Аврам Гојић Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 (edited) [slobodan_antonic]Izvini Vaso, a sta ako Dveri jednog dana osvoje vlast i kazu "mi, vecina u ovoj drzavi, ne trpimo sodomite i njhove podrzavaoce. Kome se ne svidja, ima druge drzave. Deal with it.".[/slobodan_antonic]mislim da malo prevelik znacaj dajes brbljanju na malom internet forumu. inace ovo, to smo valjda apsolvirali, nije skupstina Srbije ili neka slicna stala, vec privatan klub sa izvesnim minimumom zajednickih stavova i nekim neformalnim ali jasnim pravilima diskutovanja. ko se ne uklopi u ta pravila, moze da ide ili da trpi povremeno verbalno polivanje, ako ima zivaca. Edited August 18, 2013 by Marko M. Dabovic
copkillah Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 mislim da malo prevelik znacaj dajes brbljanju na malom internet forumu. inace ovo, to smo valjda apsolvirali, nije skupstina Srbije ili neka slicna stala, vec privatan klub sa izvesnim minimumom zajednickih stavova i nekim neformalnim ali jasnim pravilima diskutovanja. ko se ne uklopi u ta pravila, moze da ide ili da trpi povremeno verbalno polivanje, ako ima zivaca.Ovako opisano, to više liči na klub labavih egoa kojima je iznad svega potrebno tapšanje po ramenu i međusobno serdare/vojvodo dupelizanje i gde se svako sa iole drugačijim stavom dočekuje kao mouthwatering prospect jer je kao takav idealna meta da bi se na njemu ispraznila nagomilana frustracija iz nekih drugih životnih sfera. Kao da postoji neka opsesivna potreba da se bude ispravan™, u stvari više da se ta ispravnost™ (koja je u osnovi samo zdrav razum i osnovno kućno vaspitanje) što više ističe i forsira po svaku cenu i da se njom što više samohvališe. U stvari to se ni po čemu ne razlikuje od kačenja na fejs fotografisane uplatnice za malu Tijanu.
Кристофер Лумумбо Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 ovaj forum volim bas zato sto nema prostora za price "ali nisam ja homofob, samo ne volim da setaju i da paradiraju". mars u kurac, dovidjenja, prijatno.
bergasa19 Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Rekao bih da ovde samo jedna osoba vređa.Ono sto ti predlazes je samo malo ublazena prica mejnstrim medija, Kad na to dodas, pored ne kapiranja i evino lepljenje etiketa u prolazu, dobijes da se ne prica o stavovima.
copkillah Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 za one koji nisu videli jer je post obrisan: lik je uporedio forumsko polivanje homofoba sa zloupotrebom bolesti male Tijane radi licne promocije. ako ti ne razumes kolika je to uvreda, onda imas soder umesto mozga u glavi.Izvini ali ko je utvrdio da je lik homofob? Koliki samouvereni debil treba da budeš pa da tvrdiš da je neko homofob samo zato što smatra da nije pametno da se parada održi? Razumeš, dve različite stvari: jedno je kada si protiv parade, a drugo kada misliš da nešto nije pametno. Kao npr, neki tvoj prijatelj hoće da uđe u neki posao i ti nisi protiv toga, ali misliš da nije pametno. i naravno da nije pametno sa ovakvim posranim gradonačelnikom koji ni na kakav način nije pružio podršku LGBT populaciji i koji je svojim izjavama u stvari prizivao nerede, kako bi tu zapaljenu atmosferu (posle svojih izjava) to mogao da iskoristi kao izgovor za zabranu održavanja Prajda. Ko ne vidi razliku između tog nije pametno i biti protiv, taj ima šoder umesto mozga u glavi.
pt 2.0 Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 ovaj forum volim bas zato sto nema prostora za price "ali nisam ja homofob, samo ne volim da setaju i da paradiraju". mars u kurac, dovidjenja, prijatno.nikakva slična priča na ovoj temi nije pomenuta do tvog posta.
MayDay Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Izvini ali ko je utvrdio da je lik homofob? Koliki samouvereni debil treba da budeš pa da tvrdiš da je neko homofob samo zato što smatra da nije pametno da se parada održi? Razumeš, dve različite stvari: jedno je kada si protiv parade, a drugo kada misliš da nešto nije pametno. Kao npr, neki tvoj prijatelj hoće da uđe u neki posao i ti nisi protiv toga, ali misliš da nije pametno. i naravno da nije pametno sa ovakvim posranim gradonačelnikom koji ni na kakav način nije pružio podršku LGBT populaciji i koji je svojim izjavama u stvari prizivao nerede, kako bi tu zapaljenu atmosferu (posle svojih izjava) to mogao da iskoristi kao izgovor za zabranu održavanja Prajda. Ko ne vidi razliku između tog nije pametno i biti protiv, taj ima šoder umesto mozga u glavi.A u čemu je problem ako se razbije grad? Mislim, meni je jedino legitimno kad se neko majčinski brine za zdravlje učesnika, a policija bi za to definitivno morala da se pobrine kao 2010. Što se tiče grada, meni super što će da ga razjebu u tom slučaju. Bez zezanja. Car je go. Nek gradjani koji bi druge u četiri zida žive u razjebanom gradu.
