slepa živana Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Inače, nije novo, ali fantastično oličava upravo stav o kome pričate. Kakav bednik - reper koji se zalaže da svako gleda svoja posla i da ne pomaže tuđu borbu za pravdu. Ako nisam gej, parada me "tehnički ne interesuje". Kakva mala slina.gledam ga, rođeni taksista. vispren, pričljiv, ima stav, uključije se na 'jel vidite šta nam rade'.Sad me baš zanima kako izgleda taj program gledanja svog posla u rimama. O čemu li repuje onaj? Sad ću pogledati.o ozbiljnim stvarima. ništa šaljenje, ništa duhovitost. smeta mu pamet.
Caligula Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Ovo? Ne volim Marcchela ali ovaj tekst je neopisivo kulturfasisticko proseravanje, znam to iako sam procitao samo prve tri recenice.I ja sam Paracinac koji je dosao u Beograd te koristim priliku da se poserem u starogradsku supu ovom starosedeocu koji se tik posle ameba ispilio u ovom balkanskom Njujorku.btw. Marchelova izjava o boljenju dupeta je poprilicno neinteligentna, mada me nije iznenadio.
DarkAttraktor Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) To! Hvala puno!Tekst je inače još bolji nego što ga se sećam. Pravo u centar.spot on, ali ja bih dodao da tekst ima jedan mali problem sa neukusnim esencijalizovanjem beograda - koji je upravo uvek bio samo veliki paracin - i institiranjem na hedonizmu kao stozeru grackih vrednosti, docim je hedonisticki duh koji se priziva u tekstu (sa puno brzine, droga i golih zena) je zapravo preruseni duh neke narko prestonice tipa pristine nasera keljmendija ili rozaja safeta kalica. Edited September 28, 2013 by DarkAttraktor
Time Crisis Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Hm... u zemlji koja se diči tradicionalnim vrednostima i gde je porodica svetinja: Da li znate da je svako šesto dete a svaka treća žena u Srbiji, žrtva porodičnog nasilja i fizičkog zlostavljanja, uključujuci i seksualno. http://www.b92.net/sigurnakuca/Šta bi tek bilo da porodica nije "svetinja"? I onda neko očekuje promene i razumevanje i šta sve ne, kao da zaboravlja gde živimo... pomalo me večiti optimisti koji misle da "nikad nije kasno" i da će se ovde nešto konačno promeniti, podsećaju na ženu koja misli da će pijani muž konačno prestati da je lema, a i ptice na grani znaju da neće. Što veli ona slika, "Departures" ko još može, ne mora ni da šalje doznake :)
Cooltywattor Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Naleteh na ovo u sajberspejsu, a učini mi se zanimljivim Михаило МеденицаGuzica kao linija nacionalnih interesaPrincipijelno sam protiv parade, i to samo iz jednog razloga: njome pederčine ugrožavaju prava homoseksualaca, a šovinisti nas nacionalno svesnih, jer nas podvode pod istu šljivu.Jednako su mi mrski i ovi koji u zemlji gladnih, poniženih, obespravljenih i tužnih sasvim komotno žive od zanimanja: „profesionalni gej“, kao i ove „Srbende“ koji bi na poziv za mobilizaciju listom doneli lekarska uverenja o ravnim tabanima, devijaciji nosa i osetljivim sinusima.Zato je parad sama sebi najveći neprijatelj, jer fukari s obe strane batine (ne mislim na policijsku, već onu oko koje se spore gde joj je mesto...) daje alibi za postojanje i posvećenost guzici kao najvećoj srpskoj svetinji, bez razlike da li prvi kidisali na nju, ili je drugi branili kao nemanjićku lavru?..Doduše, bagatelisali