Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
Ja ti lepo kažem da će Pavle opet najebati...
:lolol:
Posted
došotoma 'nako stidljivo, kroz izmaglicu, protura poruku.sa svoje pozicije morao je ovih dana biti malo glasniji & jasniji.
naravno, slazem se, ali mi ovo bas onako upalo u oci. inace je ceo govor u jajincima, bar po tanjugu, zvucao kao da ga izgovara ajd bas ne natasa kandic, ali neko bar malo svestan svega. ovo, npr.
"Srbija je okrenuta pomirenju i snaženju zajedničkog života i sa onima od kojih smo stradali i sa onima koji su stradali od pojedinaca iz našeg naroda" .
nisu ovo reci koje bi potpisao bibijev pr savetnik, iako zvuci kao nastavak kampanje.
Posted

pa mora i on malo da bude boris tadic.... a bogme pocele i strane reci da se koriste, altruizam, mashala!

Posted

tomislav nikolic je podmukli zlikovac, koji se nikad istinski nece odreci svojih starih ciljeva. ovo je samo bedni pokusaj uvlacenja u dupe, nakon pozdrava od jelka kacina.

Posted

ne, ovo je stav čoveka koji je dobio ono što je hteo (prezidensi) i sada ne mora da insisistira na konfliktima i podelama nego bi da plovi kroz što mirnije vode i živ i zdrav ode u penziju, što je uspeh za tu poziciju kada imamo u vidu zadnjih 20 godina.ovo sve ako prihvatimo da ne misli ovo što je rekao.

Posted
ne, ovo je stav čoveka koji je dobio ono što je hteo (prezidensi) i sada ne mora da insisistira na konfliktima i podelama nego bi da plovi kroz što mirnije vode i živ i zdrav ode u penziju, što je uspeh za tu poziciju kada imamo u vidu zadnjih 20 godina.ovo sve ako prihvatimo da ne misli ovo što je rekao.
pa da. prezident toma dostojanstveno zbori na javnim skupovima, drzi se ustavnih ovlascenja precednika a premijer&ministar policije lupeta i baljezga
Posted

fokus i treba da bude na dačiću, u njegovim rukama je i formalna odluka.kukali smo da je tadi u sebe ulio sve funkcije, meni je lično drago da prezident bude engleska kraljica. njegovo nekakvo diretno petljanje, mimo jasnijih govora, bi samo stvorilo dodatnu konfuziju.dači je target, i tu nema greške, i kao mupovac i kao premijer.

Posted

Jedino što je mogao da ovu poruku ljubavi i tolerancije uputi u danima pre 6. oktobra, dok su Dveri i SPC zajednički orgijali po medijima i javnosti. Sada je malkce prekasno pa je zato i odlučio da hrabro istupi - ništa ga ne košta, zaboraviće se koliko do večeras.

Posted (edited)

@buffalo billto je to. naprosto porazavajuce za recimo ds da im toma diploma svojim javnim delovanjem daje primer kako se obavlja funkcija predsednika republike u skladu sa ustavnim ovlascenjima.@beowlpa covek ozbiljno shvatio svoju ulogu predsednika svih gradjana i nije hteo da se mesa u gradjanski sukob za i protiv parade ponosa :D

Edited by Pontijak
Posted
monti je pocetkom godine obznanio da ce crkva da placa porez na nekretnine koje su u komercijalnoj upotrebi. ne znam jel taj zakon zazivio, da ne guglam sad. :)

