copkillah Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Ne znam ti ja ko ti tamo živi i ima lokale od kojih živi.Ali nema veze.Ti koji tamo žive i imaju lokale od kojih žive uz izuzetak šake jada ljudi misle da neki drugi ljudi ne treba da imaju prava koja oni imaju. Isto tako, značajan deo tih što tamo žive i imaju lokale od kojih žive imaju afirmativan stav prema fizičkim napadima na gejeve.Da sad nacrtam: ne očekuj empatiju prema tim ljudima s moje strane.Ovo je beskrajno glupo, izvini :lol:Prvo kažeš kako ne znaš ko tamo živi i ko ima lokale od kojih živi, a onda ispod napišeš kako tamo žive ljudi koji bi da uskrate prava drugima i koji podržavaju batinjanje gejeva? Pa odluči se, znaš ili ne znaš?
MayDay Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Ovo je beskrajno glupo, izvini :lol:Prvo kažeš kako ne znaš ko tamo živi i ko ima lokale od kojih živi, a onda ispod napišeš kako tamo žive ljudi koji bi da uskrate prava drugima i koji podržavaju batinjanje gejeva? Pa odluči se, znaš ili ne znaš?Pa ti si ladno smejurija.
copkillah Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Pa ti si ladno smejurija.Šta nije tačno od onoga što sam napisao, da nisi možda rekla nešto drugo?
MayDay Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 (edited) Šta nije tačno od onoga što sam napisao, da nisi možda rekla nešto drugo?Care, prva rečenica je sarkazam veličine hotela indukovan tvojim podmetanjem. Ono, teraj glupost sagovornika u što dalji ekstrem dok mu se na vrati direkt u glavu.Hoćeš da ti kažem kako znam ko živi tamo? Tako što znam koji je okvirno procenat ljudi koji je za izjednačavanje ljudskih prava homoseksualaca sa heteroseksualcima na nivou populacije u Republici i kad korigujem za činjenicu da na opštini Stari Grad tipično žive obrazovaniji ljudi od proseka Republike (iako se homofobija gaji i na fakultetima sa te iste opštine) opet ne mogu da spustim tu cifru ispod 50% jer je procenat onih koji smatraju da bi gej brak trebalo da se ozakoni manji od 30%, kao i onih koji misle da je prajd legitiman način borbe za pravo. Izvor:http://gsa.org.rs/wp-content/uploads/2012/04/Research-Prejudices-Exposed-2008-GSA.pdf( tabela 2) Edited August 19, 2013 by MayDay
Mil@n Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 To je već vrlo ličan stav, ali jedan neistomišljenik vredi više nego 1.000 +1 postova.Znajući ovaj forum i dežurne branitelje bilo čijih prava, ne zameri mi što sam pomislio da je bilo i polivanja fekalijama, a i pomenut je "jebem ti mater" post. U stvari, ako neko zna gde je tačno ta diskusija, neka mi pošalje link, da ne tražim sada.Ovo poslednje ti je vrlo hrabra i još slobodnija procena, kada kažeš garantujem. Evo, ja ti isto tako garantujem da imam neke bliske ljude koji nemaju apsolutno ništa protiv LGBT populacije, ali koji su jako protiv (vrlo verovatnog) razbijanja grada, koji god da je povod da se bagra okupi - ne damo Kosovo, nećemo pedere, Srbija je prvak Evrope u _____ sportu. Ta pretpostavka ti je vrlo labava i može da se odnosi na određeni procenat svakako, ali ne vidim kako možeš da garantuješ da je dotični baš takav. zaista ne znam kako ovako nešto možeš da garantuješ, odnosno dočitaš ma kom čoveku.za pomenut slučaj (a na osnovu gomile primera koje poznajem) moj utisak je upravo suprotan.edit.sad vidim ovo što je