivizam zaista ima za cilj borbu za prava, a ne nešto drugo.
Posted

Ja sam dunster za fotomontaže, pa moram da pitam je l to pravo ili ne. :D

Posted

men'se čini da je ovom sa leva fotošopovan dres, volem da mislim da nosi crveno beli :whistle:

Posted
A? Gde sam ja to zastupao "tako je moralo" i "daj da se sto pre zavrsi" ili se bavio bezbednošću?Sve vreme zastupam stav da prajd nije izolovan problem i da se ne može rešiti tako što će se sam prajd održati na silu (objašnjenje toga šta znači na silu sam već ilustrovao prigodnom slikom iz Blica), već da se prvo moraju rešiti pravi uzroci problema zbog kojih prajd ne može da se održi.Ako već čitaš dijagonalno, nije lepo da me pogrešno interpretiraš.
ne.prajd mora da se odrzi i na silu ako treba.vrlo jasno i prosto.kod nas.u ovom veku jebote!ma kakvo resavanje uzroka?prajd je kao ono pitanje dal neretva treba da padne.niko nije postavljao to pitanje!tako i sad,nema da nema.mora se poceti od nekog "izolovanog problema".ovo nije ni versko, ideolosko ni ne znam kakvo "veliko" pitanje vec hoce li ova drzavica u samoizolaciju po stoti put.prajd treba biti tema za gradski prevoz kao jebeni maraton i sl.mora se teziti tome.inace prajd je sam po sebi poucan.kao i slicne manifestacije.javno prikazivanje je itekako bitno.
Posted (edited)
Ja sam dunster za fotomontaže, pa moram da pitam je l to pravo ili ne. :D
ohVEPhBerrQ.jpgGerman second division club St Pauli will fly the rainbow flag at their Hamburg station, as a sign they are working against homophobia.rainbow.jpg"The club has been active for many years against homophobia and discrimination,'' said St Pauli vice-president Dr. Gernot Stenger.``With this flag, we are giving this highly-visible sign that these issues have great importance at St. Pauli and we are working hard on them.''In a game last season, St. Pauli fans unfurled a banner and showed their support for members of the gay community.130711205941-st-pauli-gay-top-story-top.jpg Edited by historian
Posted
vrlo zdravorazumski stav.neko esteli ukro nalog :(
pa nije uopste zdravorazumski. naprotiv, skroz je emotivan.da preformulisem posto, naravno, niko ne zasluzuje posledice srpsog 'zdravstvenog' sistema ili robovski rad kome se kod nas tepa "volontiranje" - ne mogu, nakon ove posete srbiji posle 4 godine, da se otmem utisku da je ta nezainteresovana vecina jako kriva za stanje u zemlji. kada mi neko, koga inace smatram vrlo normalnim i pametnim, kaze da da ga bas briga i za dveri i za te pedere i za prajd, meni to govori da nije izdvojio dva minuta da porazmisli o tom stavu. i, sto je jos gore, odbija da ih izdvoji. da li to sto mu kasni plata opravdava ovo odbijanje da se misli o bilo kome drugom? not in mine book.
Ja ne mogu da verujem sta cujem ovde...Da li zaista misli da u Srbiji..u jebenoj srbiji mozes neki duboko usadjeni stav da promenis brzo..ili ne mora brzo, za deceniju ili dve..jos ako su protiv tebe i sopstvena drzava i crkva i born again pravoslavci ???Koji vam je bre andrak..a sta ce da promeni Srbiju i Srbe..kukanje po parapsihopatologiji ??Spor, bolan, do zla Boga mucan proces koji nikako ne garantuje rezultate i jos obeshrabruje od starta. Mogu da se hvataju sa time u kostac i probaju pa dokle doguraju (za ovo sinoc, nemam dovoljno kapa u ormanu da ih do zemlje skinem)..ili da kukaju i teraju u kurac nezainteresovane Srbe..e to tek daje rezultat.
a sto se ova dva po tebi iskljucuju? mozes i da ucestvujes u nocnom prajdu i da kukas i teras u kurac nezainteresovane. (ili je samo nama gatsosima zabranjeno jer mi ne znamo, mi nismo tu, tu se tako zivi?)
Posted

Meni uvek pada na pamet (kad mi se to kaze, a to je veoma cesto) da sam vise godina proziveo u Srbiji nego vecina forumasa koji odande nikad nisu izasli. Ali, nisam kvalifikovan, nekako. Whatever.

Posted (edited)

Kada argumenti ne postoje, onda se uvek potegne geografska/nacionalna pripadnost.Tako mene sa plaže jedna babetina terala da se "vratim u Južnu Afriku", jer je njeno pašče bilo agresivno prema 3 psa, uključujući i moje, a nije ga kontrolisala. Kada sam je mirno pitao broj registracije džukca, desilo se teranje u Afriku.E tako je, samo sa još gorim posledicama, i "kod nas" (u Srbiji).

Edited by dragance