Аврам Гојић Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 (edited) Izvini ali ko je utvrdio da je lik homofob? Koliki samouvereni debil treba da budeš pa da tvrdiš da je neko homofob samo zato što smatra da nije pametno da se parada održi? Razumeš, dve različite stvari: jedno je kada si protiv parade, a drugo kada misliš da nešto nije pametno. Kao npr, neki tvoj prijatelj hoće da uđe u neki posao i ti nisi protiv toga, ali misliš da nije pametno. i naravno da nije pametno sa ovakvim posranim gradonačelnikom koji ni na kakav način nije pružio podršku LGBT populaciji i koji je svojim izjavama u stvari prizivao nerede, kako bi tu zapaljenu atmosferu (posle svojih izjava) to mogao da iskoristi kao izgovor za zabranu održavanja Prajda. Ko ne vidi razliku između tog nije pametno i biti protiv, taj ima šoder umesto mozga u glavi. kad neko napise da ipak mora da se zna neki red u zemlji, i da hetero porodica mora da ipak bude na prvom mestu, i da homoseksualci u ovoj zemlji uopste nisu ugrozeni osim tokom Prajda, i kad neko tome posveti vatreno pisanje na vise strana pred samu zabranu Prajda, i kada tome pridoda i normalizovanje gadjenja nad gejevima, to mi daje suptilni hint da se ipak radi o jebenom homofobu.onog ko mi kaze da ovo nije rampantna, maligna homofobija smatracu debilom:"Jedino njihovo pravo koje je donekle ugroženo jeste recimo pravo da se u parkovima i kafićima drže za ruke, ljube i rade ono što inače rade heteroseksualni parovi. Ali to opet nije zbog neke mržnje prema njima i diskriminacije, već zato što većini se taj prizor gadi. Jebiga, nije fer, ali tako je. Međutim, taj problem je lako rješen time što postoje gej klubovi, gej kafići i sl. Tu mogu sve to da rade bez ikakvih problema. "jos malo gadjenja nad gejevima. ubedio je sebe da ce pederi da se jebu na paradi, pa se usprotivio tome:"Ja bih prvi podržao paradu da je karakter parade malo decentniji. Znači ako je to parada LGBT populacije, to ne znači da oni na toj paradi moraju da javno ispoljavaju seksualnost. Što ne protestvuju kao što svi ostali protestvuju? Recimo, matematičari da su loše plaćeni sigurno ne bi javno radili integrale i diferencijale, već bi normalno protestvovali".Sve sto sam mu tada napisao mogu i sada da potpisem. Edited August 18, 2013 by Marko M. Dabovic
copkillah Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 A u čemu je problem ako se razbije grad? Mislim, meni je jedino legitimno kad se neko majčinski brine za zdravlje učesnika, a policija bi za to definitivno morala da se pobrine kao 2010. Što se tiče grada, meni super što će da ga razjebu u tom slučaju. Bez zezanja. Car je go. Nek gradjani koji bi druge u četiri zida žive u razjebanom gradu.Ne znam, pitaj to na primer one koji žive tamo ili koji tamo imaju svoje lokale od kojih žive. Znaš, bilo bi super ako bi jedno razbijanje grada moglo da reši neke od navedenih problema, ako bi to bila cena da se za svagda istrebe neke jako loše i jako zle stvari u ovom društvu. Ali ne sećam se nešto da je policija baš vadila bubrege, još od Miloševićevog vremena. Ja bih jako voleo da su neki od tih divljaka tako trajno onesposobljeni za huliganisanja (da ne kažem za razmnožavanje) ali i ti i ja znamo da se to neće dogoditi.
MayDay Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Ne znam, pitaj to na primer one koji žive tamo ili koji tamo imaju svoje lokale od kojih žive. Znaš, bilo bi super ako bi jedno razbijanje grada moglo da reši neke od navedenih problema, ako bi to bila cena da se za svagda istrebe neke jako loše i jako zle stvari u ovom društvu. Ali ne sećam se nešto da je policija baš vadila bubrege, još od Miloševićevog vremena. Ja bih jako voleo da su neki od tih divljaka tako trajno onesposobljeni za huliganisanja (da ne kažem za razmnožavanje) ali i ti i ja znamo da se to neće dogoditi.Ne znam ti ja ko ti tamo živi i ima lokale od kojih živi. Ali nema veze.Ti koji tamo žive i imaju lokale od kojih žive uz izuzetak šake jada ljudi misle da neki drugi ljudi ne treba da imaju prava koja oni imaju. Isto tako, značajan deo tih što tamo žive i imaju lokale od kojih žive imaju afirmativan stav prema fizičkim napadima na gejeve.Da sad nacrtam: ne očekuj empatiju prema tim ljudima s moje strane.
