Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

gotivac, tvoj stav je opravdanje za očuvanje statusa kvo. on je u biti reakcionaran, iako mu je početna premisa nekakva generalna kritika ljudskog stanja, društva, svega živog. nijedan instrument za poboljšanje tog stanja po tebi nije dovoljno dobar, ako ne deluje holistički, ako očigledno ne leči sve. alternativno čitanje bilo bi da postoji neko pulsirajuće jezgro, jedan super problem na koji se kače svi ostali problemi, pa je prihvatljiva samo ona strela koja gađa drito u to jezgro, a odsecanje pojedinačne glave hidri je kontraproduktivno. pošto tu supersoničnu strelu nemamo, onda treba da sedimo i trpimo sve, od ujeda komarca, do bejzbol palice preko leđa. iskreno, mene to u ovoj situaciji više nervira od dveri. dveri su tu i rade svoj posao. a šta ti radiš (i ne samo ti, nego još par vas dežurnih cinika sleš defanzivaca ovde)?

Posted
Problem je što je jednom delu "građana" dozvoljeno da budu bahati i da oni određuju šta i kako, mimo bilo kog zakona i zdravog razuma.
Problem je što smo mi još uvek plemensko društvo, gde zakon i red nisu važni, nego koga iz tvog plemena poznaješ na kojoj poziciji.Pleme može biti bilo šta, politička partija, stvarne rođčke i zavičajne veze, ili neki drugi oblik udruživanja. Tako se u Srbiji sve radi, uglavnom nije važno koliko znaš umeš i možeš, nego koliko ljudi poznaješ na pravim mestima. Između ostalog, zato ni ne možemo da napredujemo nigde.
Posted
uvek isti argument, zasto sada pored ovoliko problema u drustvu. kao da organizatori prajda sprecavaju zabrinute za siromasne i obespravljene, da proteste organizuju bilo kada!? protiv poslodavaca, stranaka, vlasti, bilo koga. drzava je duzna da garantuje tu slobodu.ako je kljucni razlog za otkazivanje, kolicina huligana sa motkama i kamenjem, koji bi da pretuku okupljene, poruka drzave je vrlo jasna: samo budite dovoljno agresivni prema neistomisljenicima pa cemo popustiti.potpuno druga strana price, borba za gej prava i rasprave o ljudskoj seksualnosti ocigledno ne mogu da prodju ravnodusno. izgleda da se zatalasaju neki dublji slojevi i klimavi sklopovi licnosti pa se svasta moze cuti. od poplave seksualnih aluzija i sala, do racionalizovanja glupih argumenata ("nisam gej i ne tice me se").
To je uvek bio supalj argument. Kanada ne mora da organizuje gay pride. Srbija mora. Bas zato sto ne moze. Kad bude mogla onda nece morati.
Posted
zaljubljenik u trash kulturu Srbije.
... kakvo podmetanje. Ja upravo slusam Griga (tiho jer beba spava) i pijem crno vino.
Posted
... kakvo podmetanje. Ja upravo slusam Griga (tiho jer beba spava) i pijem crno vino.
je l' ga slušaš što dobro zvuči ili što dobro zvuči da ga slušaš?
Posted
To je uvek bio supalj argument. Kanada ne mora da organizuje gay pride. Srbija mora. Bas zato sto ne moze. Kad bude mogla onda nece morati.
Nije to argument nego izgovor, jedan iz standardnog repertoara: "Nisam homofob / imam prijatelje gejeve, ALI prajd nikako ne bi trebalo odrzati, zbog bezbednosti / zato sto se za gej prava se bori citave godine, a ne samo taj dan / aktivisti za gej prava su paraziti i placenici / drugi je dan verskog praznika, da ne provociramo vernike / prajd ne bi resio problem siromastva ni zaustavio globalno zagrevanje / Srbija jos nije spremna za to..."
Posted (edited)
je l' ga slušaš što dobro zvuči ili što dobro zvuči da ga slušaš?
Volem Grigoa oduvek, a i lepo zvuci kad to napisem ovde. Mogao sam i pedera Cajkovskog da podmetnem da legne uz temu ali sam neizlecivo iskren :( edit (slusao sam Cajkovskog ranije, sad mi nekako ne lezi, sazrelo se ili se oglupavelo, nisam nacisto) btw. i Grig je "popularan" tako da na PPP-u mnogo bolje zvuci Paflotova plejlista od ove dvojice klasika ako cemo posteno Edited by CowBoy
Posted
Nije to argument nego izgovor, jedan iz standardnog repertoara: "Nisam homofob / imam prijatelje gejeve, ALI prajd nikako ne bi trebalo odrzati, zbog bezbednosti / zato sto se za gej prava se bori citave godine, a ne samo taj dan / aktivisti za gej prava su paraziti i placenici / drugi je dan verskog praznika, da ne provociramo vernike / prajd ne bi resio problem siromastva ni zaustavio globalno zagrevanje / Srbija jos nije spremna za to..."
Nisam homofob TRUEimam prijatelje gejeve, FALSEALI prajd nikako ne bi trebalo odrzati, zbog bezbednosti FALSEzato sto se za gej prava se bori citave godine, a ne samo taj dan TRUEaktivisti za gej prava su paraziti i placenici TRUEdrugi je dan verskog praznika, da ne provociramo vernike FALSEprajd ne bi resio problem siromastva ni zaustavio globalno zagrevanje TRUESrbija jos nije spremna za to... TRUE5 od 8. :(
Posted
Nisam homofob TRUEimam prijatelje gejeve, FALSEALI prajd nikako ne bi trebalo odrzati, zbog bezbednosti FALSEzato sto se za gej prava se bori citave godine, a ne samo taj dan TRUEaktivisti za gej prava su paraziti i placenici TRUEdrugi je dan verskog praznika, da ne provociramo vernike FALSEprajd ne bi resio problem siromastva ni zaustavio globalno zagrevanje TRUESrbija jos nije spremna za to... TRUE5 od 8. :(
pa to je samo tebe iznenadilo, mislim ja sam znala da si 4+ true, a samo površno čitam.
Posted
šalim se bre :)
:(prvi put se desilo u poslednjih mesec dana da slusam nesto klasicno i bas tad se Indy ubacio da me diskvalifikuje, odatle i pravdanjekoji trip jbt, gagoderka se sali ^_^
Posted (edited)