vasa napisao o netrpljenju takvih... pitam se da li to uključuje i teranje ili samo režanje na?moj stav je blizak copkillahovom u svakom slučaju. Da probam ukratko da odgovorim oboma.Moje iskustvo zaista jeste takvo. Nema onih (ili ih je zanemarljivo malo) koji su u fazonu "ne znam, nemam ništa protiv njih, ali eto, samo mi parada smeta i mislim da ne treba da se održi". Iskreno, ne sećam se nijednog takvog razmišljanja, zato agresivnih i ULTRA diskriminatorskih koliko god poželiš. Od rodbine (opasno se svađao oko toga sa rođenim burazerom) do klinaca po PC igraonici koji bi "to sve pobili". Da ne pričam da bukvalno svake godine barem 5 ljudi mi leti sa fb liste prijatelja jer obavezno namerno okačim neki status oko parade koji preraste u totalnu konfrontaciju jer svojim umobolnim razmišljanjima uspeju da me totalno izvedu iz takta, ponekad i ljudi za koje ne bih nikad rekao da su tako plitki.Sad, nisam na sve tako osetljiv, ali postoji određeni spisak a na njemu su definitivno homofobi, a oni najgori sa severne i južne tribine, SPC, dveri i njima slični koji otvoreno pozivaju da se to istrebi potamani i zatre, koji pred parade prete, pozivaju na odbranu Srpstva i koječena, na njih bi bez problema primenio iste te metode i uživao u tome.I naravno ako je neko koliko toliko artikulisan u svojim stavovima i načinu na koji ih iznosi i podrazumevajući da mu stavovi ne idu u ekstrem - nemam baš niša protiv takvih.
copkillah Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Care, prva rečenica je sarkazam veličine hotela indukovan tvojim podmetanjem. Ono, teraj glupost sagovornika u što dalji ekstrem dok mu se na vrati direkt u glavu.Hoćeš da ti kažem kako znam ko živi tamo? Tako što znam koji je okvirno procenat ljudi koji je za izjednačavanje ljudskih prava homoseksualaca sa heteroseksualcima na nivou populacije u Republici i kad korigujem za činjenicu da na opštini Stari Grad tipično žive obrazovaniji ljudi od proseka Republike (iako se homofobija gaji i na fakultetima sa te iste opštine) opet ne mogu da spustim tu cifru ispod 50% jer je procenat onih koji smatraju da bi gej brak trebalo da se ozakoni manji od 30%, kao i onih koji misle da je prajd legitiman način borbe za pravo.Izvor:http://gsa.org.rs/wp...ed-2008-GSA.pdf( tabela 2)Izvini, nisi baš poznata po sarkazmu, pa ga nisam ni očekivao. Mea culpa.Što se ovog drugog tiče, sama si u zagradi stavila objašnjenje zašto gledanje kroz statističku prizmu nema nikakvog smisla u ovom slučaju, pogotovo kada u formulu ubaciš i obrazovanje kao bilo kakav faktor. Takođe, reći "nemam empatiju prema tim ljudima" na osnovu nekih statistika je ... ajde, uzdržaću se. Drugim rečima, odobravanje toga da nečija imovina strada pod izgovorom da "tu sigurno ima ogroman procenat homofoba" je na nivou nezrelog deteta. Ili kako naš narod kaže, mlaćenje gloginja tuđim...I pomešala si dve jako bitne stvari. Da je to u pitanju protest ZA prava homoseksualaca pa da to razbijanje grada i dobije neki smisao, kao kolateralna šteta za neki viši cilj, onda okej, neke žrtve moraju da se podnesu. Ali ovo o čemu mi pričamo je nešto sasvim drugo, obično iživljavanje besprizornih huligana i gde se tim razbijanjem apsolutno ništa ne bi promenilo, osim što bi mnogi, ni krivi ni dužni, pretrpeli štetu koju im ta stoka sigurno ne bi posle platila.