smo obraz, kičmu i dostojanstvo, pa mu guzica nekako i dođe kao famozna „crvena linija nacionalnih interesa“ ispod koje nećemo ići, odnosno, ući, da prostite!Rešenje postoji, prihvatljivo za obe strane, i sasvim je jednostavno: Prizren!Neka lepo ovi koji bi zarad lakog petinga sa Evropom dozvolili da paradiraju i serijski silovatelji (oprostite, i to je valjda nekakva seksualna orijentacija) izdejstvuju kod prištinskih sagovornika da „Prajd“ izmestimo tamo, pa nek lepo i obespravljeni i obespamećeni prošetaju uz Bistricu, od Bogorodice Ljeviške do Svetih Arhagela, recimo.Neka se vrate sa grumenom zemljem iz svake od enklava, sutra ću se deklarisati kao gej kakav od starogrčkih bahanalija nije viđen, odnosno, zaštitnik srpstva pred kojim bi i slavne vojvode ničice pale na kolena.Ajte i jedni i drugi među sirotinju na istoku, il' jugu Srbije, da vidite čija su prava na život dostojan čoveka davno pogažena!Ajte šupci i šupkoljupci u sirotišta i svratišta, pa im objasnite kako je prazan želudac ništa naspram puste guzice, razumeće.Dakle, apsolutno sam protiv parade, jer u njoj nema ni trunke ponosa, dok god šetači i čekači postoje samo jedni zbog drugihNiti prvi propagiraju ikakve evrospke vrednosti, niti su drugi čuvari tradicije.Čuvaju guzice, većeg imetka nemaju...Parada ponosa će biti kada detinje ruke ne budu ispružene moleći za dinar, staračke noge ne budu virile iz kontejnera, mudre glave ne budu radile za bezvrate bizgove koji od škole imaju veliki odmor i napad panike, kada majke ne budu rađale još jedna gladna usta, već još jedno dete...Tada ćemo i profesionalne gejeve i profesionalne patriote moći u isti tor, verujem da bi brzo našli zajednički jezik, doslovno.U međuvremenu, okanite se ove sirote zemlju gde je život običnog čoveka čist amaterizam, a sve drugo profesija zlata vredna...Mihailo Medenica
Dagmar Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Ja stigla do onog Mihailo Medenica i tu ostavila. On, Aleksandar Apostolovski i Boško Lomović su mi onako Večernje novosti u Politici, patetični članci sa reportažama punim očigledno izmišljenih razgovora sa mudrim seljanima i sličnim glasnicima naroda, začinjeni sa "seda starina odloži pljosku" opisima.
Prospero Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Sta sad, da se svako legitimizuje kao ne-extrem da bi ga tiha vecina prihvatila?Stalno neko uzima za pravo da arbitrira o granicama prihvatljivosti tudjeg delovanja.
Cooltywattor Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Ovo? Pritom, znamo da vas ima milion i dvesta tamo koji se zabavljate kačenjem „Top 5 najgorih repera“ i onda prozivate veličine (da, veličine) kao što su General 2, Doberman i Sandokan. Ima vas i rasista, pa ne možete da ishendlate Gipsy Mafiju. Ili ima ljudi koji i dan danas, 2011-e, idu po Tjubu i pišu na sve linkove, o kome god se radi „ma ovo je pravi rep, a ne Elitni šporeti i tamo neke Cvije pederi“. Budimo ozbiljni na sekund.Početkom XXI veka, srpska rep scena je prošla temeljni reset i dobro je što je tako bilo. Maltene se kretalo od nule i kao posledicu toga, vi nemate danas klince koji će vam reći „e na mene jako utiče rad CYA, Straight Jackin i Who Is The Best“. Da me se ne shvati pogrešno, neke naše 90s ekipe su do jaja, recimo eto CYA, Straight Jackin, Sunshine.Izem ti kritičara kad se već u prologu ovako autodiskredituje.
