Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

zasto je ovo dete i dalje u srbiji kursumliji ? sta rade human rights organizacije ? jel moramo da gledamo ovaj reality sa njegovim svakodnevnim sikaniranjem od strane njegove porodice, neposredne okoline i administracije u kursumliji ? dokle moramo da ga gledamo ? dok ga neko ne prebije na smrt ? dok on sam ne odluci da sebi (i svima ostalima) prekrati muke ?

29.07.2013 - 18:22 Jezivi nastavak kuršumlijskog skandala Neljudskost kao nepredvidivi aspekte-Novineste4.jpgOvo nije prvi put da doživljavam progon zbog toga što jesam. Ista doktorka radi i u lekarskoj komisiji i uvek mi je 'čitala lekcije' o tome kako ne treba da javno govorim o svojoj seksualnoj orjentaciji, rekao je Stefan Radović kome je uskraćena zdravstvena zaštita samo zato što je homoseksualacKolegijum Doma zdravlja u Kuršumliji saopštio je u ponedeljak da "traži razumevanje" za koleginicu dr Milunku Ilić Veselinović koja je 23. jula odbila da prepiše recepte Stefanu Radoviću (20) samo zato što je homoseksualac. “Uz maksimalno razumevanje za tegobe naših pacijenata, kojima svakodnevno ukazujemo pomoć, treba imati razumevanje za sve nepredvidive aspekte našeg posla”, navodi se u saopštenju koje je preneo portal Južna Srbija.Kolegijum nije saopštio koji su, u konkretnom slučaju, nepredvidivi aspekti lekarskog posla, te je ostalo da se nagađa da kuršumlijski lekari u njih svrstavaju i nehumano, bahato, diskriminatorsko ponašanje svojih kolega. Uz to, ostalo je i da se kuršumlijski lekari dogovore oko toga šta je za njih istina u ovom slučaju, budući da, ukrštanje izjave direktora Doma zdravlja i Kolegijuma upućuje na zaključak: nije odbila, a i ako jeste, treba je razumeti.Direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja Uranija Petrović, koja je i Stefanov izabrani lekar, kazala je, naime, da ne veruje da je dr Veselinović odbila da izda recepte Stefanu Radoviću. "Nije tačno da ga je vratila, ali istinu možete dobiti samo ako njih dvoje suočite. Lično mislim da nijedan lekar u našoj ustanovi ne bi vratio pacijenta", rekla je direktorka. Postupak dr Milunke Ilić Veselinović osudile su sve lokalne stranke i Lekarska komora Srbije. Ministarstvo zdravlja je na teren uputilo Zdravstvenu inspekciju."Čitavog dana sam bio u Nišu na pregledima. Uredno sam ostavio knjižicu i sačekao da me prozove. Iako ona nije moj izabrani lekar, nisam mogao da čekam do sutra prepodne, jer imam strašne tegobe. U jednom trenutku čuo sam doktorku kako iz ordinacije viče da neće da mi prepiše lekove jer sam homoseksualac. Ovo nije prvi put da doživljavam progon zbog toga što jesam. Ista doktorka radi i u lekarskoj komisiji i uvek mi je 'čitala lekcije' o tome kako ne treba da javno govorim o svojoj seksualnoj orjentaciji", izjavio je Stefan Radović.
Edited by DarkAttraktor
Posted (edited)
Kakav car!
I novi rara je skoro takav car... doduse, malo je ukakio sa kakenjem po gej organizacijama, ali je za jednog raru ipak napravio veliki pomak. Najlepse je sto je iznervirao do bola one opus dei-type konzerve, hehe. Edited by Indy
Posted (edited)

2 Indy:Pa jeste, sa njegove pozicije teško da u ovom trenutku može više. Ali Tutu stvarno razbija.2 Darkec:Ja stvarno ne mogu da verujem da su mu odbili lekove. Mislim, homofobija i sve, ali WTF? A saopštenje je ludo.

Edited by Syme
Posted
Najlepse je sto je iznervirao do bola one opus dei-type konzerve, hehe.
o, da. i bilo je vreme da Vatikan oseti malo jezuitske pragmaticnosti.smesno mi kad gledam kako Crkva u Hrvata sad pokusava da izvrne i ublazi ono sto je rekao.
Posted

Da, ovde kod mene u Juznoj Americi svi ustreptali na nezvanicne najave da ce da vrati u crvku 500 ekskomuniciranih svestenika zastupnika "liberation teology" cije stavove Franjo manje-vise ponavlja.Gledao intervju brazilskoj TV, ko da gledas neki govor na Occupy protestu.