off:sad sam baš gledala - nigde ništa još od februara/marta. ima jedan članak o nemačkoj iz septembra i to je to. nije zaživelo ič, znači. ako montijev "štedljivi" februarski amandman bude prihvaćen, sa naplatom poreza za crkvene nekretnine koje se koriste u komercijalne svrhe se kreće od 2013 i nema ništa retroaktivno. ali i tu ima začkoljica - komercijalni crkveni objekti nigde nisu zvanično popisani (crkva odbija popis) tako da bi se naplata vršila na osnovu famozne izjave vlasnika objekta: ja ti kažem da u mojoj zgradi od 6 spratova prva 3 sprata otpadaju na spavaonice za opatice a ostala 3 za smeštaj turista - i plaćam ti porez samo na ta 3 turistička sprata. ali ako ti ja sama ne dam izjavu, cela ta zgrada od 6 spratova se automatski vodi kao oslobođena od poreza jer je vlasništvo crkve. u principu ja ne moram da ti izjavljujem ništa ako neću da platim: samo ne platim i to je to. stvar je moje "dobre volje" hoću li otići do poreskog da kažem da postoji komercijalna aktivnost u mojoj zgradi. :D jedini način da se sa sigurnošću utvrdi da li je moja izjava tačna jeste da iz opštine izađu i popišu na licu mesta svaki metar desetina hiljada nekretnina koje su u vlasništu crkve (škole, bolnice, hoteli...) - što će se u italiji desiti nikad.od 2000. godine, sem toga, privatne škole, u koje spadaju i one koje vodi crkva, dobijaju parsto miliona evra godišnje pomoći od države (iako se to kosi s ustavom). po montijevom predlogu crkvene (i druge privatne) škole bi takođe od sad trebalo da plaćaju porez, ali i tu ima fora: porez plaćaš samo ako si ostvario profit. znači, dovoljno je da na kraju godine "izavansiraš" plaćanje redovnih troškova vođenja škole, odeš u minus i ciao takse.sem što ne plaćaju ništa, svake godine crkvi ležu pare od poreza kroz kojekakve "obavezne dobrovoljne" donacije. postoji famozni "8 per 1000" kod koga jedan deo tvog poreza (ti ne plaćaš ništa što i inače ne bi platio) ide jednoj od 6 verskih zajdnica i državi. deo koji ide crkvenjacima troši se na izdržavanje klera. deo koji ide državi - na rešavanje problema gladi, siromaštva i tako te stvari koje je bono već rešio.

Posted (edited)
Jedino što je mogao da ovu poruku ljubavi i tolerancije uputi u danima pre 6. oktobra, dok su Dveri i SPC zajednički orgijali po medijima i javnosti. Sada je malkce prekasno pa je zato i odlučio da hrabro istupi - ništa ga ne košta, zaboraviće se koliko do večeras.
zaboraviće možda luba, i par nas ovde, sumnjam da je "javnost" pokupila taj detalj da bi ga mogla kasnije zaboraviti.za ostalo se slažem, naravno, morao je biti i jasniji i glasniji i brži. Edited by buffalo bill
Posted

ovo nikolićevo neodoljivo liči na ono kad ti već platiš klopu ili šta već, uzmeš račun i već si na pola puta do kuće, a tvoj kompanjon tek tada konačno pronalazi novčanik i kreće da navaljuje sa "ma nemoj, ja ću, daj ne zezaj... okej, ja ću onda sledeći put". nešto mi govori da će sledeći put, septembra2013, nikolić biti opravdano odsutan, ako ga uopšte i bude. kao što je posle izbora sav važan rekao da će šetati na čelu kolone, e da bi poslednjih mesec dana proveo u najdubljoj rupi na jupiteru.

Posted
zaboraviće možda luba, i par nas ovde, sumnjam da je "javnost" pokupila taj detalj da bi ga mogla kasnije zaboraviti.za ostalo se slažem, naravno, morao je biti i jasniji i glasniji i brži.
ja nista ne zaboravljam ^_^ali je primetno da su se umiveni radikali dosta uzdrzavali od bilo kakvog komentarisanja, cak je i predinfarktni vucic samo promrljmao "bezbednost, mknjr, sigurnost, mrljm, gradjani", dok stranka koja se hvali jedinim gej aktivistom u svojim redovima izaziva sizofreniju kod te javnosti (koju vidim da sad mozemo da opisujemo kao nedoraslu i ovakvu i onakvu -- a kako to nije bilo lepo raditi tokom predizborne kampanje) sa slavkom koja bi da se seta, prosvetarom koji nema nista protiv razlicitosti, i bezlanca govorecim bibijevski nastrojenim premijerom.
ovo nikolićevo neodoljivo liči na ono kad ti već platiš klopu ili šta već, uzmeš račun i već si na pola puta do kuće, a tvoj kompanjon tek tada konačno pronalazi novčanik i kreće da navaljuje sa "ma nemoj, ja ću, daj ne zezaj... okej, ja ću onda sledeći put". nešto mi govori da će sledeći put, septembra2013, nikolić biti opravdano odsutan, ako ga uopšte i bude. kao što je posle izbora sav važan rekao da će šetati na čelu kolone, e da bi poslednjih mesec dana proveo u najdubljoj rupi na jupiteru.
iako sam sklona da verujem u tvoj ishod, videcemo (to jest, oni mazohisti koji jos uvek gledaju utisak nedelje) sutra da li ce hrabra autorka pitati nesto o prajdu.
Posted

Da li je neko gledao sinoć Ivana Ivanovića - bili su gosti organizatori prajda ? Gledao sam samo poslednjih 10 minuta i čini mi se da bi ovakav tip emisija/gostovanja/priče više poboljšao položaj gayeva nego 10 prajdova.