bergasa19 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 U kom smislu?U smislu da ne postoji saglasaje i u politickom i u pravnom smislu oko Kosova.Nije pitanje prava to koje je Srbija morala da postuje.Naravno da ima razlika, ali meni slicnosti bodu oci, i to, ne samo u ponasanju vlasti, vec i PPP. U tom smislu je moj posto neka vrsta provokacije.PPP se zgrazavao nakon te propagande o Srbima sa Kosova, ali se politicki pragmatizam vecinski prihvatio kao jedino moguc. Sa te tacke gledista nije li i zabrana Prajda tjumf tog istog pragmatizma?Nije li ponovljen cak i isti javni scenario: Vucic hoce, Dacic nece. Dacic hoce-Vucic nece. haneltovkse dileme, leganje po podu istorijsko ne pre istorijskog da, zrtvovanje, odluka u poslednji cas...I, na kraju, ne mali broj PPPovaca je tvrdio da se Kosovo mora skinuti sa agende kako bi se druge stvari resile. Ja se sa tim stavom uopste nisam slagao, govoreci da je vrlo vazno na koji se nacin pitanje Kosova zatvara, ali sam u raspravi, cini mi se, bio u manjini.polazis od pretpostavke da bi srbima na kosovu bilo bolje da ostanu u fiktivnom sastavu srbije. iz te pretpostavke razvijas polemicku osnovu sa kojom nikako ne mogu da se slozim. branio sam stav o priznavanju realnosti upravo zato sto mislim, mozda i pogresno, a to ce vreme pokazati, da bi najgora stvar za srbe bila da budu istureno krilo srbije protiv albanaca i da bi se to pretvorilo u oruzani sukob u kom bi upravo ti srbi iz fiktivnog ustava najebali. ovde imamo slucaj da srbija moze i mora da sprovodi ustave i zakone jer je kao drzava u potpunosti prisutna, za razliku od kosova gde je nema jer nema mehanizme sile.
steins Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Jedno je pitanje, da li mediji pišu dovoljno o aktivnostima LGBT organizacija i o problemima LGBT populacije, a drugo je pitanje da li te organizacije dovoljno rade na rešavanju problema.Neke teme jednostavno nisu dovoljno interesantne medijima. Pogledaj Novosti - tamo ako vidiš neki text o ovoj temi, to će biti iz ugla Miše Đurkovića. Za to prosto ne možemo da krivimo Bobana Stojanovića, Gorana Miletića, Azdejkovića, i druge koji vode (svako svoje) udruženja.Može se razgovarati o tome da li je sa strane LGBT organizacija učinjeno sve što je u njihovoj moći da se ostvari saradnja sa državnim organima i da se, kao što predlažeš, napravi nekakva strategija i udari na uzroke problema. Ali podsećam te, MUP krije od organizatora Prajda (i javnosti) bezbednosnu procenu iz 2011. na osnovu koje je zabranjeno održavanje Prajda. Tako da, mislim da je problem u državnim organima a ne u LGBT organizacijama.jbga, na LGBT organizacijama je da animiraju medije /pa i narod/.elem, ne mogu da verujem da postoji neka toliko velika urota medju svim faktorima javnog mnjenja - od Vlasti do Medija - iako ne negiram da je verovatno negde i ima - pre će biti da LGBT priča nije dovoljno interesantna, na vreme opšteg rasula i besparice....a to opet vodi na prvu rečenicu ovog posta.
Lezilebovich Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 na kraju, da li je tačno da je ovaj novi načelnik BG policije bio na noćnom prajdu ?
JozoMujica Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 a sta je onda tu tebi problem konkretno? Nije meni, nego ovima što treba da organizuju prajdove na svakih nedelju dana. Vidiš da to nije tako jednostavno.