Posted
zasto je ovo dete i dalje u srbiji kursumliji ? sta rade human rights organizacije ? jel moramo da gledamo ovaj reality sa njegovim svakodnevnim sikaniranjem od strane njegove porodice, neposredne okoline i administracije u kursumliji ? dokle moramo da ga gledamo ? dok ga neko ne prebije na smrt ? dok on sam ne odluci da sebi (i svima ostalima) prekrati muke ?
Inače, ovo "dete" uopšte nije benigno i naivno kako se sam predstavlja medijima. O njegovim nekim potezima i tome kako je radio svoj posao su se oglašavali drugi, između ostalih i gej aktivisti (ovo da kažem pre nego što mi neko nalepi etiketu homofoba).
Posted

o cemu je rec, posto nemam blagu predstavu o cemu pricas ?

Posted (edited)

koje to njegove nebenignosti i nenaivnosti su relevatne za konkretan slucaj koji je na dnevnom redu?

Edited by pacey defender
Posted
koje to njegove nebenignosti i nenaivnosti su relevatne za konkretan slucaj koji je na dnevnom redu?
Pa to što se ne zna na primer da li se slučaj desio.Uz sve uvažavanje pakla života pedera u Srbiji, ovaj momak je jedan od onih koji viču "diskriminacija" čim im nešto nije po volji. On je radio kao dopisnik jedne medijske kuće iz svog kraja, i to je radio tako da su dopisnici svih (ali svih) ostalih medija iz Kuršumlije zajednički sročili i dokumentovali kako ih on potkrada i kako izmišlja priče. Mislim, bukvalno izmišlja razgovore sa sagovornicima, reportaže i slično.Njegov odgovor i odgovor njegove kuće je bio da ga svi oni diskriminišu zato što je homos i obratili su se Saši Jankoviću i državi i šta sve ne.Osim toga, bilo je i nekih gej aktivističkih grupa koje su govorile da nije baš za saradnju.Mislim, nemojmo sad biti izvrnuto netolerantni.
Posted (edited)

Možda je momak stvarno što kažeš, ali ajde da batalimo te priče o "izvrnutoj netoleranciji", molim te. To su gluposti. Ako nije bio diskriminisam, nego je izmislio (u šta nisam ni najmanje siguran), onda je to njegov prestup,i to je sve. Nema tu nikakve "izvrnute netolerancije", to je prosto lažna prijava.

