Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Pa dobro, jeste jedan pravac rešenja i da se razmontira Dačić. Zaista mislim da niko nije u stanju da uveze toliki kriminal u državne institucije ko SPS. Ni radikali, ni DS. Biće izbora uskoro. Treba da uložimo nekakav napor da ga razjebemo.

Posted
Marčelo i ja sedeli kod kuće jer nas se ne tiče.
:naughty:
@Toni: Neće oni promeniti mišljenje, niti će im prajd promeniti mišljenje.
i tvoj predlog je da se nista i ne radi dok se to ne resi, a nece se resiti.
Posted (edited)
Pa ne, zapitao si se nad smislom uvođenja prava silom, ja sam podsjetio na jedan amblematski primjer, ti sad naveo i drugi, spremno dolaziš do izvora, ali se odbijaš napiti.A ovo je i za Gotivca, upotrebom sile bi se dobilo isto ono što uzimamo kao samorazumljivo, a jednako je zasnovano na jamstvu sile, od prava na tjelesni integritet i uživanje privatne imovine, preko prava na vjeroispovijest, političko opredjeljenje i prava na odlučivanje, do prava na izbor muzike koju slušamo i filmova koje gledamo. U nekom periodu u prošlosti je većina ili izravno osporavala ova prava, ili se poput vas protivila njihovom nasilnom uvođenju. Svako od njih u svojoj povijesnoj epohi. U našem vremenu je pravo na javno iskazivanje sexualne orijentacije razdjelnica slobodnih od neslobodnih društava.Da su ljudi koji su nam omogućili pomenuta samorazumljiva prava razmišljali poput vas dvojice, još bismo u Evropi živjeli u saudijskoarabijskom stanju sloboda.S moje strane, veliko podozrenje prema obojici.
pa ok, hajde da se pije sa izvora :D a od izvora dva ili tri putica, kako legendarna trash pesma iz proslog veka kaze :Pkoliko je trajala politicka borba za rasnu jednakost u USA, sve do zakonske odluke o ukidanju segregacije u skolskom sistemu odredjenih drzava tamo? malo komplikovano pitanje jer se odmah udje u okean istoriografskih dela o USA a da u socijalnu antropologiju ne zalazimo. da nekako stavimo 1861 kao formalni pocetak te borbe za rasnu jednakost u USA? :D jednostavno, nategnut primer. zato sam pomenuo da je bolje uporedjivanje borbe za prava homoseksualac u USA i Srbiji. nista vise. i molim te, nemoj meni te euro parole
U našem vremenu je pravo na javno iskazivanje sexualne orijentacije razdjelnica slobodnih od neslobodnih društava.
jer nije slobodno drustvo u kojem je potrebno vanredno stanje sa sve masivnom makljazom izmedju huligana i zandarma narocito sto se nista na poboljsanju prava seksualnih razlicitosti nije promenilo ni na gore ni na bolje. drzava ne radi svoj posao, tj ne bavi se, sto rece gotivac, edukacijom, batinom i zatvorom kao metodima sa huliganskim grupama. tebi je lako da iz zlatnog praga drzis meni miting i imputiras mi zatucanost te da sam maltene na nivou dinastije saud sto se tice percepcije gradjanskih prava. lepo je to i lako, otpalis sa zatucanog balkana u cesku i tamo lepo ndodjes na gotovo tj na plodove ceske plisane revolucije i demontaze komunistickog aparata bez ikakvog ucestvoanja u tome, lako je u takvoj poziciji nadmeno spocitavati da sam na nivou dinastije saud sto se problema gradjanskih prava tice
Da su ljudi koji su nam omogućili pomenuta samorazumljiva prava razmišljali poput vas dvojice, još bismo u Evropi živjeli u saudijskoarabijskom stanju sloboda.
a da su ljudi koji su zastupali ta prava delovali poput tebe na realizaciji tih samorazumljivih prava onda bi oni delovali iz daljine, tj emigrirali bi i slali pisma podrske ostvarenju prava uz malo filosofskih opaski :P hej, pa ti to i radis :P hajde zamisli da je jan palah emigrirao u kaliforniju u svoje vreme i pravio u san francisku hipi performanse posvecene borbi protiv cehoslovacke komunisticke diktature i sovjetske vojne invazije, da li bi usao u modernu istoriju ceske?
S moje strane, veliko podozrenje prema obojici.
kako si naivan, hajde razmisli, zasto gotivac i ja imamo slicne stavove? :D ne prihvatas razlicitosti u praksi ali zato si odlucan da se prihvate kao nacelo, da ne kazem u teoriji :P Edited by Pontijak
Posted (edited)
Dok se ne reši problem zla u unverzumu. Edited by Syme
Posted
@Toni: Neće oni promeniti mišljenje, niti će im prajd promeniti mišljenje, niti je problem u njihovom "mišljenju".
naravno da nece, no problem jeste u tome ako je njihovo misljenje u ovoj skrnavoj zemlji bilo za sta relevantno. a kao sto vidis, jeste.
Posted
A, ne zameri, ali zašto te uopšte boli kurac?
Ne zameram ni najmanje. Pošto zameraš Marčelu (i meni) to što ga ne zanima prajd, očekujem da si, kao neko koga toliko zanima, preduzeo nešto, bilo šta. Eto, makar da si se sinoć pojavio, da ne ispadne da je svega 0,1 promil (200 od 2 miliona) zainteresovanih.
Ne, moj predlog je da se rešava ono što je zaista problem, kada se to reši, parada neće biti problem.
naravno da nece, no problem jeste u tome ako je njihovo misljenje u ovoj skrnavoj zemlji bilo za sta relevantno. a kao sto vidis, jeste.
Kakvo crno "mišljenje", oni su samo programirani onako kako njihovim gazdama odgovara.
Posted