MayDay Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Pa Prajd jeste protest ZA prava homoseksualaca. Video si koliko njih to ne podržava, tj koliko njih ta prava zapravo ne želi.A ja treba da nastavim da guram nečija ljudska prava pod tepih zarad njihove fasadice.Sori stari, ali tako društvo ne napreduje.Za 4 min će biti 3h, a upravo sam uvela princip da posle 3h nema crtanja do sutradan. Gudnajt.
copkillah Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Da probam ukratko da odgovorim oboma.Moje iskustvo zaista jeste takvo. Nema onih (ili ih je zanemarljivo malo) koji su u fazonu "ne znam, nemam ništa protiv njih, ali eto, samo mi parada smeta i mislim da ne treba da se održi". Iskreno, ne sećam se nijednog takvog razmišljanja, zato agresivnih i ULTRA diskriminatorskih koliko god poželiš. I naravno ako je neko koliko toliko artikulisan u svojim stavovima i načinu na koji ih iznosi i podrazumevajući da mu stavovi ne idu u ekstrem - nemam baš niša protiv takvih.Kao i za bilo šta drugo u životu, ništa nije crno ili belo, postoje i neke nijanse sive. Možda one naginju u ovu ili onu stranu, ja sam sretao sve od navedenog. I ja sam u svojoj najbližoj okolini imao takve primere kakve si ti naveo, koji su bili potpuno crni. Neki od njih su i dalje crni, neki su sivi, a neki su sivi koji naginju polako ka belom. Razumem da se nisi sretao sa "neutralnim", ali ima i toga. I ponavljam ono najvažnije, ako neko nije za, ne znači da je protiv.Pa Prajd jeste protest ZA prava homoseksualaca. Video si koliko njih to ne podržava, tj koliko njih ta prava zapravo ne želi.A ja treba da nastavim da guram nečija ljudska prava pod tepih zarad njihove fasadice.Opet dolazimo do toga da to razbijanje ne bi nikome promenilo svest. I stav "baš me briga, neka žive u razbijenom gradu" je nezreo iz razloga koji sam naveo u prvoj rečenici. Prosto, besmislen je. Ispada da ti od homofobnog gradonačelnika očekuješ da se Prajd održi. E pa za početak, tu mora da bude neko ko će da ga podrži i ko kaže da će svako debelo najebati ako samo pomisli da ugrozi na bilo koji način bilo kog učesnika Prajda. Moraš malo i realnosti da uključiš u razmišljanje, da ne bi zvučala kao sedmogodišnjakinja.
Agni Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 (edited) Znaš li ti da ovako isto priča i average Joe koji nema apsolutno nikakvu zlu nameru? Koji niti je homofob, niti je zagriženi borac za prava LGBT populacije. Tako često priča osoba koja zaista nema pojma o njihovim problemima, niti ga/je to preterano interesuje, ima poneku informaciju i onda izvlači neki sopstveni zaključak kako bi to trebalo da izgleda.I to uopšte ne mora da bude (prikrivena) homofobija već apsolutna neukost i neinformisanost o celoj situaciji. Dakle tako priča neko ko ništa ne zna o temi o kojoj se radi. I to onda izgleda vrlo nespretno.I to što neko nije ZA nešto, ne znači i da je automatski protiv. Dakle nije homofob svako ko nije za Prajd.Onaj ko je 12 godina posle krvavog razbijanja prvog prajda u Beogradu i decenije politizovanja pitanja gej prava od strane najrazlicitijih grupacija jos uvek "apsolutno neuk i neinformisan o celoj situaciji" je degen kome nema mesta na forumu. Sorry, ako ti sugradjane neko mrcvari na plocniku zbog pripadnosti odredjenoj kategoriji, bila ona etnicka, verska ili seksualna, a tebe boli patka da se prema tome odredis i informises, ili cak mislis da su i zrtve i batinasi podjednako u pravu ili krivu, ne mozes da ocekujes da ces biti ravnopravno prihvacen u druzenje normalnih ljudi (jer ovaj forum je to, mesto za druzenje i razmenu misljenja, a ne javna tribina sa obavezom postovanja slobode govora). Edited August 19, 2013 by Radagast
dragance Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Meni je surovo glupo da neko "razume" da grad moze biti razlupan, te je mozda zbog toga bolje "nedozvoliti" onima koji nisu krivi za to razlupavanje da setaju svojim gradom i traze ista prava koja vaze za sve ostale.Ali dobro, to su isti oni koji su zaista latentni homici, ali se srame isto priznati i samim sebi, ali im se kita redovno dize na Bojse, Alkatraze, Zabranjene, Ultra Forse, itd.