Dagmar Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 pa dobro, eto mrzim Kopte. oduvek sam ih silno mrzeo.Ne mrzis nego si nesenzitivan. Ali nije tema ovde.A u čemu je problem ako se razbije grad? Mislim, meni je jedino legitimno kad se neko majčinski brine za zdravlje učesnika, a policija bi za to definitivno morala da se pobrine kao 2010. Što se tiče grada, meni super što će da ga razjebu u tom slučaju. Bez zezanja. Car je go. Nek gradjani koji bi druge u četiri zida žive u razjebanom gradu.Imas gradjana koji bi da ljudi zive u cetiri zida zato sto su kreteni, imas ih kojima je to prosto neprihvatljivo iz kulturoloskih razloga, i koji ce promeniti misljenje kad se malo upoznaju sa tematikom, i naviknu oci na to. Posto u principu gradjani ne idu da razbijaju Prajd, nego navijaci, znaci kriminalna DB ekipa, stvar sa Prajdom je cisto stvar svega tih par igraca (kao sto je uostalom ako se ne varam one jedne godine Prajd protekao regularno jer je politicka odluka bila takva da se navijaci nece pustiti da ga razlupaju). E sad ja stvarno ne vidim nikakvu poentu toga da gradjani, koji nicim ne ucestvuju u tom dogadjaju sem navijanjem preko tarabe, imaju grad razlupan od strane mafije. Kao kad su takvi onda zasluzuju polupan grad? Realno, onda je svaki evropski grad trebalo da bude razbijen sve do 70ih, 80ih ili 90ih godina, kako je vec gde teklo prihvatanje gej populacije. A svaki americki grad treba sad da bude polupan zbog toga sto su doveli dron Obamu na celo? I tako redom da krenemo. Ko da valjda nije cilj da napravimo pristojan grad i pristojno drustvo kroz neki proces gde ce onaj ko moze malo da napreduje u prihvatanju drugacijih da napreduje, a oni koji su kreteni i koji se generalno ponasaju nesocijalno da budu na margini ali u ipak nepolupanom gradu.
MayDay Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 @EviDa se ja pitam, radije bih da neko pretvori Ajfelovu kulu u pepeo nego da jedna osoba strada zbog homofobije, droun strajkova ili rasizma.
copkillah Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 "Jedino njihovo pravo koje je donekle ugroženo jeste recimo pravo da se u parkovima i kafićima drže za ruke, ljube i rade ono što inače rade heteroseksualni parovi. Ali to opet nije zbog neke mržnje prema njima i diskriminacije, već zato što većini se taj prizor gadi. Jebiga, nije fer, ali tako je. Međutim, taj problem je lako rješen time što postoje gej klubovi, gej kafići i sl. Tu mogu sve to da rade bez ikakvih problema. ""Ja bih prvi podržao paradu da je karakter parade malo decentniji. Znači ako je to parada LGBT populacije, to ne znači da oni na toj paradi moraju da javno ispoljavaju seksualnost. Što ne protestvuju kao što svi ostali protestvuju? Recimo, matematičari da su loše plaćeni sigurno ne bi javno radili integrale i diferencijale, već bi normalno protestvovali".Znaš li ti da ovako isto priča i average Joe koji nema apsolutno nikakvu zlu nameru? Koji niti je homofob, niti je zagriženi borac za prava LGBT populacije. Tako često priča osoba koja zaista nema pojma o njihovim problemima, niti ga/je to preterano interesuje, ima poneku informaciju i onda izvlači neki sopstveni zaključak kako bi to trebalo da izgleda. I to uopšte ne mora da bude (prikrivena) homofobija već apsolutna neukost i neinformisanost o celoj situaciji. Dakle tako priča neko ko ništa ne zna o temi o kojoj se radi. I to onda izgleda vrlo nespretno.I to što neko nije ZA nešto, ne znači i da je automatski protiv. Dakle nije homofob svako ko nije za Prajd.
Dagmar Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 @EviDa se ja pitam, radije bih da neko pretvori Ajfelovu kulu u pepeo nego da jedna osoba strada zbog homofobije, droun strajkova ili rasizma.Lepo, izuzev sto ja uopse nisam o tome pisala. Al ajde, da se i ja odjavim u mladalackom duhu: radije bih da ceo svet jede kolace nego da gladuje. Laku noc.
MayDay Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 A i kad se proserete "polupan grad" ispada ko da 35 hiljada ljudi neće imati gde da živi. Ko da ne može da se popravi.
Recommended Posts