pa eto, nije li ti to dovoljno da, posto delimo iste gazde, ovaj problem pocne i tebe da se tice?

Posted

Gotivac, na stranu gejevi, da li ti smeta onako sa građanske strane što sama država benduje zakon i konkretno zakida tim ljudima pravo okupljanja jednom godišnje od sat, sat i po, a sve zato što postoji grupa nekoliko hiljada maloumnika koja na taj dan nema na koju utakmicu da ode, pa bi došla eto malo da mlati i lomi i o tim namerama najotvorenije i bez ikakvog prikrivanja govori? Da li iko razmišlja da je danas to zabrana parade, već sutra će biti nešto drugo u pitanju.To je ono što me ubija u pojam najviše od svega, to klecanje države pred "bezbednosnim pretnjama" koju predstavlja u stvari par stotina ili u najboljem slučaju hiljada najvećeg ološa koga ova zemlja poseduje. Meni je to toliko poražavajuće da to nemogu rečima da opišem, osećam jednostavno neopisivu nemoć i gađenje prema svakome ko je i najbanalnije "umešan", makar i sa komentarom "šta oni ima da paradiraju". Koliko treba da si jebeno glup da misliš da je sve samo pitanje "paradiranja" i "promovisanja njihovih gej vrednosti". Sramotno je koliko ljudi plitko gledaju na stvar i koliko nisu u stanju da barem malo sagledaju širu sliku. Ova zabrana je imho poraz svih nas, celog društva bez izuzetka. Primitivizam u punom sjaju.

Posted
Ne, moj predlog je da se rešava ono što je zaista problem, kada se to reši, parada neće biti problem.
Parada nije problem. Parada je katalizator za rešavanje onoga što je zaista problem. Zato su parade bitne.
Posted

jel se to meni cini ili se ovde doslo do toga da ko sinoc nije setao po bgd-u nema pravo da podrzava prajd? a ako, ne daj boze, jos i prdi iz dijaspore...

