April Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Mislim, mi smo tako nekad radili, čak i bez podrške medija, koja ovog puta ne bi izostala. E sad...ovo što Gotivac kaže na konto gej aktivista nije baš daleko od istine, tako da se ipak ne nadam preterano.
steins Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Pa da, ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti. Rešenje za problem Prajda je da se zakoni sprovode, a pošto se zakoni ne sprovode, onda prajd nema ni veze, jer da se sprovode, prajd nam ne bi bio potreban, a kad se ne sprovode, onda nije moguć. Dva puta nula je nula, prema tome crvića nije ni bilo.nidje veze. Prajd se sprovodi /čak isključivo/ i u onim zemljama gde prava LGBT populacije uopšte nisu upitna, tako da ovo tvoje pisanije nema poentu. Otrpilike se važi do ovog delaRešenje za problem Prajda je da se zakoni sprovode, a pošto se zakoni ne sprovode, onda prajd - s tim da je logičan nastavak - ne može da se održi jer u toj situaciji ovaj predstavlja ništa drugo do povod za haos i nevolju. Sledeći tvoju logiku ispada da je Prajd sam sebi cilj što je potpuno besmisleno, elitističko i prosto napucano sranje na koje onda reaguju i oni koji nemaju ništa protiv LGBT populacije jer im tako postavljeno žestoko udara na jetru.
JozoMujica Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 to sam ja rekao za 2011., pa mi neki ljudi odavde, koji se, verujem, bolje razumeju, objasnise da to nije tako jednostavno, da su potrebna i odredjena sredstva, pripreme...Normalno, sponzori daju lovu za jedan šou godišnje. Izuzimam one gagorderkine poštene aktiviste.
gagorder Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Normalno, sponzori daju lovu za jedan šou godišnje. Izuzimam one gagorderkine poštene aktiviste.ma da, pokušavam ja s tobom šatro da diskutujem. ćao.ideja nije da se pravi 50 full prajdova, nego da se istovremeno podnesu prijave većeg broja skupova sa istom temom, i opet, i opet. mali skupovi, po pedeset ljudi, na raznim lokacijama. ideja je da se država dovede u poziciju da konstantno procenjuje bezbednost, da se tema drži otvorenom i da se besmisao bezbednosnih procena izvuče na videlo.
stoka Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Problem je što u tom LGBT pokretu ima najmanje homoseksualaca i lezbejki, a značajno više profesionalnih nevladinih profitera, koji guraju ove prethodne u prve redove ... Sve je to jedan veliki biznis ... za neke ...
Lyckety Splyt Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Pa ne moraju da zakazuju stalno prajd. Pošto sada ne postoje bezbednosni uslovi treba da javno pozovu Dačića&co da se izjasne do kada će stvoriti uslove i da stalno u medijima insistiraju na odgovoru, da bi isterali stvari na čistac.
JozoMujica Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) ma da, pokušavam ja s tobom šatro da diskutujem. ćao.ideja nije da se pravi 50 full prajdova, nego da se istovremeno podnesu prijave većeg broja skupova sa istom temom, i opet, i opet. mali skupovi, po pedeset ljudi, na raznim lokacijama. ideja je da se država dovede u poziciju da konstantno procenjuje bezbednost, da se tema drži otvorenom i da se besmisao bezbednosnih procena izvuče na videlo.Što se ljutiš, vidiš da to nije tako jednostavno organizovati.A ja kažem da jeste, ako postoji 200 iskreno zainteresovanih i spremnih da žrtvuju svoje vreme, možda malo novca. Edited September 28, 2013 by gotivac
aram Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 @gotivaca izvini, jel to sa sponzorima nekakva diskvalifikacaja? nesto ko ono strani placenici?@stokaako bi bio ljubazan da navedes te podatke malo preciznije, kao i izvor, bilo bi lepo.
stoka Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Pa evo sinoć su imali marš na zgradu Vlade. Pa su onomad u Knezu imali performans sa sve Ćesićem kao matičarem prilikom fingiranog venčanja lezbo para ... Ako im vlast ne da, neka održavaju te adhoc nenajavljene performanse, niko im ne brani, možda je samo malo rizično ...
garcia Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Problem je što u tom LGBT pokretu ima najmanje homoseksualaca i lezbejki, a značajno više profesionalnih nevladinih profitera, koji guraju ove prethodne u prve redove ... Sve je to jedan veliki biznis ... za neke ...pa šta ako im je to unosan biznis?! sve se bojim da gomila ćata po ministarstvima radi na polzu srpskog naroda.uostalom NGO-ovcima ne plaćamo ni ti ni ja a rade dobru stvar.
Agni Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) nidje veze. Prajd se sprovodi /čak isključivo/ i u onim zemljama gde prava LGBT populacije uopšte nisu upitna, tako da ovo tvoje pisanije nema poentu. Gledajuci samo susedne zemlje koje spadaju u istu grupu sa Srbijim po postovanju gej prava (siva zona: homoseksualnost nije kriminalizovana, ali se ne priznaje bilo kakav oblik gej parterstva), prajd se odrzava u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji. Edited September 28, 2013 by Radagast
April Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Pa ne moraju da zakazuju stalno prajd. Pošto sada ne postoje bezbednosni uslovi treba da javno pozovu Dačića&co da se izjasne do kada će stvoriti uslove i da stalno u medijima insistiraju na odgovoru, da bi isterali stvari na čistac.Da, tako bi to radili Šveđani, ali ovde će za tri dana svi samo pričati o fudbalu. Inače, potpuno se slažem da je ovo trenutak iza koga Prajd postaje samo usputna stanica da se konačno dođe do teme država vs. huligani, odnosno otvaranja sezone lova na Ivicu Dačića.
gagorder Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Na koja prava tacno mislis?jedva čekam odgovor na ovo pitanje.
stoka Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Da, tako bi to radili Šveđani, ali ovde će za tri dana svi samo pričati o fudbalu.Inače, potpuno se slažem da je ovo trenutak iza koga Prajd postaje samo usputna stanica da se konačno dođe do teme država vs. huligani, odnosno otvaranja sezone lova na Ivicu Dačića.Samo tako, oterajte Iveka, pa ćete onda stvoriri slobodan prostor za Alekovu otvorenu diktaturu. Pre svega, nije Dačić sam doneo odluku nego ta neka komisija, savet od 12 članova ... Drugo, Vučić je iskusno gurnuo ucenjenog Dačića da se obrati javnosti posle odluke o zabrani ... Tamo gde oceni da nije pametno da se javno izjasni, Vučić isturi "premijera" ...Da rezimiramo, sve konce vuče Vučić, Dačić će da bude samo kolateralna šteta ...
stoka Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 1) Niti će Dačić, niti bilo koji član političke elite zbog ovog izgubiti političke poene, naprotiv!2) Niti bi položaj LGBT populacije bio bolji ili gori i da je održana parada3) Jedino će najebati preostali srpski narod, i to posredno. Zbog ove zabrane, sada će opet da nam prete viznim režimima, zahtevima za brutalnom reformom penzionog sistema, novim ekonomskim ucenama ...
Recommended Posts