Edited by Syme
Posted
Pa to što se ne zna na primer da li se slučaj desio.Uz sve uvažavanje pakla života pedera u Srbiji, ovaj momak je jedan od onih koji viču "diskriminacija" čim im nešto nije po volji. On je radio kao dopisnik jedne medijske kuće iz svog kraja, i to je radio tako da su dopisnici svih (ali svih) ostalih medija iz Kuršumlije zajednički sročili i dokumentovali kako ih on potkrada i kako izmišlja priče. Mislim, bukvalno izmišlja razgovore sa sagovornicima, reportaže i slično.Njegov odgovor i odgovor njegove kuće je bio da ga svi oni diskriminišu zato što je homos i obratili su se Saši Jankoviću i državi i šta sve ne.Osim toga, bilo je i nekih gej aktivističkih grupa koje su govorile da nije baš za saradnju.Mislim, nemojmo sad biti izvrnuto netolerantni.
ali zasto stati na incidentu iz doma zdravlja ? pa verovatno je i izmislio da su ga isterali njegovi roditelji, da je pokusao da se ubije, da mu lokalci svako malo prete tamo, da dozivljava sijaset neprijatnosti, kao i da ne izlazi iz kuce iz straha da ce neko da ga umlati. sve je to apsolutno nezamislivo. cudne individue u malim sredinama skoro nikad nisu predmet lokalnih umotvorina i folklornog preterivanja, a osim toga status lgbt osoba u toplickom kraju je poslovicno besprekoran.
Posted
Možda je momak stvarno što kažeš, ali ajde da batalimo te priče o "izvrnutoj netoleranciji", molim te. To su gluposti. Ako nije bio diskriminisam, nego je izmislio (u šta nisam ni najmanje siguran), onda je to njegov prestup,i to je sve. Nema tu nikakve "izvrnute netolerancije", to je prosto lažna prijava.
Kad sam to napisao, milsio sam na pristup da se automatski veruje u svemu svakom ko je iz diskriminisane grupe.
ali zasto stati na incidentu iz doma zdravlja ? pa verovatno je i izmislio da su ga isterali njegovi roditelji, da je pokusao da se ubije, da mu lokalci svako malo prete tamo, da dozivljava sijaset neprijatnosti, kao i da ne izlazi iz kuce iz straha da ce neko da ga umlati. sve je to apsolutno nezamislivo. cudne individue u malim sredinama skoro nikad nisu predmet lokalnih umotvorina i folklornog preterivanja, a osim toga status lgbt osoba u toplickom kraju je poslovicno besprekoran.
Ne znam zašto odmah flejm i ovo preterivanje. Okej, ja razumem da ti ne veruješ meni, ne poznajemo se, nemam kredibilitet, i to je sasvim u redu. Razumem i da imaš izvor informacija (E-Novine) kome veruješ, ali, ako te zaista zanima tema o diskriminisanim grupama i o pojedinačnim slučajevima, pa danas je stvarno trivijalno proveriti neke stvari. Možeš da utrošiš 10 minuta na guglanje i da vidiš, na primer, kako je odbio pomoć GSA i smeštaj koji mu je ta grupa obezbedila u Beogradu i odlučio da se vrati u Kuršumliju, kako se svuda u medijima pojavljuje kao "Stefan Radović, homoseksualac iz Kuršumlije" i priča o svemu i svačemu, kako neki drugi aktivisti govore da on traži pažnju medija a ne zaista pomoć, kako svaki, ali baš svaki sukob u koji uleti je zbog toga što je homoseksualac, a tu je, eto, i taj protest novinara Topličkog okruga koji su nabrajali stvari koje je izmišljao i slao kao izveštaje za svoju medijsku kuću. Ne želim da pišem neke intimarije iz svog života, ali izgleda je na ovom forumu 2D likova to neophodno, pa eto, znam dobro koliko je nemoguć život homosa u Srbiji i kroz kakav pakao prolaze, ali u isto vreme sam čovek kome je uključen mozak i koji ima nekog životnog iskustva i na osnovu toga sa rezervom uzimam napis da je čovek ovakvog profila i ovakvog minulog javnog rada (koji sam pratio) diskriminisan na ovakav način, da lekarka iz ordinacije urla "neću da mu dam lekove jer je homoseksualac!" Ne znam kako je tebi postavljen razum, meni moj govori da to ne mora da je bilo baš tako.I ne, nisam na strani doma zdravlja u Kuršumliji. Ako dovodim u pitanje integritet jednog, ne znači da sam na strani drugog, to su osnovne stvari.
Posted