@gagorder: Sa kojim od mojih 5 TRUE se ti ne bi složila?

Edited by gotivac
Posted
a šta ti radiš (i ne samo ti, nego još par vas dežurnih cinika sleš defanzivaca ovde)?
najbolje da ću posle armagedona iz maja 2012. da lučim aktivistički elan na svaku poru. :fantom:
Posted
@gagorder: Sa kojim od mojih 5 TRUE se ti ne bi složila?
nisi se ni osvrnuo na ono što sam ti napisala o reakcionarnosti tvoje pozicije.ali hajde, evo da probam:Nisam homofob NISAM (mislim ja)imam prijatelje gejeve, IMAMALI prajd nikako ne bi trebalo odrzati, zbog bezbednosti NE SLAŽEM SEzato sto se za gej prava se bori citave godine, a ne samo taj dan OVO NIJE ODVOJENA TVRDNJA - POČINJE SA ZATO ŠTO - TO JE OPRAVDANJE ZA PRETHODNU TEZU S KOJOM SE IONAKO NE SLAŽEMaktivisti za gej prava su paraziti i placenici NE SLAŽEM SEdrugi je dan verskog praznika, da ne provociramo vernike NE SLAŽEM SEprajd ne bi resio problem siromastva ni zaustavio globalno zagrevanje OVO JE GLUPOST, POTPUNO JE IRELEVANTNO, TO NIJE RAZLOG IZ KOJEG BILO KO IDE NA PRAJD, PA NE VIDIM ZAŠTO BISMO SE TIME BAVILI. PROSTO, TO NIJE I NE TREBA DA BUDE FUNKCIJA PRAJDA.Srbija jos nije spremna za to... NE ZLAŽEM SE. SRBIJA JE SPREMNA NA SVE NA ŠTA SE OBAVEZALA USTAVOM.
Posted
najbolje da ću posle armagedona iz maja 2012. da lučim aktivistički elan na svaku poru. :fantom:
nisam mislila na tebe, ali ako si se prepoznao - ok.(taj smajli je otužan.)