Hella Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=uHsfHRVgNR0 Prajd: Pozitivna bezbednosna procenaIzvor: B92, Beta ponedeljak 23.09.2013 | 11:04Beograd -- Organizatori Parade ponosa saopštili da je bezbednosna procena za održavanje ovogodišnjeg Prajda pozitivna.http://www.b92.net/i...2&nav_id=756786 naravno da je pozitivna, zna se ko kontroliše bande koje bi mogle da prave probleme. oni kojima takvi problemi trenutno ne trebaju.(zoki, 23. septembar 2013 11:25)Preporučujem (+171) Ne preporučujem (-27) Edited September 23, 2013 by Hella
kgmr Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 glogovac ispalio :( al' sam pricala oci u kosa sa sandicom
kgmr Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 neverica kakva frizura! vodena, pa natapirana. nije bilo zirafe (primam). ali frizura! lepa je natali, nema šta.
Turnbull Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 (edited) A be, šta me briga za frizuru, pričaj nam za fajt! Edited September 23, 2013 by Syme
kgmr Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 nije bilo fajta, ovaj cvijanović je gmazina, verujem da je dobio lovu za učestvovanje, blagojevićeva gotivna, nebojša spaić je rekao da će na prajdu, ako ga bude, nositi majicu 'kosovo je srbija' (to pošto se sanda r.i. zapitala da li je moguće da niko od homoseksualaca nema nacionalna osećanja i da ne bi nosio takvu majicu, pošto se seća transparenta sa prethodnog prajda 'smrt državi'). mislim, niko tu ništa novo nije rekao, pričalo se po svim osama teme, obezbeđenje je bilo ozbiljno. cvijanović je gurao neku tezu da će ga ti mladi koji sede u publici, koji sad ništa ne razumeju zato što su mladi, razumeti kad budu radili u pržionici kafe za 200 evra. a u publici, ti mladi, mahom studenti singidunuma :D po mojoj proceni, publika je bila 35% - 65% podeljena, što i nije loše. sve u svemu, medijska stvar. iskreno, najviše su me nervirali aktivisti na našoj strani. ps a to šta me briga za frizuru možeš u svoja četiri zida :P
Turnbull Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 (edited) :lolol:Svaka čast Jelisaveti kad je izašla na kraj sa takvim debilima. A Cvijanović, pa šta reći...Pročitao sam u međuvremenu neki iizveštaj na RTS-u. Sanda je ponavljala argumente od pre pet godina. Ne mogu li bre nešto novo da smisle. Ovo je za Dnevnog tupana: - Ja jesam za gej prava ali se protivim svakoj agresiji. Upravo zbog agresije koja se stvara oko gej parade protivim se održavanju iste. Srbija je zemlja u postraumatskom sindromu. Određeni ljudi će svoj bes iskaliti upravo na ovom skupu - rekla je Rašković Ivić i dodala kako je cilj približavanje dveju grupa, gej i stejt, a ne nasilje. Edited September 23, 2013 by Syme
kgmr Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 e da, spaić dobro vodio.moja malenkost joj se obratila baš povodom toga. tj. povodom frojda ('frojd je homoseksualnost smatrao perverzijom', reče nam ona u uvodnom izlaganju); zatim ovoga ('srbija je zemlja koja ima posttraumatski stresni sindrom'), i konačno predloga akcije ('ljudima treba dati vremena da razumeju'). a u uvodnoj reči je rekla da diskriminaciju bolje oseća i razume i ima empatiju prema tome kao srpkinja iz hrvatske koja je tu diskriminaciju iskusila. vi ste se nama predstavili kao lekar i psihijatar, što i jeste, pa imam dva komentara. prvo, malo sam zbunjena, ne znam da li ne znate, što ne verujem, ili obmanjujete, što opet ne verujem, ali frojd nedvosmisleno termin perverzija koristi kao prosto odstupanje od uobičajenog, nema vrednosno značenje u psihološkom smislu, i svako ko se očešao o frojda to zna. frojd je, takođe, pisao mnogo ozbiljnije i pametnije stvari i ovakvo izvlačenje iz konteksta je zloupotreba frojda u svrhu zasenjivanja, kao i korišćenje PTSP. PTSP nije poremećaj koji se odnosi na društvo, a kamoli na državu, što vi sigurno znate. pa pošto ljudima treba dati vremena da razumeju, ja vas ovde pozivam da vi pomognete u tome i objasnite (šta frojd zaista kaže, šta je ptsp). i sad sledi moje pitanje, a to je, budući da imate empatiju i razumete diskriminaciju, kao što ste rekli, da li biste i srbima u hrvatskoj rekli da, parafraziraću vas možda malo jeftino, "čačkaju mečku" tražeći svoja prava? tu ona lepo izgovori "frojd je smatrao da se seksualno privlačimo ka oba pola u razvojnim fazama i da je to normalno za razvoj" i "srbi u hrvatskoj ne čačkaju mečku, pa vidite šta se desilo u vukovaru". elaborirala je oba odgovora. realno sam se osetila malo loše, jer mi je keva rekla da je sanda glupava, kao, obrazovana je i sve to, ali je tupasta, onda mi je bilo bezveze. trebalo je gaziti onog gada, ali ostala bih ubalavljena. ne znaš da li je čovek kuglica ili se razvlači. ma fuj.
Turnbull Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 (edited) Pa kako ne čačkaju, šta insistiraju na toj ćirilici kad znaju da Hrvatska ima PTSP?A ako se dobro sećam, Sandin tata je čitavim narodima pripisivao ove i one komplekse, tako da je ovo u najboljoj porodičnoj tradiciji.Edit: Ilustracije radi, nedavno pominjani Rasprdić, ponavlja Sandicinu argumentaciju skoro do u reč, ali ovaj puta povodom Vukovara... Vukovarci su većinom socijalni autsajderi, žive u siromašnom, besperspektivnom gradu, opterećenom ratnom prošlošću, koja je formalno "riješena" lažnom, papirnatom reintegracijom i odavanjem simboličnog priznanja "gradu heroju" kojeg se sjete jednom godišnje. Ovaj jaz između normativne lakoće proklamiranja "europskih vrijednosti" poput poštivanja zakona i prava na dvojezičnost, i teškoće suočavanja s teškom vukovarskom stvarnošću, prostor je u kojem treba tražiti uzrok zadnjih događaja. Osobne traume ne smiju biti opravdanje za uskraćivanje manjinskih prava zajamčenih zakonom, ali bi trebale biti uvažene u planiranju načina i tajminga primjene zakonskih odredbi. Ovako se postiže suprotni učinak - ono što je trebao biti formalni pokazatelj ostvarenog razumijevanja i suživota, postalo je uzrok novih podjela i animoziteta. Edited September 23, 2013 by Syme
Indy Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Bravo, km. Vidis da mozes jasno, kad hoces. ;)
kgmr Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 ma nije ona uopšte razmislila o tome, nema to veze s tim, nego je bačala tu stručnu terminologiju kao šljokice za novu godinu, da bude veselije, e a ovde da bude ubedljivije, učenije i neprikosnovenije. e pa ćao, ne lupetaj. pun mi je kufer tih lažnih proroka. pa joj se učinilo da je ptsp baš fensi fraza. i da je frojd autoritet. i tako te stvari.
Turnbull Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Pa da, a vidi edit da vidiš kako sve to isto variraju hrvatski fašovi.
Recommended Posts