Ne znam zašto odmah flejm i ovo preterivanje. Okej, ja razumem da ti ne veruješ meni, ne poznajemo se, nemam kredibilitet, i to je sasvim u redu. Razumem i da imaš izvor informacija (E-Novine) kome veruješ, ali, ako te zaista zanima tema o diskriminisanim grupama i o pojedinačnim slučajevima, pa danas je stvarno trivijalno proveriti neke stvari. Možeš da utrošiš 10 minuta na guglanje i da vidiš, na primer, kako je odbio pomoć GSA i smeštaj koji mu je ta grupa obezbedila u Beogradu i odlučio da se vrati u Kuršumliju, kako se svuda u medijima pojavljuje kao "Stefan Radović, homoseksualac iz Kuršumlije" i priča o svemu i svačemu, kako neki drugi aktivisti govore da on traži pažnju medija a ne zaista pomoć, kako svaki, ali baš svaki sukob u koji uleti je zbog toga što je homoseksualac, a tu je, eto, i taj protest novinara Topličkog okruga koji su nabrajali stvari koje je izmišljao i slao kao izveštaje za svoju medijsku kuću.Ne želim da pišem neke intimarije iz svog života, ali izgleda je na ovom forumu 2D likova to neophodno, pa eto, znam dobro koliko je nemoguć život homosa u Srbiji i kroz kakav pakao prolaze, ali u isto vreme sam čovek kome je uključen mozak i koji ima nekog životnog iskustva i na osnovu toga sa rezervom uzimam napis da je čovek ovakvog profila i ovakvog minulog javnog rada (koji sam pratio) diskriminisan na ovakav način, da lekarka iz ordinacije urla "neću da mu dam lekove jer je homoseksualac!" Ne znam kako je tebi postavljen razum, meni moj govori da to ne mora da je bilo baš tako.I ne, nisam na strani doma zdravlja u Kuršumliji. Ako dovodim u pitanje integritet jednog, ne znači da sam na strani drugog, to su osnovne stvari.
sve sam to izguglo pre da ti otkucam odgovor. ne vidim kakve veze ima njegov nesporazum sa GSA i novinarsko pregalastvo sa ovim slucajem. nedopustivo je lako i ujedno potencijalno vrlo neodgovorno uskakati na bandwagon opskurnih lokalnih govorkanja i traceva iz domace lgbt-sfere te propagirati stav da je doticni attention whore ne bi li se njegova prica otpisala. sve i da jeste istina sto se prica po novinarskim udruzenjima Toplickog okruga - otherwise izuzetno poznatim po visokim standardima izvestavanja i kvalitetu kadra, sve i da on stvarno koristi svoj slucaj za medijsku samopromociju (sto je prilicno samoevidentno) - odakle ti taj komfor da tako slobodno spekulises o tom ? mozda ovaj konkretan incident nije bas onakav kakvim ga je on prijavio, a mozda jeste umnogome takav, a mozda jeste i doslovce kakvim ga je preneo, ko zna ? ali ne, you want to take a shot at it.imo, potpuno je fascinantna potreba da dodjes na topik i delis te tvoje sumnje sa nama i upotrebljavajuci kako kazes razum da pokusavas da pronadjes rupe u njegovom account-u i bavis se verovatnocama za to sta je napricao. meni je prosto to licitiranje jako opasno kao javni govor i apsolutno me briga koliko si pogodio ili ne psiholoski fotorobot doticnog, jer ama uopste necu time da se bavim.
Posted
Kad sam to napisao, milsio sam na pristup da se automatski veruje u svemu svakom ko je iz diskriminisane grupe.
Benefit of the doubt mislim da je izraz koji ti tu treba. I to nije losa stvar.
Posted
sve sam to izguglo pre da ti otkucam odgovor. ne vidim kakve veze ima njegov nesporazum sa GSA i novinarsko pregalastvo sa ovim slucajem. nedopustivo je lako i ujedno potencijalno vrlo neodgovorno uskakati na bandwagon opskurnih lokalnih govorkanja i traceva iz domace lgbt-sfere te propagirati stav da je doticni attention whore ne bi li se njegova prica otpisala. sve i da jeste istina sto se prica po novinarskim udruzenjima Toplickog okruga - otherwise izuzetno poznatim po visokim standardima izvestavanja i kvalitetu kadra, sve i da on stvarno koristi svoj slucaj za medijsku samopromociju (sto je prilicno samoevidentno) - odakle ti taj komfor da tako slobodno spekulises o tom ? mozda ovaj konkretan incident nije bas onakav kakvim ga je on prijavio, a mozda jeste umnogome takav, a mozda jeste i doslovce kakvim ga je preneo, ko zna ? ali ne, you want to take a shot at it.imo, potpuno je fascinantna potreba da dodjes na topik i delis te tvoje sumnje sa nama i upotrebljavajuci kako kazes razum da pokusavas da pronadjes rupe u njegovom account-u i bavis se verovatnocama za to sta je napricao. meni je prosto to licitiranje jako opasno kao javni govor i apsolutno me briga koliko si pogodio ili ne psiholoski fotorobot doticnog, jer ama uopste necu time da se bavim.
Ja sam samo hteo da kažem da je tip sumnjiv kao izvor informacija i da ne treba odmah i automatski verovati svemu što kaže, ali tebi izgleda služim da vodiš rasprave sa nekim drugim.
Benefit of the doubt mislim da je izraz koji ti tu treba. I to nije losa stvar.
Da, hvala.