copkillah Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Onaj ko je 12 godina posle krvavog razbijanja prvog prajda u Beogradu i decenije politizovanja pitanja gej prava od strane najrazlicitijih grupacija jos uvek "apsolutno neuk i neinformisan o celoj situaciji" je degen kome nema mesta na forumu. Sorry, ako ti sugradjane neko mrcvari na plocniku zbog pripadnosti odredjenoj kategoriji, bila ona etnicka, verska ili seksualna, a tebe boli patka da se prema tome odredis i informises, ili cak mislis da su i zrtve i batinasi podjednako u pravu ili krivu, ne mozes da ocekujes da ces biti ravnopravno prihvacen u druzenje normalnih ljudi (jer ovaj forum je to, mesto za druzenje i razmenu misljenja, a ne javna tribina sa obavezom postovanja slobode govora).Tu se već skrenulo sa teme, poenta je bila da ne možeš automatski da optužuješ nekoga da je homofob, samo zato što nije ZA Prajd. Meni je surovo glupo da neko "razume" da grad moze biti razlupan, te je mozda zbog toga bolje "nedozvoliti" onima koji nisu krivi za to razlupavanje da setaju svojim gradom i traze ista prava koja vaze za sve ostale.Ali dobro, to su isti oni koji su zaista latentni homici, ali se srame isto priznati i samim sebi, ali im se kita redovno dize na Bojse, Alkatraze, Zabranjene, Ultra Forse, itd.Nemam pojma, ne sećam se da je dotični pisao na sportsko-navijačkim temama. Ali da, na tribinama ima homosa koliko hoćeš.
Mil@n Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Tu se već skrenulo sa teme, poenta je bila da ne možeš automatski da optužuješ nekoga da je homofob, samo zato što nije ZA Prajd.Poznavajući ljude sa ovog foruma, da li stvarno misliš da oni nisu u mogućnosti da to razgraniče?
copkillah Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 [/size]Poznavajući ljude sa ovog foruma, da li stvarno misliš da oni nisu u mogućnosti da to razgraniče?Poznavajući ljude sa ovog foruma, da li se stvarno nikada nije desilo da se učitavaju stvari onako kako im odgovara?Ovde se nekako previše fura priča kako su svi ne znam kako ozbiljni, pametni i zreli ljudi, kad ono malo malo pa poneki ispad na nivou histeričnog derišta
bergasa19 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Tu se već skrenulo sa teme, poenta je bila da ne možeš automatski da optužuješ nekoga da je homofob, samo zato što nije ZA Prajd.A sa kim se podudaraju stavovi tog koji nije za prajd? Da nije mozda homoseksualac koji se ne slaze da je prajd najbolje resenje? Da se ne dvoumi mozda pa bi da mu se milioniti put nacrta? Mozda bi hteo da ko u danu mrmota pogleda majnoviji od svih novih utisaka nedelje, pa da objektivno saslusa dve strane? iIli je mogao da procita sta se pise na ovom forumu, pa bi mu mozda doslo iz dupeta u glavu.
Mil@n Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Poznavajući ljude sa ovog foruma, da li se stvarno nikada nije desilo da se učitavaju stvari onako kako im odgovara?Ovde se nekako previše fura priča kako su svi ne znam kako ozbiljni, pametni i zreli ljudi, kad ono malo malo pa poneki ispad na nivou histeričnog derišta Biće da si u pravu.
Recommended Posts