hattori Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 na kraju, da li je tačno da je ovaj novi načelnik BG policije bio na noćnom prajdu ?previse se priblizio povorci, zarazio se i postao gej.kolateralna steta. :(
Budja Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) polazis od pretpostavke da bi srbima na kosovu bilo bolje da ostanu u fiktivnom sastavu srbije. iz te pretpostavke razvijas polemicku osnovu sa kojom nikako ne mogu da se slozim. branio sam stav o priznavanju realnosti upravo zato sto mislim, mozda i pogresno, a to ce vreme pokazati, da bi najgora stvar za srbe bila da budu istureno krilo srbije protiv albanaca i da bi se to pretvorilo u oruzani sukob u kom bi upravo ti srbi iz fiktivnog ustava najebali. ovde imamo slucaj da srbija moze i mora da sprovodi ustave i zakone jer je kao drzava u potpunosti prisutna, za razliku od kosova gde je nema jer nema mehanizme sile. Nije bitno sta ja mislim, vec sta Srbi sa Kosova misle.To jest, mogu ja da mislim je gejevima bolje da budu u cetiri zida za njihovo dobro, ali ko sam ja da im naturam stav, protivno Ustavu.Sto se poslednjeg bolda tice, on je svakako relevantan u smislu mogucnosti garancije prava.Edit: Jos jedna razlika postoji a ona nikada nije bila predmet rasprave ni o Kosovu ni o prajdu. Ako se vec Ustav krsi, daj da se promeni, pa tako odustanemo od preambule ili, ako zelimo da budemo fasisticka drzava, zabranimo javno okupljanje ako to proceni policija u Ustavu.E, tako bi se javna rasprava isterala na cistac i u jednom i u drugom slucaju bez ovolikog voluntarizma. Edited September 28, 2013 by Budja
Caligula Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) previse se priblizio povorci, zarazio se i postao gej.kolateralna steta. :(Kazu da mu je to bio najbolji seks u zivotu. Edited September 28, 2013 by CowBoy
Budja Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 2 BudjaTo je u smislu medjunarodnog javnog prava po tome da se granice (koje predstavljaju domet Ustava) definišu uz konsenzus medjunarodne zajednice i pripadajućeg prava nakon oružane i diplomatske borbe za slučaj. Toga nema kada je u pitanju postojanje lgbt gradjana. Oni su tu. Da ostanu. :DDalje, nije tačno da je PPP jednoglasan po pitanju Kosova. Suptilne stvari su u pitanju i nema šanse da jurim kvotove, ali ono nije bio trijumf prema većini forumaša. Drugo, uzimaš Kosovo za primer kao da sve zavisi od diskrecione odluke Srbije. Zar ne? 1. Svakako, ali taj konsensus ne postoji, i postoji politicki prostor (ovo drugo je i odgovor na diskrecione odluke Srbije).2. Nije rec o trijumfu vec o stavu "tako je moralo", "daj da se sto pre zavrsi" sto je po mojoj oceni, slicno po formi argumentima koje zastupa Gotivac na ovom topiku i onima koje valjaju Vucic i Dacic o bezbednosti. Pragmatizam pre Ustava.
pacey defender Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 jbga, na LGBT organizacijama je da animiraju medije /pa i narod/.elem, ne mogu da verujem da postoji neka toliko velika urota medju svim faktorima javnog mnjenja - od Vlasti do Medija - iako ne negiram da je verovatno negde i ima - pre će biti da LGBT priča nije dovoljno interesantna, na vreme opšteg rasula i besparice....a to opet vodi na prvu rečenicu ovog posta.Javio sam se samo zbog toga što si napisao da se ništa ne radi između dva prajda. Da, verovatno je problem i u tome što tema nije dovoljno interesantna medijima. Što znači da treba da pronađemo druge načine da se informišemo radu LGBT organizacija i problemima populacije čije interese (više ili manje uspešno) zastupaju. U današnje vreme do takvih informacija je relativno lako doći.
JozoMujica Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Nije rec o trijumfu vec o stavu "tako je moralo", "daj da se sto pre zavrsi" sto je po mojoj oceni, slicno po formi argumentima koje zastupa Gotivac na ovom topiku i onima koje valjaju Vucic i Dacic o bezbednosti. Pragmatizam pre Ustava.A? Gde sam ja to zastupao "tako je moralo" i "daj da se sto pre zavrsi" ili se bavio bezbednošću?Sve vreme zastupam stav da prajd nije izolovan problem i da se ne može rešiti tako što će se sam prajd održati na silu (objašnjenje toga šta znači na silu sam već ilustrovao prigodnom slikom iz Blica), već da se prvo moraju rešiti pravi uzroci problema zbog kojih prajd ne može da se održi.Ako već čitaš dijagonalno, nije lepo da me pogrešno interpretiraš.
steins Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Javio sam se samo zbog toga što si napisao da se ništa ne radi između dva prajda.Da, verovatno je problem i u tome što tema nije dovoljno interesantna medijima. Što znači da treba da pronađemo druge načine da se informišemo radu LGBT organizacija i problemima populacije čije interese (više ili manje uspešno) zastupaju. U današnje vreme do takvih informacija je relativno lako doći.ma nismo Pejsi problem ti i ja - to i jeste moja poenta - problem su oni najširi slojevi pučanstva - to je onih 50% koji su dokoni i sede kući da odgovaraju na pitanja Stratedžik Marketinga, ili koga već. Do njih treba progurati informaciju.
dragance Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Nemam snage da sve pročitam, ali neko napisa na "onaj tekst" o Marcelu (wtf is Marcelo btw), i reče (uskliknu) "to"! Zaista, tekst je neopevano sranje i više liči na sredjivanje ličnih računa.
ToniAdams Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Nemam snage da sve pročitam, ali neko napisa na "onaj tekst" o Marcelu (wtf is Marcelo btw), i reče (uskliknu) "to"! Zaista, tekst je neopevano sranje i više liči na sredjivanje ličnih računa.to da
aram Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) gotivac, da izvines, seres ko foka. te insinuacije o sponzorisanim aktivistima su vrlo jasne. al prosto, nemas muda da to kazes.a na tu tezu kako ce prajd doci sam od sebe, kad se resi praaavi problem, ne mogu da se trosim uopste kad je jasno da upravo galama oko prajda cini najvise po pitanju isterivanja toga na cistac Edited September 28, 2013 by aram
Recommended Posts