Posted
tebi je lako da iz zlatnog praga drzis meni miting i imputiras mi zatucanost te da sam maltene na nivou dinastije saud sto se tice percepcije gradjanskih prava. lepo je to i lako, otpalis sa zatucanog balkana u cesku i tamo lepo ndodjes na gotovo tj na plodove ceske plisane revolucije i demontaze komunistickog aparata bez ikakvog ucestvoanja u tome, a da su ljudi koji su zastupali ta prava delovali poput tebe na realizaciji tih samorazumljivih prava onda bi oni delovali iz daljine, tj emigrirali bi i slali pisma podrske ostvarenju prava uz malo filosofskih opaski :P hej, pa ti to i radis :P
Ostalo na stranu, ovo me zanima otkuda ti pomisao da znaš šta sam ja lično u svojoj građanskoj existenciji činio ili nisam činio, u čemu sam ili nisam učestvovao. Osim što je neinteligentno i faktualno nužno pogrešno, ovaj pristup diskusiji je vrlo nepristojan. Učtivo, ali odlučno zahtijevam da s time prestaneš. Meni ne bi palo na um da se bavim tvojom građanskom existencijom ovdje.
Posted
Ne zameram ni najmanje. Pošto zameraš Marčelu (i meni) to što ga ne zanima prajd, očekujem da si, kao neko koga toliko zanima, preduzeo nešto, bilo šta. Eto, makar da si se sinoć pojavio, da ne ispadne da je svega 0,1 promil (200 od 2 miliona) zainteresovanih.Ne, moj predlog je da se rešava ono što je zaista problem, kada se to reši, parada neće biti problem.Kakvo crno "mišljenje", oni su samo programirani onako kako njihovim gazdama odgovara.
Ja se sad setih da si ti onaj car koji je nedavno rekao da ne vidi čemu služe organizacije koje se bore za prava crnaca, "kad su danas prava belaca jednako ugrožena kao i prava crnaca".Pa tvoj problem je u stvari što nemaš pojma ni o čemu i što ti ništa nije jasno.
Posted
Ovo govorim direktno ljudima u mojem okruzenju svaki put kada pocne zalopojka a inace nisu zainteresovani za nista drugo osim sebe.Problem nisu huliganizam i lopovluk - toga ima svuda i u svakom drustvu; problem je oduvek bila tiha i nezainteresovana vecina.Upravo tu vecinu treba konstatno, glasno i nemilosrdno podsecati kakvi su luzeri pa mozda proradi kad tad tzv. srpski inat.
Zasto me ovo ne cudi? :lolol:Nekad su takvi kao ti dolazili u sumadijska sela u zlatnim meckama sa nemackim tablicama, sad "glasno i nemilosrdno podsecaju" seljane kakvi su luzeri. Tipicni gastarbajterski primitivizam iz kategorije "Martin u Bec, Martin iz Beca".
Posted
jel se to meni cini ili se ovde doslo do toga da ko sinoc nije setao po bgd-u nema pravo da podrzava prajd? a ako, ne daj boze, jos i prdi iz dijaspore...
Pa naravno da je došlo. Tzv. "Verterovanje". :) Mnogo ti pričaš, a jel imaš muda da kažeš huliganu u lice da si gej? A?A?A? Ako nemaš, onda ćuti.
Posted

u jbmti svak godine isti šupljak...:isuse:Prajd je kurac. Najobičniji estradni marifetluk u koji bi da se pod onom šarenom zastavom zguze svi oni koji bi da se foliraju da su drugačiji, napredni, pametni, finiji i ostali superlativi...od prosečnih grickača semenki koji stoje na trotoarima.Naravno, sve će se se to dobro naplatiti.Ja sve one "branioce" i "organizatore" nit videh nit čuh u javnom životu poslednjih 360 dana. A kako je došao 1. septembar umalo iz frižidera ne iskaču.Lično bi najviše voleo da se održao Prajd. I onaj skup Maloumnih Branioca Srpske Porodice /koji su posebna priča/. A onda da na ulice izadje lepo Vojska i Žandarmerija i nindže i svi koji imaju dozvolu za nošenje vatrenog oružja, i to sa bojevom municijom u puškama, i naredjenjem da puca u meso.Cenim da bi posle toga Srbija bila bolje mesto za život.PS Prava i sigurnost LGBT /pa i svih ostalih/ se regulišu donošenjem i sprovodjenjem zakona, a ne karnevalom po ulicama. Valjda smo za toliko napredovali od Miloševićeva Vakta,....a ako nismo, onda daj da ga iskopavamo ispod lipe, bolje nismo ni zaslužili.