Caligula Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Da me se ne shvati pogrešno, neke naše 90s ekipe su do jaja, recimo eto CYA "kada vidim kako ziiiiiiiiiiiiiivimo, nikog ne treba da kriiiiiiiiiiiiiivimo..." au zivoteValjda su se rodili u BG, zato ih cijeni i stuje dobro je da nisam sve procitaobtw. Syme, jer se i tebi dize na CIA-u? Vidim, hejlujes tekst pa da proverim (Marchelo cak i ovakav kakav je je suha elita za CIA-u pa jebote sta sve ima tastaturu i zna da se prikaci na net)
Caligula Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Uh, zar moramo citati ovakva proseravanja.+1kao, dve strane istog kaputa. Stara srpska boljka
Indy Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Jel morate da skrecete temu s tim nebitnostima... stalno to radite, posebno kauboj, zaljubljenik u trash kulturu Srbije.
JozoMujica Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Gotivac, na stranu gejevi, da li ti smeta onako sa građanske strane što sama država benduje zakon i konkretno zakida tim ljudima pravo okupljanja jednom godišnje od sat, sat i po, a sve zato što postoji grupa nekoliko hiljada maloumnika koja na taj dan nema na koju utakmicu da ode, pa bi došla eto malo da mlati i lomi i o tim namerama najotvorenije i bez ikakvog prikrivanja govori?Naravno da mi smeta, samo ne smatram da je problem u par hiljada tzv. navijača da se rešava tako što će nekoliko hiljada policajaca da napravi obruč u kome bi par stotina aktivista i stvarno zainteresovanih (na ove što su zainteresovani samo na internetu ne računam, oni ionako ne bi došli) prošetalo kilometar i po.Problem je sistemski, problem je u golfu pećkih tablica parkiranom preko celog trotoara u kome je policijska šapka, problem je u mnogo toga što nikakva gej parada ne može da reši. Problem je što je jednom delu "građana" dozvoljeno da budu bahati i da oni određuju šta i kako, mimo bilo kog zakona i zdravog razuma.Ja se sad setih da si ti onaj car Ja ne poznajem tvoj opus tako dobro, uglavnom skrolujem preko tvojih postova jer su mi dosadni (verovatno sam glup, pa ne razumem). :(Pa tvoj problem je u stvari što nemaš pojma ni o čemu i što ti ništa nije jasno.Jebi ga sad, ja mogu da napišem da je tvoj problem što nemaš muda da se zaista boriš za ono o čemu tupiš po forumima, ali izbegavam da analiziram ljude koje ne poznajem.Nije strašno što nemam pojma ni o čemu, ja sam i u ovim godinama spreman da učim, no me život naučio da biram učitelje.
Takeshi Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 uvek isti argument, zasto sada pored ovoliko problema u drustvu. kao da organizatori prajda sprecavaju zabrinute za siromasne i obespravljene, da proteste organizuju bilo kada!? protiv poslodavaca, stranaka, vlasti, bilo koga. drzava je duzna da garantuje tu slobodu.ako je kljucni razlog za otkazivanje, kolicina huligana sa motkama i kamenjem, koji bi da pretuku okupljene, poruka drzave je vrlo jasna: samo budite dovoljno agresivni prema neistomisljenicima pa cemo popustiti.potpuno druga strana price, borba za gej prava i rasprave o ljudskoj seksualnosti ocigledno ne mogu da prodju ravnodusno. izgleda da se zatalasaju neki dublji slojevi i klimavi sklopovi licnosti pa se svasta moze cuti. od poplave seksualnih aluzija i sala, do racionalizovanja glupih argumenata ("nisam gej i ne tice me se").
harper lee Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Ostavi se tvojih uobicajenih RL spekulacija koje obicno zacinis na kraju kafanskim uvredama i teranjem sa topika/foruma.Ne moras svaki put da potvrdjujes da obrazovanje i pismenost ocigledno nisu jedina brana primitivizmu.Naravno da moram ja da te teram kad te moderacija ne sprecava da trolujes ovu temu gastoskim kultur-rasistickim doskocicama. To sto ti nemas nikakav problem s tim da dodjes ovde i uvredis sedam miliona gradjana Srbije ne znaci da svi mi treba mirno da preskacemo te uvrede. Niko ovde nije duzan da ti titra gastarbajterska jajca zato sto ne umes da izadjes na kraj sa sopstvenom nostalgijom.
Recommended Posts